Bibliotheek Rijn en Venen
Advertorial Overige

Bibliotheek Rijn en Venen start met het MeeMaakPodium in Alphen aan den Rijn

Het MeeMaakPodium van Bibliotheek Rijn en Venen is een plek voor en door iedereen die een community wil beginnen. Van debatgroep tot kookclub of band: alles is mogelijk. Het podium wordt opgezet in buurthuis Mozaïek in Alphen-Noord en in Bibliotheek Alphen-Centrum. Het project wordt mogelijk gemaakt dankzij bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Of je nu een creatieve maker bent, je kennis wilt delen of je talent een podium wilt geven. Het podium is dé plek om ideeën, plannen en dromen tot uitvoering te brengen. Iedereen is welkom om een activiteit of community op te starten.

Plek van ontmoeting en inspiratie

Wat er op het podium gebeurt, wordt bedacht door de inwoners zelf. De Bibliotheek faciliteert waar nodig. Door samen met inwoners, bedrijven en organisaties in Alphen aan den Rijn nieuwe vormen van programmeren te ontwikkelen is de Bibliotheek niet alleen een plek voor de uitwisseling van kennis en verhalen, maar ook voor ontmoeting en inspiratie.

Programmacoördinatoren en cultuurcoaches van de Bibliotheek ondersteunen het project en werken samen met de buurtverbinders en jongerenwerkers van Participe.

Contact en informatie

Heb je zelf een idee over hoe je het podium wilt gebruiken of wil je brainstormen? Neem dan contact op via activiteiten@bibliotheekrijnenvenen.nl. Je hoeft geen ervaring te hebben om mee te kunnen doen. Meer informatie over het MeeMaakPodium is te vinden op deze website.

Voor de financiering van dit tweejarige traject maakt de Bibliotheek gebruik van de subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie.


Meer nieuws

Werken vandaag 11:45

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 39

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Voorkeuren van bezoeker vandaag 09:11

Dansen: "Quality time" voor twee!

Dansen is plezier voor twee was jarenlang de slogan van de Nederlandse dansscholen. Het was in een tijd dat werkelijk iedereen wekelijks danslessen bezocht bij zo'n 500 dansscholen in het hele land, het was in een tijd dat de discomuziek letterlijk uit de radio schalde en dat je op vrijdagmiddag de Top-40 volgde voor de belangrijkste verschuivingen in de hitparade. Platen (vinyl) in singles en lp's gingen grif over de toonbank want je wilde die muziek ook echt graag in huis hebben.

Blog Opinie gisteren 20:34

MINERVA Ongehinderd

Volgende week is er een evenement in het Alphense Stadshart. Op het Thorbeckeplein is een hindernisbaan ingericht met obstakels om het mensen die slecht zien, in rolstoelen zitten of met rollators lopen moeilijk te maken. Iedereen mag de uitdaging aangaan op donderdagmiddag 5 oktober.