Bibliotheek Rijn en Venen

Bijzondere wandeling door Park Zegersloot

In 2021 is het jaarthema van cultuurmakelaar KHABBAZ ‘Ode aan het landschap’, reden voor Bibliotheek Rijn en Venen en Castellum om Annet Breure van Plantenverhalen te vragen om een audiotour te maken door Park Zegersloot. 

Vanaf zondag 20 juni is de tour te beluisteren via Spotify. Tijdens de tour leer je meer over de historie, symboliek en het gebruik van bomen en planten. Maar je hoort ook een prachtig gedicht van Bloem, een strofe Shakespeare vertaald door de in Alphen geboren vertaler Leendert Burgersdijk en een prachtig, verloren gewaand, muziekstuk over de Meidoorn dat een eeuw geleden in Alphen werd uitgevoerd.

Ter gelegenheid van de lancering van de audiotour organiseert de bibliotheek in het kader van Zin in Zondag op zondag 20 en zondag 27 juni een arrangement rondom de audiotour. Wandelaars die zich hebben opgegeven voor een tijdslot krijgen een gratis koffie voor onderweg en een uitgebreide beschrijving van de wandeling mee. Belangstellenden kunnen zich opgeven via de website van de bibliotheek.

Meld je gratis aan 

De wandeling begint en eindigt bij de hoofdingang van de bibliotheek aan de Aarkade. De wandeling start op zondag 20 en zondag 27 juni tussen 13:00 en 15:00 uur. Je kunt op de website van de bibliotheek zelf jouw tijdslot voor vertrek kiezen! De route is ongeveer 5 kilometer lang, je bent vanaf het startpunt twee uur onderweg, inclusief luistermomenten. Via Spotify kun je de tour van tevoren downloaden op je telefoon, je ontvangt hiervoor na aanmelding een link. 

Zin in Zondag 

In 2021 organiseert de Bibliotheek een serie culturele en creatieve activiteiten op de zondagmiddag onder de naam Zin in Zondag! Muziek en dans, verhalen en literatuur, kunst en cultuur, film en theater... alles komt aan bod. Deze activiteit vindt buiten plaats. 

Zin in Zondag wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Stichting Bon Coeur.


Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.

Maatschappelijk gisteren 11:49

Praxis Alphen aan den Rijn schenkt hout voor Stadstuin De Schittering

Op 10 maart werd Stichting Help Anders aangenaam verrast door een gulle donatie van hout door Praxis Alphen aan den Rijn. Het ging om kromme delen die niet meer verkocht konden worden, maar die nu zijn omgetoverd tot een prachtige bank voor stadstuin De Schittering, gelegen in de Edelstenenbuurt.

Verkeer en vervoer gisteren 10:35

NS zet treinen zaterdag paar minuten stil uit protest tegen geweld

In reactie op toenemend geweld tegen NS-personeel zal de Nederlandse Spoorwegen op zaterdagavond om 22:30 uur alle treindiensten drie minuten lang stilzetten. Dit besluit volgt op een ernstig incident afgelopen weekend, waarbij een conducteur in een dubbeldekkertrein werd mishandeld.