Bike Challenge voor Spieren voor Spieren!

Gezellig een rondje fietsen en tegelijkertijd een goed doel steunen: dat kan op zondag 7 april. Want als je meedoet met de Rotary Bike Challenge, een leuke fietstocht door het Groene Hart, zet jij je in voor Nina uit Roelofarendsveen en ruim 20.000 andere kinderen met een spierziekte. Het bedrag dat bij elkaar gefietst wordt doneert Rotary Ter Aar namelijk aan Spieren voor Spieren. 

Regiogenoot Henk Angenent, ambassadeur van de Rotary Bike Challenge, zet zich al geruime tijd belangeloos in voor Spieren voor Spieren. De Elfstedenkampioen hoopt dat vele fietsers zondag 7 april hun gezonde spieren in gaan zetten voor de zieke spieren van kinderen!

Praktische informatie

Start en finish: terrein bij Zwembad Aarweide, Schilkerweg 21 Ter Aar

Datum: zondag 7 april

Deelnemen is gratis, maar…. Deelname aan de fietstocht (40, 70 of 120 kilometer) is gratis, maar er wordt wel een donatie of sponsoring verwacht.

Wil jij je inschrijven of meer informatie over starttijden? Klik hier.

Spieren voor Spieren

Spieren voor Spieren is een organisatie die de krachten bundelt om alle spierziekten bij kinderen te verslaan. Door middel van sportieve acties zoals deze Rotary Bike Challenge, wordt geld bij elkaar gebracht voor wetenschappelijk onderzoek, hulpmiddelen en de verbetering van het diagnose- en behandeltraject. Zodat het onmogelijke mogelijk wordt: spierziekten bij kinderen zo vroeg mogelijk herkennen en behandelen. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenementen gisteren 16:47

Koningskermis: dit zijn de openingstijden

Koningsdag is in optocht en dat betekent dat de kermis weer wordt opgebouwd! Van dinsdag 23 tot en met zondag 28 april 2024 is er weer een Koningskermis in het Europapark en aan de Evenaar.

Blog Opinie 20 apr. 2024 18:54

MINERVA Doorgeslagen samenleving

Van de week was er een grote AI-bijeenkomst, want Alphen aan den Rijn moet de eerste AI-gemeente worden van heel Nederland. Het doel is om artificial intelligence (AI) een prominente plek te geven in de gemeente. Op zichzelf is het altijd een loffelijk streven om de eerste te worden, maar of dat met AI moet?

Advertorial Voorstelling 20 apr. 2024 16:40

Beleef Japan in Castellum!

Al zin in vakantie? Met de voorstelling Hinotori – De vleugels van de Feniks, brengt YAMATO, bekend als de "Taiko-drumgroep die de wereld rondreist", Japan naar Castellum.

Evenementen 20 apr. 2024 14:07

Dit is er in Alphen aan den Rijn te doen op Koningsdag

Op 27 april viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat er te doen is? Lees snel verder!