Josh Walet

Bij negatief advies geen woningbouw in Gnephoek

Bij de raadsbespreking van een kredietaanvraag voor onderzoek naar bebouwing van de Gnephoekpolder rees de vraag ‘wat gebeurt er als er een negatief advies komt over bebouwing?’ In dat geval, zo meldt wethouder Gerard van As, wordt er niet gebouwd.

In de gemeenteraadsvergadering van donderdag 22 september is een kredietaanvraag van 750.000 euro besproken voor voorbereidende onderzoeken naar bebouwing van de Gnephoek. De onderzoeken zijn nodig om vragen vanuit provincie en ministerie te kunnen beantwoorden of de polder meegenomen wordt bij het aanwijzen van bouwlocaties door de Rijksoverheid. De onderzoeken worden uitgevoerd door onafhankelijk adviseur Wim Kuijken.

Vanuit de GroenLinks en PvdA is een amendement, een tekstwijziging in het voorstel van wethouder Van As, voorgesteld om alleen een bedrag voor het onderzoek toe te kennen. De vraag aan de wethouder die hier eigenlijk achter zit, is: Wat gebeurt er als er een negatief advies komt?

De wethouder is heel duidelijk in zijn beantwoording: "Dan gaan we niet bouwen en gaan we met elkaar in gesprek wat er dan wel met de Gnephoekpolder moet gebeuren. Ik ben niet zo gek om dan door te zetten." Van As wijst er tegelijkertijd op dat er dan wel stevige gesprekken gevoerd moeten worden over waar er dan wel gebouwd kan worden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 17:09

Vier de liefde bij McDonald's Alphen aan den Rijn

Valentijnsdag. De dag van de liefde. Om die dag te vieren organiseert McDonald's op 14 februari diverse leuke acties. Wil jij weten wat je kan verwachten die dag? Lees dan snel verder.

Politie en handhaving vandaag 16:18

Sorteerbedrijf treft mogelijk explosief aan

Op vrijdagochtend 27 januari werd de politie naar een bedrijf, gespecialiseerd in het sorteren van metalen, aan de Tankval in Alphen aan den Rijn gestuurd. Medewerkers van het sorteerbedrijf hadden hier tijdens werkzaamheden mogelijk een explosief aangetroffen.

Werkzaamheden vandaag 15:24

Dit gaat er gebeuren tijdens de onderhoudswerkzaamheden aan Rijndijk-Oost

Op dinsdag 7 februari starten de werkzaamheden voor het onderhoud aan de Rijndijk-Oost. Tijdens de werkzaamheden zal het gedeelte tussen De Hoorn en het Oostvaartpad afgesloten zijn voor alle gemotoriseerd doorgaand verkeer. Maar wat voor werkzaamheden zullen er uitgevoerd worden?

Politie en handhaving vandaag 14:33

Politie gaat meer controleren op sluipverkeer bij de Oudshoornseweg

Dat je met de auto niet meer vanaf het begin van de Oudshoornseweg naar het eind kan wordt door sommige inwoners als vervelend ervaren. Je moet dan namelijk ‘helemaal omrijden’. Sommige weggebruikers kiezen daarom alsnog voor de korte route over de Oudshoornseweg, wat verboden is.

Advertorial Werken vandaag 13:39

Danny groeit bij Duijvelaar, van stagiair naar productmanager

Danny: “In 1995 deed ik mijn afstudeerproject van de Amsterdamse Scheepvaartschool bij Duijvelaar Pompen. Nu nog een baan; de behulpzame dames van de marketingafdeling van Duijvelaar hebben mij destijds geholpen met het schrijven van mijn sollicitatiebrief. Ik werd aangenomen en ik ben nu productmanager bij Duijvelaar. Maar ik ben daar ooit begónnen als servicemonteur.”

Politie en handhaving vandaag 12:46

Auto-inbraak Kerk en Zanen: dashboard van een BMW verwijderd

In de nacht van maandag 30 op dinsdag 31 januari heeft er een auto-inbraak plaatsgevonden in Kerk en Zanen. De daders gingen niet met lege handen naar huis. Zij hebben het dashboard van de BMW meegenomen.