Stories by Pien
Advertorial Overige

Bijzonder: een afscheid op het water

Ze schiet vol door de schoonheid die ze ziet en hoort. De bloemblaadjes van de brug. De trompettist die The Last Post speelt. De lichtgrijze open boot met daarop de kist, versierd met de prachtigste bloemstukken, varend onder de brug door. De nabestaanden brengen een toast uit op het leven, op de open sloep, waarna de zangeres live begint met zingen.

‘’Zo wil ik het ook’’, zegt ze, vol verwondering en overtuiging. Daarna wordt er gegrapt: ‘’Maar nu nog even niet hoor!’’ Een ander zegt: ‘’Als ik had geweten dat dit mogelijk was voor de uitvaart van mijn man een paar maanden geleden, hij hield zó van het water.’’

Iede Hoorn en Talitha Cornelisse van de Afscheidsverzorgers zijn expert op het gebied van wateruitvaarten. Ze voelen zich volledig op hun plek in de uitvaartwereld en na jaren ervaring met wateruitvaarten in voornamelijk Amsterdam, hebben zij afgelopen weekend deze wateruitvaart in scène gezet. ‘’We willen laten zien wat er allemaal mogelijk is. Uitvaarten op het water hebben vaak een relaxte sfeer. Er zijn zoveel mensen die een connectie hebben met het water. Hoe mooi is het als je op zo’n intieme en mooie manier afscheid kan nemen van degene waar je van houdt?’’ 

De jonge uitvaartverzorgers blazen de wateruitvaarten in Nieuwkoop en omgeving nieuw leven in door te laten zien wat er allemaal kan. Dit zodat de nabestaanden een bewuste keuze kunnen maken voor een mooi en passend afscheid. ‘’Dit kan natuurlijk ook gewoon op een eigen boot’, zegt Iede. ‘’Het is maar net wat de mensen zelf graag willen en wat past bij de persoon. Alles kan en mag.’’

De meiden van Kas Nieuwveen hebben op deze dag ook het verschil gemaakt. Uit hun gekoelde bus kwam een feestje van bloemen. ‘’Het lijkt wel een sprookje’’, zo klonken de reacties. Op de achtergrond lag de wonderschone natuur van de Nieuwkoopse Plassen, het kerkje én het stralende weer zorgde voor een passend afscheid. 

Wil je meer weten over wateruitvaarten, of over uitvaarten in het algemeen? Uitvaartverzorgers Iede en Talitha zijn bereikbaar op het telefoonnummer 06 28859796 voor ondersteuning bij elk overlijden in Nieuwkoop en omstreken. Kijk hier voor meer informatie.  


Meer nieuws

Openbaar vervoer gisteren 17:54

NS-dienstregeling weer zo goed als normaal, maar traject Alphen-Leiden blijft achter

De Nederlandse Spoorwegen had tijdens de coronapandemie de dienstregeling flink aangepast. Veel mensen werken, nog steeds, vanuit huis, waardoor de treinen een stuk leger zijn dan normaal. Sinds deze week rijden de meeste treinen weer volgens schema. Alleen het traject tussen Alphen en Leiden laat nog even op zich wachten. 

Evenementen gisteren 17:05

Alphens.nl wordt mediapartner van Vrij & Blij

Alphens.nl en Vrij & Blij festival slaan de handen ineen. Dit jaar is Alphens.nl mediapartner van Vrij & Blij. Dit betekent een samenwerking voor alle communicatie naar de bezoekers toe.

Advertorial Winkels gisteren 15:49

Woensdag Wijndag: een frisse, witte Muscadet!

Het is weer zover, Woensdag Wijndag bij La Bodega ’87! Deze week kiezen ze, bij zo’n warme dag als vandaag, voor de Lieubeau Muscadet. Deze frisse witte wijn uit Frankrijk past perfect bij de tropische temperaturen van vandaag. Benieuwd wat je erbij eet? Lees verder!

Alphense Zendmast gisteren 15:11

Zendmast in de Nederlandse vlag gekleurd voor geslaagden

Alphen hangt ‘de vlag’ uit voor alle geslaagde scholieren! Op woensdag 16 juni kleurt de toren rood, wit en blauw in verband de examenuitslag voor middelbare scholieren. Aan alle geslaagden: gefeliciteerd!

Evenementen gisteren 14:40

Traditionele Oldtimerdag in september nog niet uitgesloten

Het is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een ware traditie: de Oldtimerdag. Afgelopen jaar gooide corona roet in het eten. Hoe zit dat dit jaar? De organisatie laat weten dat een traditionele Oldtimerdag zeker nog niet is uitgesloten.