Hoogvliet

Bijna alle Alphense supermarkten doen mee aan grootse voedselinzameling voor Oekraïne

Wil je de Oekraïense bevolking helpen? Doe dan op vrijdag 25 of zaterdag 26 maart boodschappen bij één van de deelnemende Alphense supermarkten.

Deze grootse voedselinzameling is georganiseerd door stichting SLIMM omdat de hongersnood in Oekraïne groot is. Bijna alle supermarkten in de kern Alphen aan den Rijn doen mee: Jumbo Ten Brink Food, beide filialen van Aldi, drie filialen van Albert Heijn en vier filialen van Hoogvliet. Klanten wordt gevraagd extra boodschappen te doen en deze boodschappen na de kassa te doneren. Stichting SLIMM zorgt er vervolgens voor dat deze boodschappen naar Rivne in Oekraïne vervoerd worden.

De Alphens-Oekraïense Nataliya Kornyeyeva zamelt, in samenwerking met Stichting-SLIMM, hulpgoederen in voor Oekraïne. Door de samenwerking met de Oekraïense Stichting Heart for Children of Ukraine, haar kennis van zowel de Nederlandse, Engelse als Oekraïense taal en het harde werken lukt het Kornyeyeva om de hulpgoederen tot in Oekraïne te brengen. De eerste vrachtwagen met 20 ton is al gelost. Meer over de grootse voedselinzameling lees je hier.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 15:50

Laatste 500 tickets voor de Zomerspektakel Vrijdag nu in de verkoop

Sta jij straks op het Zomerspektakel aan het Meer om zoals vanouds lekker te zingen en te dansen op muziek van Anouk, Snelle en Kensington? Scoor dan nog snel je tickets, want met tweeënhalve week op de teller zijn er nog maar 500 kaarten beschikbaar.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 15:01

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Politiek vandaag 14:16

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste Alphense fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Wonen en bouwen vandaag 13:29

Sloopterrein Rode Dorp wordt vanaf donderdag eindelijk volledig afgesloten

Aankomende donderdag en vrijdag wordt in het Rode Dorp dan eindelijk de gehele bouwplaats voor de nieuwbouw van fase 2 afgesloten met hekken. “Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen.”