Gemeente

Bijenlandschap aangelegd in de Groene Vinger

Op zaterdag 17 november is het bijenlandschap in de Groene Vinger, tussen het Kroospad en de Renaissancelaan, in Alphen aan den Rijn aangelegd en geopend. Samen met vrijwilligers en omwonenden werden 26 fruitbomen geplant en een bijenhotel ingericht.

Wethouder Leo Maat opende ’s middags het bijenlandschap. Op de locatie zijn drie informatiepanelen geplaatst met daarop informatie over wat een bezoeker aantreft in het bijenlandschap.

Voor wilde bijen, vlinders en andere bestuivers is het vaak moeilijk om genoeg eten te vinden in de vorm van nectar en stuifmeel. Hierdoor neemt het aantal bijen af. Om de bijen een warm welkom te geven heeft de gemeente samen met IVN en omwonenden een bijenlandschap gemaakt.

In dit bijenlandschap zijn allerlei planten, bomen en struiken ingezaaid die stuifmeel aanmaken. Het landschap bestaat daarnaast uit allerlei plekken waar insecten kunnen nestelen. Zo zijn er boomstammen met gaatjes, zandplekken voor bijen die in de grond nestelen, en natuurlijk een insectenhotel.

Deze plek is gekozen omdat het vlakbij Archeon is, waar veel wilde bijen leven.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws