Gemeente Alphen aan den Rijn

Bijeenkomst toekomstbestendige arbeidsmarkt

Op 19 juni organiseerde wethouder Han de Jager  een bijeenkomst van het platform toekomstbestendige arbeidsmarkt bij Kasteel Metaal. Diverse bedrijven zoals Bentvelzen Transport en Arriva presenteerden tijdens de bijeenkomst hun oplossingen voor de krapte op de arbeidsmarkt. Een oplossing kan zijn om op te leiden én om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Het Werkgeversservicepunt Rijnvicus adviseert bedrijven hierover en kent de mogelijkheden, voordelen en regelingen voor werkgevers.

“Het gaat goed met de economie. Zo goed dat we een historisch laag werkloosheidspercentage hebben. Veel bedrijven uit de regio draaien goed. Keerzijde daarvan is dat het voor onder andere de sector transport en logistiek lastig is om aan personeel te komen. Het platform toekomstbestendige arbeidsmarkt probeert hier concrete oplossingen voor te verzinnen,” aldus wethouder Han de Jager

Kasteel Metaal
“Voor 2019 zien we een omzetstijging van ruim 50%. Daar zijn we ontzettend blij mee maar een dergelijke toename vraagt veel flexibiliteit. Het is voor ons een uitdaging om alle vacatures in te vullen. Het aanbod is beperkt en we merken dat jongeren minder kiezen voor techniek. De jongeren die er wel voor kiezen zijn veelal niet aangesloten bij de huidige stand van de techniek. We innoveren en automatiseren in hoog tempo en dat kunnen opleidingsinstellingen lang niet altijd bijbenen. Het is daarom belangrijk dat we intensiever met elkaar gaan samenwerken.“

Op de bijeenkomst werd duidelijk dat het een (mogelijke) oplossing is om met gemotiveerde statushouders te werken. Kasteel Metaal onderzoekt daarnaast de mogelijkheden om een campus voor metaal en techniek te starten voor jongeren, werkzoekenden en eigen medewerkers. “Een leven lang leren is van groot belang om aansluiting te houden met de nieuwste technologieën en processen. Het zou enorm waardevol zijn voor de regio en de branche als we gezamenlijk een campus kunnen realiseren waar kennisdeling plaatsvind tussen bedrijven, werkzoekenden en opleidingsinstellingen.”

Platform Toekomstbestendige arbeidsmarkt
Twee keer per jaar agendeert de gemeente platformbijeenkomsten om kennis en kunde samen te brengen en om te zetten in actie. Uit het platform zijn al nieuwe samenwerkingen ontstaan tussen MBO Rijnland, het Wellant college en agrarische bedrijven. Dit platform is een unieke samenwerking tussen onderwijs, ondernemers en overheid. Het platform werk veel samen met organisaties die lastig aan personeel kunnen komen zoals in de sectoren: bouw, metaal, techniek, transport en logistiek en de Greenport, zorg en welzijn.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Musical vandaag 11:49

Alphense Naidjim Severina bemachtigt hoofdrol in Frozen musical

De getalenteerde Naidjim Severina heeft de hoofdrol bemachtigd in de langverwachte musicalproductie van Frozen. Met zijn 30 jaar jong heeft Severina reeds een indrukwekkende carrière opgebouwd, en zijn nieuwe rol als Kristoff belooft een frisse wending te geven aan het klassieke verhaal.

Muziek vandaag 10:35

Oud Alphenaar Reinier Zonneveld wint Edison voor Beste Dance Album

De oud-Alphense techno-dj Reinier Zonneveld heeft een Edison Award gewonnen voor Beste Dance Album. De bekendmaking vond plaats in het AFAS Theater in Leusden, waar Zonneveld de voorkeur kreeg boven de gerenommeerde viervoudig Edison-winnaar Tiësto.

Advertorial Evenement vandaag 09:29

Inspiratiemiddag jongeren sterker door creativiteit

Op 19 maart organiseren Parkvilla en Khabbaz een middag vol inspiratie voor zorg- en/of welzijnsprofessionals met als thema: hoe kun je met creativiteit jongeren helpen steviger in hun schoenen te staan.

Milieu en duurzaamheid gisteren 16:41

Gemeente Alphen aan den Rijn stelt hybride lichtmasten op proef

In een stap naar duurzaamheid en energie-efficiëntie heeft de Gemeente Alphen aan den Rijn aangekondigd dat ze een proef zullen starten met hybride lichtmasten op meerdere locaties binnen de stad. De gebieden aan de Hoorn, de Genielaan en het gemeenteterrein van Langeroode aan de Genielaan zullen fungeren als proefterreinen voor deze technologische vooruitgang.

Advertorial Actie gisteren 15:26

Sim Only actie in maart bij The GSM Store!

Vanaf 29 februari 2024 krijgen nieuwe klanten die een 2-jarig Sim Only abonnement afsluiten 3 maanden 50% korting op hun abonnement. Ook betaald u geen aansluitkosten t.w.v. €15,-. Deze promotie loopt tot en met 2 april 2024. 

Overige gisteren 14:18

Deadline aanmelding stadsdichtersverkiezing verlengd

Op zondag 17 maart vindt in het Oude Raadhuis de stadsdichtersverkiezing plaats. Tijdens de verkiezing wordt bepaald wie voor de komende twee jaar de stadsdichter wordt van Alphen aan den Rijn.