Bibliotheek Rijn en Venen
Advertorial Natuur en recreatie

Bijzondere wandeling door Park Zegersloot

In 2021 is het jaarthema van cultuurmakelaar KHABBAZ ‘Ode aan het landschap’, reden voor Bibliotheek Rijn en Venen en Castellum om Annet Breure van Plantenverhalen te vragen om een audiotour te maken door Park Zegersloot. 

Vanaf zondag 20 juni is de tour te beluisteren via Spotify. Tijdens de tour leer je meer over de historie, symboliek en het gebruik van bomen en planten. Maar je hoort ook een prachtig gedicht van Bloem, een strofe Shakespeare vertaald door de in Alphen geboren vertaler Leendert Burgersdijk en een prachtig, verloren gewaand, muziekstuk over de Meidoorn dat een eeuw geleden in Alphen werd uitgevoerd.

Ter gelegenheid van de lancering van de audiotour organiseert de bibliotheek in het kader van Zin in Zondag op zondag 20 en zondag 27 juni een arrangement rondom de audiotour. Wandelaars die zich hebben opgegeven voor een tijdslot krijgen een gratis koffie voor onderweg en een uitgebreide beschrijving van de wandeling mee. Belangstellenden kunnen zich opgeven via de website van de bibliotheek.

Meld je gratis aan 

De wandeling begint en eindigt bij de hoofdingang van de bibliotheek aan de Aarkade. De wandeling start op zondag 20 en zondag 27 juni tussen 13:00 en 15:00 uur. Je kunt op de website van de bibliotheek zelf jouw tijdslot voor vertrek kiezen! De route is ongeveer 5 kilometer lang, je bent vanaf het startpunt twee uur onderweg, inclusief luistermomenten. Via Spotify kun je de tour van tevoren downloaden op je telefoon, je ontvangt hiervoor na aanmelding een link. 

Zin in Zondag 

In 2021 organiseert de Bibliotheek een serie culturele en creatieve activiteiten op de zondagmiddag onder de naam Zin in Zondag! Muziek en dans, verhalen en literatuur, kunst en cultuur, film en theater... alles komt aan bod. Deze activiteit vindt buiten plaats. 

Zin in Zondag wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Stichting Bon Coeur.


Meer nieuws

Overige vandaag 17:57

Erfgoedfonds verleent subsidie voor herstel Gebouw Nabij

Onlangs is voor het Gebouw Nabij aan het Lauraplein 2 door de gemeente Alphen aan den Rijn een subsidie toegekend uit de pot van het Erfgoedfonds. De stad en de omgeving heeft er belang bij het aanzien van het gebouw in oude glorie te herstellen en te behouden voor het nageslacht, zo luidde het argument. 

Advertorial Overige vandaag 16:35

Vrijwilligersmarkt op 26 oktober in het gemeentehuis

Op dinsdagavond 26 oktober organiseert Tom in de buurt samen met het nieuwe Vrijwilligerspunt een Vrijwilligersmarkt in het gemeentehuis Alphen aan den Rijn. Organisaties brengen hier hun vrijwilligersvacatures onder de aandacht. Inwoners worden uitgenodigd om mogelijkheden te verkennen en vrijwilliger te worden. Komen dus! 

Dronefotografie vandaag 15:18

Alphen vanuit de lucht: een oase van groen in het Prinses IreneBos

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Prinses IreneBos, een natuurgebied van maar liefst 24 hectare groot.

Alphens Restaurantweek 2021 vandaag 12:53

De beste Argentijnse gerechten eet je bij El Caballo

Van donderdag 28 oktober t/m zondag 7 november organiseren wij de najaarseditie van de Alphens Restaurantweek. Elf dagen lang serveren restaurants de lekkerste meergangen menu’s. Bij El Caballo geniet je van de lekkerste authentieke Argentijnse gerechten.

Politiek vandaag 11:46

Voortaan ook kiezen voor ja/ja sticker

De brievenbussen kunnen, als het aan de Alphense gemeenteraad ligt, voortaan worden voorzien van een ja/ja sticker. Daarmee geeft de bewoner aan graag al het drukwerk te ontvangen.