Bijzondere derde editie Zomerdienst aan het Meer

Na twee succesvolle edities werd dit jaar de Zomerdienst aan het Meer door twintig kerken georganiseerd.

De twintig kerken hebben de handen ineen geslagen om een bijzonder programma neer te zetten. Vanochtend konden duizenden bezoekers genieten van Trijntje Oosterhuis, de Droominee en Wim Hoddenbagh.

Thema “Ken je Mij?”
Dit jaar was het thema 'Ken je mij?", het lied wat Trijntje Oosterhuis laatst uitbracht met dezelfde titel pastte hier perfect bij. Op haar nieuwe album staan nummers van haar vader Huub Oosterhuis, Trijntje zong onder andere nummers van dit album.

Spreker Wim Hoddenbagh verzorgde samen met Alphense predikanten het verhalende deel van de dienst, onder andere de zegen, het gebed, de schriftlezing en de preek.

Met Spoken Word Poetry bracht Rik Zutphen, alias de Droominee een mix van verhalen en melodieën ten gehore. Hij zet op een verfrissende wijze bijbelteksten om in toegankelijk taal en heeft een realistische manier van vertellen.

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie vandaag 11:32

KNVB maakt indelingen competitie bekend

De KNVB heeft op woensdag 1 juli de officiële indelingen voor de Hoofdklassen bekendgemaakt. In de zaterdag Hoofdklasse van ARC is niets veranderd ten opzichte van het oorspronkelijke plan. In de Hoofdklassen zondag heeft de bond alsnog een wijziging toegepast.

Overige vandaag 10:57

Jan de Vries zwaait af als directeur bij Rijnvicus

Per 1 september stopt Jan de Vries als directeur bij Rijnvicus in Alphen. Na ruim twee jaar werkzaam te zijn geweest als directeur gaat hij aan de slag als bestuurder bij de zorginstelling DSV I Verzorgd leven in Katwijk en Lisse.

Coronavirus in Alphen vandaag 09:43

Resultaten coronatesten afgelopen week: weinig personen testen positief

In de week van 22 tot en met 28 juni zijn er in de corona teststraten in de regio Hollands Midden in totaal 2969 coronatesten afgenomen. Hiervan is tot nu toe slechts 0,3% positief getest, in totaal 10 personen. Ook zijn er geen nieuwe coronaclusters ontstaan.

Coronavirus in Alphen vandaag 08:58

Voedselbank krijgt langer steun van de gemeente

Pakketten worden inmiddels weer verstrekt aan klanten van de Voedselbank, maar voor sommige huishoudens is dit niet voldoende. Zij krijgen aanvullend een waardebon. Aangezien dit ook na 1 juni 2020 noodzakelijk is, wordt de subsidietermijn verlengd naar 1 augustus 2020.