Josh Walet

Bij negatief advies geen woningbouw in Gnephoek

Bij de raadsbespreking van een kredietaanvraag voor onderzoek naar bebouwing van de Gnephoekpolder rees de vraag ‘wat gebeurt er als er een negatief advies komt over bebouwing?’ In dat geval, zo meldt wethouder Gerard van As, wordt er niet gebouwd.

In de gemeenteraadsvergadering van donderdag 22 september is een kredietaanvraag van 750.000 euro besproken voor voorbereidende onderzoeken naar bebouwing van de Gnephoek. De onderzoeken zijn nodig om vragen vanuit provincie en ministerie te kunnen beantwoorden of de polder meegenomen wordt bij het aanwijzen van bouwlocaties door de Rijksoverheid. De onderzoeken worden uitgevoerd door onafhankelijk adviseur Wim Kuijken.

Vanuit de GroenLinks en PvdA is een amendement, een tekstwijziging in het voorstel van wethouder Van As, voorgesteld om alleen een bedrag voor het onderzoek toe te kennen. De vraag aan de wethouder die hier eigenlijk achter zit, is: Wat gebeurt er als er een negatief advies komt?

De wethouder is heel duidelijk in zijn beantwoording: "Dan gaan we niet bouwen en gaan we met elkaar in gesprek wat er dan wel met de Gnephoekpolder moet gebeuren. Ik ben niet zo gek om dan door te zetten." Van As wijst er tegelijkertijd op dat er dan wel stevige gesprekken gevoerd moeten worden over waar er dan wel gebouwd kan worden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Maatschappelijk gisteren 17:16

Wethouder neemt buurttuin symbolisch in gebruik

Tijdens de Burendag afgelopen zaterdag in ‘Het Kruispunt’ heeft wethouder Gert Jan Schotanus de buurttuin in gebruik genomen. Met de tuin wil ‘Het Kruispunt’ iets betekenen voor de wijk. Maar ze willen ook hun liefde voor de natuur laten zien.

Verkeer en vervoer gisteren 14:55

Extra drempel aangelegd in drukke Karel Doormanstraat

Veel geparkeerde auto’s, kinderen die afgezet worden bij het kinderdagverblijf en de speeltuin bezoeken. En vergeet het bouwverkeer niet. De Karel Doormanstraat in het Alphense Rode Dorp is op dit moment een drukke straat. Bewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid.

Sport gisteren 12:31

Medailles voor AZC tijdens regiokampioenschappen

Vorige week was eindelijk weer de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de zwemmers van AZC: de limieten wedstrijd in Alkmaar. Dit weekend stond de eerste echte krachtmeting van het seizoen op het programma: de Regionale kampioenschappen estafette in Papendrecht.

Advertorial Horeca gisteren 11:20

Werken bij McDonald's: gastvrij, flexibel en bovenal gezellig

We kennen het allemaal: de grote gele M. Dé plek om naar toe te gaan voor een lekker burgermenu, een McFlurry of gewoon een kopje koffie. Maar een restaurant is niets zonder haar werknemers. Lars (19), Jelle (20), Sem (18) en Jitske (18) vertellen je wat werken bij McDonald’s zo uniek maakt.