GGD Hollands Midden // vaccinatielocatie in Leiden

Bijna alle beschikbare plekken voor coronavaccinatie zorgpersoneel ingepland

GGD Hollands Midden start vrijdag 15 januari met het vaccineren van zorgpersoneel. In onze regio zijn op dit moment bijna alle beschikbare plekken in onze regio voor het vaccineren van zorgpersoneel ingepland, zo meldt GGD Hollands Midden.

Zorgmedewerkers die een uitnodiging hebben ontvangen maar nog geen contact hebben gezocht met GGD Hollands Midden om zich te laten vaccineren, kunnen dat nu nog snel doen. Als je geen uitnodiging hebt gehad, verzoekt GGD Hollands Midden je om geen contact op te nemen.

Zo ontvangt GGD Hollands Midden veel telefoontjes van mensen die kwetsbaar zijn, maar nog geen uitnodiging voor vaccinatie hebben ontvangen. “Zij willen graag weten of het verstandig is dat zij zich laten vaccineren. Op dit moment heeft de GGD nog geen antwoord op deze vragen. De GGD heeft alleen antwoord op vragen over de bijwerkingen en de werkzaamheid van het Pfizer-vaccin. De Gezondheidsraad geeft nog advies over welke doelgroep welk vaccin toegediend krijgt. Pas dan weet de GGD met welk vaccin je gevaccineerd wordt en kunnen wij antwoord geven op de vraag wat wijsheid is in jouw specifieke situatie.”

De GGD vraagt daarom aan iedereen die nog geen uitnodiging voor vaccinatie heeft ontvangen, te wachten met bellen. Nadat je een uitnodigingbrief hebt ontvangen, kun je contact opnemen met jouw eigen huisarts om jouw persoonlijke situatie te bespreken. “Jouw huisarts is namelijk het beste op de hoogte van jouw situatie.” Als je er met jouw eigen huisarts niet uitkomt, kun je tegen die tijd ook contact opnemen met de GGD voor advies.   


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weer in Alphen gisteren 18:27

Alphen kleurt langzaam wit

De eerste sneeuw van het jaar is gevallen. In de loop van de middag dwarrelden de eerste sneeuwvlokken naar beneden en sindsdien kleurt Alphen langzaam steeds witter. En dat levert mooie plaatjes op!

Alphens.nl Magazine gisteren 15:54

Vrijwilliger Willem Versteeg: ‘’Dat virus draag je altijd met je mee’’

Geboren in Den Haag in een familie waar vrijwel iedereen in dienst was van de telefoondienst. Zijn lidmaatschap van een toneelvereniging bracht hem eigenlijk naar Alphen en voetbaldier als hij was zocht hij, omdat hij zaterdag werkte, een zondagsclub. Zo kwam hij bij Alphense Boys. De rest is geschiedenis. Dit is het verhaal van Willem Versteeg, een vrijwilliger pur sang.

Coronavirus in Alphen gisteren 11:45

Dit zijn de regels rondom quarantaine

Weet jij hoe het nu ook alweer zit met quarantaine? Wanneer ga je in quarantaine en wat kun je doen als je thuis moet blijven? Hier staat het nog allemaal een keer op een rijtje.

Alphens.nl Magazine gisteren 10:21

Eigenaren Proto hebben vertrouwen in de toekomst

In de nacht van 26 op 27 juni 2020 sloeg het noodlot toe: een brand en de daarop volgende blus-actie verwoestten een groot deel van het monumentale pand waarin restaurant Proto is gevestigd. De eigenaren, de Griekse broers Nikos en Alexandros Baloumis, voelden de grond onder hun voeten wegvallen, maar zijn nu vooral optimistisch: “We hebben een succesvolle formule en komen in 2021 alleen maar sterker terug!”