Bibliotheek Rijn en Venen
Advertorial Natuur en recreatie

Bijzondere wandeling door Park Zegersloot

In 2021 is het jaarthema van cultuurmakelaar KHABBAZ ‘Ode aan het landschap’, reden voor Bibliotheek Rijn en Venen en Castellum om Annet Breure van Plantenverhalen te vragen om een audiotour te maken door Park Zegersloot. 

Vanaf zondag 20 juni is de tour te beluisteren via Spotify. Tijdens de tour leer je meer over de historie, symboliek en het gebruik van bomen en planten. Maar je hoort ook een prachtig gedicht van Bloem, een strofe Shakespeare vertaald door de in Alphen geboren vertaler Leendert Burgersdijk en een prachtig, verloren gewaand, muziekstuk over de Meidoorn dat een eeuw geleden in Alphen werd uitgevoerd.

Ter gelegenheid van de lancering van de audiotour organiseert de bibliotheek in het kader van Zin in Zondag op zondag 20 en zondag 27 juni een arrangement rondom de audiotour. Wandelaars die zich hebben opgegeven voor een tijdslot krijgen een gratis koffie voor onderweg en een uitgebreide beschrijving van de wandeling mee. Belangstellenden kunnen zich opgeven via de website van de bibliotheek.

Meld je gratis aan 

De wandeling begint en eindigt bij de hoofdingang van de bibliotheek aan de Aarkade. De wandeling start op zondag 20 en zondag 27 juni tussen 13:00 en 15:00 uur. Je kunt op de website van de bibliotheek zelf jouw tijdslot voor vertrek kiezen! De route is ongeveer 5 kilometer lang, je bent vanaf het startpunt twee uur onderweg, inclusief luistermomenten. Via Spotify kun je de tour van tevoren downloaden op je telefoon, je ontvangt hiervoor na aanmelding een link. 

Zin in Zondag 

In 2021 organiseert de Bibliotheek een serie culturele en creatieve activiteiten op de zondagmiddag onder de naam Zin in Zondag! Muziek en dans, verhalen en literatuur, kunst en cultuur, film en theater... alles komt aan bod. Deze activiteit vindt buiten plaats. 

Zin in Zondag wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Stichting Bon Coeur.


Meer nieuws

Evenementen vandaag 13:27

De 20 van Ron: de voorbereiding van de eerste inschrijver Ron

De eerste inschrijving voor de editie van de 20 van Alphen in 2022 was van Alphenaar Ron Damstra (39). Met de openingsklassieker in het vooruitzicht, is dit een mooi moment om deze actieve hardloper eens te vragen naar zijn voorbereiding en hardloopervaring.

Blog Opinie vandaag 12:39

De kip en het ei

Het zijn roerige tijden. Eerst de coronacrisis, nu weer de wooncrisis. Maar we hebben een nieuwe regering (nou ja, nieuw?) die al de problemen gaat aanpakken. Toch?