Junis
Advertorial Onderwijs en opvang

Bijdragen aan een gezonde generatie én direct aan de slag

Bewegen voor kinderen is belangrijk en dat vindt Junis Kinderopvang ook. Om dit nog meer kracht bij te zetten start de organisatie in februari 2023 een nieuwe BBL niveau 3 opleiding: Sport en Bewegen. Je wordt binnen 1,5 jaar opgeleid tot Sport- en Bewegingsleider binnen de BSO en ontvangt direct een contract voor minimaal 24 uur.

De opleiding wordt in samenwerking met het mboRijnland gefaciliteerd én je kan je nog aanmelden! De opleiding is ook geschikt, wanneer je nog niet gekwalificeerd bent voor de kinderopvang.

De opleiding

Met de opleiding word je volledig opgeleid om aan de slag te gaan binnen de buitenschoolse opvang, waarbij je je richt op het aanbieden en organiseren van sport- en bewegingsactiviteiten. Bewegen is belangrijk, zeker ook voor kinderen. Dit kan al in de kleinste vorm zijn. Eten we ons fruit zittend aan tafel, of kunnen we hier een actieve manier voor bedenken? Of hoe organiseer je een tof sportevenement, waar alle kinderen aansluiting bij kunnen vinden? Met dit soort vraagstukken ga jij aan de slag. En het leuke is, dat je dit gelijk in de praktijk kunt toepassen. Je start namelijk direct op een BSO-locatie van Junis.

Om je aan te melden voor de opleiding, zijn er een aantal kwalificatie-eisen:

  • Je bent in het bezit van een, minimaal, MBO niveau 2 diploma of een afgeronde vmbo-TL/havo opleiding
  • Minimaal 18 jaar
  • Je bent in het bezit van een laptop

Daarnaast ben je bereid om 1,5 jaar tijd en energie te investeren in dit uitdagende leer-/werktraject. Twee keer per week, op maandag- en donderdagochtend, heb je gezamenlijk les op BSO-locatie Buitenspel in Alphen aan den Rijn en kun je vervolgens iedere middag werken op de BSO.

Junis biedt jou het volgende:

  • Een betaalde volwaardige BBL niveau 3 opleiding;
  • Per direct een arbeidscontract voor minimaal 24 uur op de BSO, dit is afhankelijk van jouw wensen;
  • Een startsalaris binnen schaal 5 van de CAO Kinderopvang. Bij het behalen van je diploma stroom je direct door naar schaal 6;
  • Een goed gevulde activiteitentas én sportieve outfit;
  • Een werkomgeving waarin we samen werken aan de toekomst, zowel voor de kinderen, ouders als voor jou;
  • Een werkomgeving waarin jij de ruimte krijgt voor ontwikkeling en waar jij bijdraagt aan een gezonde generatie.

Werkplekleren

De opleiding zelf is nieuw binnen Junis, maar het faciliteren van BBL-opleidingen niet. Sinds 2018 werkt de organisatie nauw samen met het mboRijnland onder het nom van werkplekleren. Het uitgangspunt hierbij is dat je direct opgaat in de organisatie, zowel tijdens het werk als de lesdagen. Zo wordt de werkplek, de leerplek. Het werkplekleren is een groot succes.

Dit komt mede door de sterke verbinden en gezamenlijke visie die beide organisaties delen. Het voordeel is dat leerlingen direct meegenomen worden in de cultuur en werkwijze van Junis, wat de betrokkenheid vergroot bij alle medewerkers. Wil jij meer weten over de opleiding of je direct aanmelden? Dit kan via werkenbijjunis.nl of door een mail te sturen naar Sylvia van Bergen via bergen@junis.nl


Meer nieuws

Advertorial Onderwijs gisteren 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek gisteren 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige gisteren 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport gisteren 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek gisteren 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.