Kewodak
Advertorial Wonen en bouwen

‘Bijna één op de acht huishoudens heeft zonnepanelen’

Het aantal zonnepanelen in Nederland neemt in rap tempo toe. Bijna één op de acht huishoudens heeft zonnepanelen op het dak liggen. De grens van één miljoen woningen met zonnepanelen wordt naar verwachting binnen enkele maanden geslecht.

Dat blijkt uit onderzoek van Dutch New Energy Research (DNER), schrijft het AD. Alliander, de grootste regionale netbeheerder, telde eind vorig jaar 375.000 huizen met zonnepanelen, een groei van 38 procent ten opzichte van 2018. Inmiddels zijn dit er al 417.000.

Koop- en huurwoningen

“Ook de andere netbeheerders zien het aantal zonnepanelen bij huishoudens enorm groeien, dus het zou mij niets verbazen als we snel over de grens van 1 miljoen huizen met zonnepanelen komen”, zegt Martien Visser, lector energietransitie en netwerken van Hanzehogeschool Groningen, tegen de krant.

Niet alleen koopwoningen hebben zonnepanelen. Inmiddels profiteren ook de bewoners van ruim 200.000 huurwoningen van de voordelen van zonne-energie.

Kansen voor ondernemers

De groei van zonnepanelen komt vooral door een kortere terugverdientijd en goedkopere leningen. Er komen echter veranderingen aan. Zo wordt met ingang van 2023 de salderingsregeling afgebouwd. Dit betekent dat eigenaren van zonnepanelen elk jaar minder profijt hebben van de stroom die zij leveren aan het net.

Ook bedrijven kiezen steeds vaker voor zonnepanelen. Kewodak raadt ondernemers die nadenken over zonne-energie aan zich goed in te lezen. Zoek uit of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. Bekijk wat de subsidiemogelijkheden zijn. En koester geen onrealistische verwachtingen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 15:07

Talent van de maand: Roberto van Raamsdonk

De 22-jarige Roberto van Raamsdonk (Rovara) uit Alphen timmert hard aan de weg. Samen met de winnaar van The X Factor in Australië, Joey Djia brengt hij deze maand een single uit. “Ik ben heel erg trots op het resultaat.”

De Heerlijkheid van Alfen gisteren 13:24

De Heerlijkheid van Alfen: strategisch Alphen

Alphen was in de middeleeuwen en later niet alleen een gezapig dorp van boeren en turfgravers. Vlakbij lag een belangrijk strategisch punt waar hard om werd gevochten: de Goudse sluis. Gastauteur Bertus Brokamp is Alphenaar, militair historisch geograaf, maakt harnassen en doet steekspelen in het openluchtmuseum Archeon. Hij heeft zich verdiept in de militaire kant van de Alphense geschiedenis.

Advertorial Winkels gisteren 11:12

Primera Aarhof start met digitaliseren van oud beeld-, en geluidsmateriaal

Voor veel mensen een bekende vraag: wat doen we met al die oude negatieven? Of: zou het niet zonde zijn als onze trouwfilm verloren zou gaan? Primera Jacobs in Winkelcentrum Aarhof heeft het antwoord. Je kunt sinds kort terecht voor het digitaliseren van kostbare dia's, negatieven, alle gangbare videoformaten zoals VHS, MiniDV, Hi8, Super8, Vinyl, en nog veel meer!

Coronavirus in Alphen gisteren 10:17

Aquasport, peuterzwemmen en recreatief zwemmen hervat

Vanaf maandag 8 juni start De Thermen2 weer met Aquarobics, Seniorfit, Peuterzwemmen en Recreatief zwemmen. De Thermen2 mocht de zwembaden in Alphen aan den Rijn drie weken geleden weer openen. De herstart van zwemlessen en banenzwemmen bleek zo soepel te zijn verlopen dat een volgende stap gezet kan worden.

Heel Alphen Beweegt gisteren 09:33

#HeelAlphenBeweegt brengt Alphenaren in beweging

Bewegen is belangrijk. Door te bewegen blijf je gezond en zit je lekkerder in je vel. Bewegen, en daarmee zorgen voor je gezondheid, is essentieel voor jong en oud. Maar bewegen heeft ook een sociale component, want het zorgt voor een gevoel van verbondenheid. Daarom wordt op maandag 8 juni gestart met #HeelAlphenBeweegt.

Blog Opinie 5 jun. 2020 19:59

MINERVA Vakantie

Hoewel de grenzen opengaan en de vliegtuigen worden afgestoft, denk ik toch dat er veel meer mensen dan andere jaren gewoon thuis vakantie gaan vieren. Dat mag geen probleem zijn, want er is een mooie warme zomer voorspeld.