Verpleeghuis Oudshoorn

Bijna 400 meter aan gebreide sjaal: Verpleeghuis Oudshoorn zit er warmpjes bij deze winter

Ruim twee maanden geleden daagde Verpleeghuis Oudshoorn Alphenaren uit om mee te helpen bij het breien van een sjaal van een paar honderd meter. Dit om het verpleeghuis deze winter warm te houden. En dat is gelukt: inmiddels is er bijna 400 meter sjaal.

Samen met bewoners, familie en vrijwilligers wilde Verpleeghuis Oudshoorn een sjaal van maar liefst 294 meter lang breien. Waarom deze specifieke afmeting? Nou, dan past de sjaal helemaal rondom Verpleeghuis Oudshoorn. Zo kan Oudshoorn deze winter warm gehouden worden.

Begin juli stond de teller op 105 meter sjaal, gebreid door bewoners, familieleden en vrijwilligers. Om aan de 294 meter te komen, werd de hulp van Alphenaren ingeschakeld. En dat heeft gewerkt. “Heel veel mensen hebben meegebreid en er is inmiddels bijna 400 meter sjaal”, aldus Verpleeghuis Oudshoorn.

Maar hier stopt het niet. Verpleeghuis Oudshoorn heeft nu een nieuw doel gesteld. “Alle bijdragen zijn nog welkom, want dit betekent dat we ook om het tuinhuis en de kas heen kunnen.” Wil jij nog meehelpen? Je mag alle kleuren en materialen gebruiken. De enige voorwaarde is dat de sjaals wel ongeveer 25 centimeter breed moeten zijn.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 17:57

Erfgoedfonds verleent subsidie voor herstel Gebouw Nabij

Onlangs is voor het Gebouw Nabij aan het Lauraplein 2 door de gemeente Alphen aan den Rijn een subsidie toegekend uit de pot van het Erfgoedfonds. De stad en de omgeving heeft er belang bij het aanzien van het gebouw in oude glorie te herstellen en te behouden voor het nageslacht, zo luidde het argument. 

Advertorial Overige gisteren 16:35

Vrijwilligersmarkt op 26 oktober in het gemeentehuis

Op dinsdagavond 26 oktober organiseert Tom in de buurt samen met het nieuwe Vrijwilligerspunt een Vrijwilligersmarkt in het gemeentehuis Alphen aan den Rijn. Organisaties brengen hier hun vrijwilligersvacatures onder de aandacht. Inwoners worden uitgenodigd om mogelijkheden te verkennen en vrijwilliger te worden. Komen dus! 

Dronefotografie gisteren 15:18

Alphen vanuit de lucht: een oase van groen in het Prinses IreneBos

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Prinses IreneBos, een natuurgebied van maar liefst 24 hectare groot.

Alphens Restaurantweek 2021 gisteren 12:53

De beste Argentijnse gerechten eet je bij El Caballo

Van donderdag 28 oktober t/m zondag 7 november organiseren wij de najaarseditie van de Alphens Restaurantweek. Elf dagen lang serveren restaurants de lekkerste meergangen menu’s. Bij El Caballo geniet je van de lekkerste authentieke Argentijnse gerechten.

Politiek gisteren 11:46

Voortaan ook kiezen voor ja/ja sticker

De brievenbussen kunnen, als het aan de Alphense gemeenteraad ligt, voortaan worden voorzien van een ja/ja sticker. Daarmee geeft de bewoner aan graag al het drukwerk te ontvangen.