Alphens Schoolvoetbaltoernooi

Bijna honderd teams doen mee aan Alphens Schoolvoetbaltoernooi

Maandag is door het huidige bestuur van Alphia voor de eerste keer het Alphens Schoolvoetbaltoernooi georganiseerd. Na twee jaar afwezigheid hadden 96 teams van 23 basisscholen zich verzameld op de voetbalvelden. “Het was een knaller van een toernooi.”

Het KNVB Schoolvoetbaltoernooi is voor de leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 van alle basisscholen uit de gemeente Alphen aan den Rijn. De afgelopen twee jaar gooide corona echter roet in het eten en kon het toernooi geen doorgang vinden. Maar maandag was het zover: op de voetbalvelden liepen honderden kinderen rond om mee te doen aan het schoolvoetbaltoernooi. Zij streden onderling voor de winst van hun school.

“Ondanks de lichte buien zagen we veel vrolijke gezichten en veel goed voetbal van jongens en meiden uit de gemeenten Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop. Het mag best gezegd worden; onze vereniging organiseert het toernooi zonder enige hulp van bijvoorbeeld de gemeente en dat hoeft ook niet. We doen het graag”, laat de organisatie weten. Uitsmijter was natuurlijk de prijsuitreiking, waar de razend populaire Panna-koning Soufiane Touzani de prijzen uitreikte. “De kinderen van veel basisscholen waren door het dolle heen.”

De winnaars van elke categorie gaan door naar de regionale finales. Deze wedstrijden worden op woensdag 18 mei gespeeld bij Alphia. Als die wedstrijd wordt gewonnen, dan volgen de districtsfinales waar wordt gestreden voor een plek in de landelijke finale op de KNVB Campus in Zeist.

Hieronder per categorie de eindstanden:

Eindstand Jongens groep 7-8:
1. OBS De Zilveren Maan 1
2. OBS Het Startblok 2
3. OBS De Hobbitburcht 1
4. De Bonifacius 3

Uitslagen Meisjes groep 7-8:
1. Immanuelschool
2. De Akker
3. Het Baken
4. OBS De Zilveren Maan 2

Uitslagen Jongens groep 5-6:
1. OBS De Vroonhoeve 2
2. Het Mozaïek 2
3. OBS De Zilveren Maan 1
4. De Wereldwijzer

Uitslagen Meisjes groep 5-6:
1. OBS De Zilveren Maan 2
2. OBS De Hobbitburcht
3. Het Mozaïek
4. OBS De Zilveren Maan 1

Alle uitslagen en standen zijn hier terug te vinden. Voor de foto's van de prijsuitreiking, kijk in het fotoboek van Alphia.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 16:41

Alphense tweeling wint Rijswijkse wielermeerdaagse

In Rijswijk ging de jeugd drie dagen lang de strijd tegen elkaar aan op de racefiets tijdens de Rijkswijkse wielermeerdaagse. De Alphense Quinty en Sanne Keijzer kwamen ook in actie.

Advertorial Wonen en bouwen gisteren 14:12

Nieuwe Rede: uniek wonen tussen water en polder

Wonen te midden van de natuur en omringd door water? Het kan in het unieke, eigentijdse nieuwbouwproject Nieuwe Rede in Leimuiden. Naast de unieke ligging tussen water en polder zijn alle woningen stuk voor stuk bijzonder comfortabel, flexibel indeelbaar en toekomstbestendig. Bovendien zijn er nog enkele woningen beschikbaar. Lees snel verder en ontdek de unieke plek en het woningaanbod.