Blog Algemeen

Bijzondere prestaties AZC Synchroonzwemmen

Afgelopen weekend (18 en 19 mei) hebben de synchroonzwemsters van de Alphense Zwemclub op twee verschillende wedstrijden bijzonder goed gepresteerd. Zo vertrokken afgelopen zaterdag twee combinaties Vrije Uitvoering naar Zoetermeer en verbleef het masterteam in Heerenveen het volledige weekend voor de Friesland Open Masterkampioenschappen.

In Zoetermeer was er een landelijke wedstrijd (Interregio) voor het onderdeel Vrije Combinatie. Hierbij mag een team maximaal tien sporters inzetten en staat het showelement centraal. Na afloop van de tweede combinatie van AZC, geloofde het publiek haar oren niet. Het resultaat was exact op vier decimaal achter de komma hetzelfde. Zo deelden de dames een tweede plek en was het volledige zilver voor de Alphense Club.

De eerste combinatie zwom een uitvoering op Guns ’n Roses en bestond uit: Joyce, Tamara, Marloes, Jille, Luna, Nikita, Ilse, Daphne, Marieke en Sanne. Vervolgens zwom de tweede combinatie op Big Band met de volgende sporters: Madelon, Iris, Maggie, Mirjam, Puk, Keyla, Merel, Caithlin, Isa en Fleur.

Het masterteam van AZC had een eigen Open Kampioenschap in Heerenveen. Verschillende landen namen deel aan deze competitie. Op zaterdag vonden de voorronde technische kür plaats en de zondag werd besteed aan de finales vrije kür. Het duet Kim/Marlinde/Sanne en duet Denise/Melanie/Joyce zwommen in een eigen leeftijdscategorie. Beide samenstellingen pakten de bronzen medaille. De ploeg bestaande uit: Kim, Joy, Denise, Michelle, Sanne, Marlinde, Melanie, Carmen, Robin en Laura, pakte het goud! De kampioenen keerden voldaan terug.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 10:26

Kan ik een woning kopen?

Heb je interesse in een koopwoning van Woonforte? Loop eens binnen bij de makelaars Koppes en Drieman. Zij verkopen woningen van Woonforte en kunnen je alles vertellen over deze betaalbare koopwoningen van rond € 210.000. Beide hebben een kantoor in Alphen aan den Rijn.

Blog Opinie gisteren 19:49

MINERVA Zichtbaar en dichtbij

De witte rook kwam eind vorige week uit het gemeentehuis. De vier partijen die de nieuwe coalitie vormen, zijn het eens. Vervolgens werd de mening van een flink aantal organisaties gevraagd, werden de andere partijen ingelicht en moest het 40 pagina’s tellende akkoord worden opgemaakt en naar de drukker. De drukproef was er woensdag en die ging onder embargo naar de media.

Advertorial Evenementen gisteren 17:56

Vikingen veroveren Museumpark Archeon tijdens Hemelvaartweekend

De Vikingen komen tijdens het Hemelvaartweekend 26 mei t/m 29 mei voor de 24e keer naar Museumpark Archeon. Net als duizend jaar geleden, brengen zij hun handelswaar mee. Op de Vikingmarkt is dan ook van alles te koop. Bezoek het kampement van de Vikingen en struin langs de marktkramen.