Josh Walet

Bijna 50 nieuwe coronabesmettingen in Alphen, drukte in de teststraten

De afgelopen week zijn er 47 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld bij inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn. Ook is er 1 persoon overleden aan het coronavirus. GGD Hollands Midden meldt dat ook de drukte in de teststraten toeneemt.

Het toegenomen aantal besmettingen komt volgens GGD Hollands Midden door terugkeer van vakantiegangers en besmettingen in de privésfeer. Om deze redenen werd in week 36 ook een verdubbeling van het aantal besmettingen geconstateerd. In de afgelopen week werden elke dag nieuwe coronabesmettingen vastgesteld: maandag 4, dinsdag 8, woensdag 9, donderdag 5, vrijdag 12, zaterdag 5 en zondag 4. Ook overleed 1 persoon aan het coronavirus.

Drukte in teststraten

GGD Hollands Midden meldt het aantal aanvragen voor een coronatest alleen maar stijgt, evenals de drukte in de teststraten. “Het is momenteel zeer druk in onze teststraten. Het is moeilijk om snel getest te worden bij een teststraat in de buurt. Dat geldt overigens voor een groot deel van Nederland”, aldus GGD Hollands Midden.

“De drukte komt doordat heel veel mensen zich willen laten testen. Een andere oorzaak is het gebrek aan testmateriaal en capaciteit bij de laboratoria. GGD’en in Nederland hebben de opdracht gekregen om tijdelijk niet op te schalen.” Hierdoor kan de testcapaciteit niet worden uitgebreid. “Zodra de capaciteit van de laboratoria een inhaalslag heeft gemaakt, schaalt de GGD vanzelfsprekend weer op.”

Oproep

Omdat de testcapaciteit momenteel niet kan worden uitgebreid, roept GGD Hollands Midden op om geen afspraak te maken als je geen klachten hebt. “Ook niet als je kortgeleden negatief getest bent en geen nieuwe klachten hebt. Je houdt hiermee plekken vrij voor mensen die snel getest moeten worden, zoals zorgmedewerkers en leraren. Annuleer je afspraak als je klachten verdwenen zijn.”

Heb je (nieuwe) klachten die op corona wijzen? “Probeer dan toch een testafspraak te maken, ook al moet je langer wachten. Blijf in de tussentijd thuis, hoe moeilijk dat ook is.”

Actuele cijfers zijn raadpleegbaar via het coronadashboard.

Op de foto: de corona testlocatie aan de Euromarkt. Inmiddels is de testlocatie verhuisd.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Beleef Alphen vandaag 15:42

Beleef Alphen: skiƫn bij Ski & Snowboard Xperience

Deze zomer gaat Lars (25) voor Alphens elke week op stap. ''Ik licht één activiteit uit en schrijf uitgebreid over wat ik gedaan heb. Om te ervaren wat er kan, wat er doen is, maar vooral om te ontdekken wat er te beleven is in Alphen. Ik maak stadswandelingen, bezoek het Archeon, hang in de touwen bij het klimpark en nog veel meer!” Deze week: skiën bij Ski & Snowboard Xperience.

Wonen en bouwen vandaag 15:11

Het uitgestorven Rode Dorp in beeld

Leegstaande huizen, uitgestorven straten en ingegooide ramen. Een deel van het Rode Dorp ligt er verlaten bij door de sloop die in oktober van start gaat. Het doet sommigen zelfs denken aan een spookstad, zoals het Belgische plaatsje Doel. In deze fotoserie brengen we de situatie in beeld. 

Calamiteiten vandaag 13:10

Grote file op N207 door ongevallen

Op zaterdag heeft er aan het begin van de middag een ongeval plaatsgevonden op de Oostkanaalweg (N207). Hierdoor ontstond een file, waarin drie auto's vervolgens op elkaar botste. Dit zorgde voor een nog grotere file.