Duizend deelnemers rondleiding Limonadefabriek

Bijna duizend mensen bezochten de oude limonadefabriek. CAS Alphen organiseerde op zaterdag 9 september rondleidingen in het kader van de Open Monumentendag. Door de overweldigende belangstelling werden er spontaan meer rondleidingen gegeven.

Er vormden zich lange rijen voor de ingang aan het Omloopkanaal. De rondleidingen, oorspronkelijk gepland tot 14.00 uur, gingen door tot 16.00 uur.. Alleen zo konden het gebouw en CAS (Centrum voor Architectuur en Stedenbouw) de grote belangstelling verwerken. De rondleidingen werden gegeven in het kader van Open Monumentendag op zaterdag 9 september.

Historie
De Stoomvruchtensappenfabriek ´t Westland, gebouwd in 1898 in Hollandse neorenaissance stijl door Louis Varossieau, werd dankzij de eigenaren eenmalig opengesteld voor publiek.  De gidsen vertelden over de bouwstijl over de geschiedenis van gebouw, gebruikers en plek, over opvallende details en over wat hier binnenkort gaat gebeuren. Dit Rijksmonument huisvestte in de loop van 120 jaar onder meer een vruchtensappenfabriek, een wasmachinefabriek, de eerste Coca-Cola fabriek van Nederland en enkele winkels. Het is een prachtig voorbeeld van kleinschalige industriële ontwikkeling.

Toekomst
Het gebouw wordt op dit moment herontwikkeld tot appartementen. Daardoor krijgt het, met behoud van de karakteristieke eigenschappen, weer voor lange tijd een prominente plek in het Alphense centrum. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 17:06

Bij Toyota Van Ekris Alphen a/d Rijn zijn ze een beetje gek geworden!

Wordt het een vakantie in eigen land? Of misschien een roadtrip door Europa? Waar u deze zomer ook heen gaat, een goede voorbereiding begint met de zomercheck. De monteurs van Toyota van Ekris Alphen a/d Rijn controleren dan alle cruciale punten, zoals de accu, vloeistoffen en bandenspanning.

Evenementen vandaag 15:43

Wet 'n Wild Beachfestival weer een groot succes

Afgelopen weekend vond de zesde editie van het Wet 'n Wild Beachfestival plaats. Met grote namen zoals Benny Rodrigues en Jonna Fraser was het house en urban festival weer een groot succes.

Kinderen vandaag 11:06

49e editie Huttenbouw van start gegaan

Maandagochtend 8 augustus is de 49e editie van de Huttenbouw van start gegaan. Op de nieuwe locatie aan de Olympiaweg 2a, op de parkeerplaats tegenover Stichting MAX zal de komende week volop gebouwd en getimmerd worden.