Bibliotheek Rijn en Venen
Advertorial Overige

Bibliotheek Rijn en Venen start met het MeeMaakPodium in Alphen aan den Rijn

Het MeeMaakPodium van Bibliotheek Rijn en Venen is een plek voor en door iedereen die een community wil beginnen. Van debatgroep tot kookclub of band: alles is mogelijk. Het podium wordt opgezet in buurthuis Mozaïek in Alphen-Noord en in Bibliotheek Alphen-Centrum. Het project wordt mogelijk gemaakt dankzij bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Of je nu een creatieve maker bent, je kennis wilt delen of je talent een podium wilt geven. Het podium is dé plek om ideeën, plannen en dromen tot uitvoering te brengen. Iedereen is welkom om een activiteit of community op te starten.

Plek van ontmoeting en inspiratie

Wat er op het podium gebeurt, wordt bedacht door de inwoners zelf. De Bibliotheek faciliteert waar nodig. Door samen met inwoners, bedrijven en organisaties in Alphen aan den Rijn nieuwe vormen van programmeren te ontwikkelen is de Bibliotheek niet alleen een plek voor de uitwisseling van kennis en verhalen, maar ook voor ontmoeting en inspiratie.

Programmacoördinatoren en cultuurcoaches van de Bibliotheek ondersteunen het project en werken samen met de buurtverbinders en jongerenwerkers van Participe.

Contact en informatie

Heb je zelf een idee over hoe je het podium wilt gebruiken of wil je brainstormen? Neem dan contact op via activiteiten@bibliotheekrijnenvenen.nl. Je hoeft geen ervaring te hebben om mee te kunnen doen. Meer informatie over het MeeMaakPodium is te vinden op deze website.

Voor de financiering van dit tweejarige traject maakt de Bibliotheek gebruik van de subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie.


Meer nieuws

Advertorial Werken vandaag 09:29

Heftruck certificaat halen via Apics Flexjobs

Ontdek de sleutel tot een bloeiende carrière in de logistiek! Het behalen van een heftruck certificaat opent niet alleen deuren naar talloze mogelijkheden, maar verhoogt ook de veiligheid op de werkvloer aanzienlijk.

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.