Bijzonder: kiwi kruipt uit ei in vogelpark Avifauna

Een bijzondere geboorte in vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn. Daar is namelijk een kiwi, een zeldzame loopvogel uit Nieuw-Zeeland, uit het ei gekropen. Het jong werd in september al geboren, maar Avifauna maakt de geboorte nu pas bekend.

Slechts zestien dierentuinen in de wereld fokken met de bedreigde Noordereiland kiwi. Avifauna is de enige deelnemende dierentuin waar dit jaar een jong uit een ei kroop. Daarmee heeft Avifauna een Nederlandse primeur.

Kiwi’s die in buitenlandse dierentuinen worden geboren krijgen een Maori-naam als eerbetoon naar de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland. De naam zal donderdag feestelijk worden onthuld voor genodigden.

In Avifauna is er vanaf zaterdag 13 oktober de hele maand om 14.00 uur een weeg- en meetmoment, zodat alle bezoekers kennis kunnen maken met het dier. In totaal wonen er in Avifauna nu vier kiwi’s; de ouders, een jong en het pasgeboren jong.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Werken vandaag 16:53

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 12

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Vrijwilliger vandaag 15:24

Word jij vrijwilliger bij de dierenambulance? “Het is leuk, leerzaam én zinvol!”

Van gewonde egels en uit het nest gevallen jonge vogels tot aan verdwaalde huiskatten en ernstig verzwakte zwanen – als vrijwilliger bij Dierenambulance Alphen aan den Rijn kom je van alles tegen. Het werk is zeker niet altijd even makkelijk, maar aan positiviteit is nooit gebrek. En dat komt vooral door de waardering en voldoening die alle vrijwilligers ervaren.

Milieu en duurzaamheid vandaag 14:01

Geen grap: vanaf 1 april statiegeld op blikjes

Lege blikjes van bijvoorbeeld bier of cola is een veel voorkomende vorm van zwerfafval. Daarom zal vanaf 1 april statiegeld worden ingevoerd op blikjes. Eerder werd dit al gedaan met kleine plasticflesjes. Waar je je lege blikjes vanaf 1 april kan inleveren lees je hier.

Advertorial Horeca vandaag 09:27

Tot en met april voordelig smullen van de beste Argentijnse spareribs bij El Caballo

Argentijns vlees dat écht uit Argentinië komt, en dan ook nog eens van de beste kwaliteit. Dat krijg je bij Argentijns restaurant El Caballo. Heb jij al trek in spareribs? Dan heeft het restaurant goed nieuws. Vanaf maandag 27 maart tot en met eind april eet je hun Argentijnse spareribs voor een nóg betere prijs.