Ingezonden

Bij haar eerste ITF1 toernooi schopt Lizzy de Greef (18) het gelijk tot de finale

De Belgian Open behoort tot de sterk bezette ITF1 Series. Rolstoeltennisster Lizzy de Greef (18) uit Alphen aan den Rijn mocht daar dit jaar voor het eerst aan meedoen. En presteren deed ze: De Greef stond gelijk in de finale.

Na in Leuven zowel de enkel als de dubbel halve finale te behalen, wachtte de 18-jarige Alphense de Belgian open. Dit is al jaren het grootste internationale toernooi voor rolstoeltennis in België. Voor De Greef was het de eerste keer dat zij een ITF1 toernooi speelde. En haar debuut was succesvol.

“Ik heb een geweldige week gehad op de Belgian Open. Dit is een hoger toernooi dan ik normaal speel”, zegt De Greef. En dat was succesvol. Ze behaalde namelijk gelijk de finale. “Ik kan het nog steeds niet helemaal geloven. Ik ben heel blij met mijn resultaten van de afgelopen week en hoop dit door te kunnen zetten op mijn volgende toernooien.”

Onlangs werd ook bekend dat De Greef naar de US Open mag. Zij mag daar als enige Nederlandse rolstoeltennisster deelnemen in de categorie Junioren, wat dit jaar voor het eerst deel uitmaakt van het Grand Slam toernooi. De US Open wedstrijden die De Greef speelt, vinden plaats van 8 tot 10 september 2022.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door lizzy de greef (@lizzydegreef)


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 13:59

Zin in Zondag 28 augustus: lezing thrillerschrijver Jet van Vuuren

Tijdens deze speciale editie van Zin in Zondag op 28 augustus vertelt  Jet van Vuuren alles over haar gloednieuwe boek 'Obsessie'. Ook geeft de thrillerschrijfster een sneak preview van het boek waar ze momenteel aan werkt.

Limesjaar 2022 gisteren 12:14

ROMEINEN Boomstamkano

Tijdens de bouw van Ipse de Bruggen in Zwammerdam zijn drie Romeinse vrachtschepen en drie Romeinse boomstamkano's gevonden. De grote transportschepen voeren over de Rijn met hun goederen. De boomstamkano's werden gebruikt door vissers.

Werken gisteren 10:34

De nieuwste vacatures van week 32

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Dronefotografie 13 aug. 2022 15:53

Alphen vanuit de lucht: de zomerse Zegerplas

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer de Zegerplas in de zomer.