Josh Walet

Bij negatief advies geen woningbouw in Gnephoek

Bij de raadsbespreking van een kredietaanvraag voor onderzoek naar bebouwing van de Gnephoekpolder rees de vraag ‘wat gebeurt er als er een negatief advies komt over bebouwing?’ In dat geval, zo meldt wethouder Gerard van As, wordt er niet gebouwd.

In de gemeenteraadsvergadering van donderdag 22 september is een kredietaanvraag van 750.000 euro besproken voor voorbereidende onderzoeken naar bebouwing van de Gnephoek. De onderzoeken zijn nodig om vragen vanuit provincie en ministerie te kunnen beantwoorden of de polder meegenomen wordt bij het aanwijzen van bouwlocaties door de Rijksoverheid. De onderzoeken worden uitgevoerd door onafhankelijk adviseur Wim Kuijken.

Vanuit de GroenLinks en PvdA is een amendement, een tekstwijziging in het voorstel van wethouder Van As, voorgesteld om alleen een bedrag voor het onderzoek toe te kennen. De vraag aan de wethouder die hier eigenlijk achter zit, is: Wat gebeurt er als er een negatief advies komt?

De wethouder is heel duidelijk in zijn beantwoording: "Dan gaan we niet bouwen en gaan we met elkaar in gesprek wat er dan wel met de Gnephoekpolder moet gebeuren. Ik ben niet zo gek om dan door te zetten." Van As wijst er tegelijkertijd op dat er dan wel stevige gesprekken gevoerd moeten worden over waar er dan wel gebouwd kan worden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Lezing vandaag 12:57

Boeiende lezing Children of the Labyrinth

Op dinsdag 12 maart verwelkomt Buurten&Zo met veel enthousiasme fotograaf en documentairemaker Marieke van der Velden, samen met Philip Brink, voor een boeiende lezing. Marieke, eerder jurylid bij het programma 'Het Perfecte Plaatje', brengt deze dag samen met Philip een fascinerende presentatie over hun meeslepende reportage: Children of the Labyrinth."

Blog Sport vandaag 11:44

Alphense Clubs moeten oppassen

Het voetbalprogramma voor zaterdag 24 februari ziet er als volgt uit: ARC – AFC’34; Ter Leede – Alphense Boys; UVS – Alphia; MMO – A.V.V Alphen.