Gemeente Alphen aan den Rijn

Binnen een jaar aan het werk door samenwerking tussen Arriva, Rijnvicus, UWV en mboRijnland

Arriva, Rijnvicus, UWV en mboRijnland zijn een samenwerking aangegaan om de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Rijnvicus en UWV werven en selecteren gemotiveerde werkzoekenden. Zij komen in het ServiceTeam terecht en mogen een opleiding volgen bij mboRijnland. Daarna stromen ze door naar een baan bij Arriva.

Het Arriva ServiceTeam in Zuid-Holland Noord dat onlangs van start is gegaan voert verschillende werkzaamheden uit. Ze bieden bijvoorbeeld extra hulp aan chauffeurs op drukke stations en haltes, ondersteunen bij marketingacties, voeren kleine technische checks uit en reinigen de bussen extra van binnen in de wasstraat op de vestigingen.

Leerwerktraject

Vanaf 31 augustus wordt het mogelijk om een deelname aan dit ServiceTeam te combineren met een entreeopleiding. Dit wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen Arriva, Rijnvicus, UWV en mboRijnland. Arriva start namelijk met een pilot van acht studenten die de hybride opleiding Dienstverlening en Zorg aan het mboRijnland volgen, de praktijkervaring doen de studenten op in het ServiceTeam.

De ambitie is om dit aantal te laten groeien naar minimaal zestien studenten per jaar. Cynthia Romijn, teamleider hybride onderwijs mboRijnland: “Ik ben blij met deze samenwerking met uitzicht op een baan, waarbij onderwijs en werken wordt vormgegeven bij het leerwerkbedrijf. Deze hybride vorm is de toekomst.”

Opstap naar de arbeidsmarkt

Hoe gaat dat precies in zijn werk? Deelnemers worden via UWV en Rijnvicus geselecteerd en werken twee tot zes maanden bij het ServiceTeam. In het ServiceTeam maken zij kennis met het werk op en rond stations en in bussen en leren ze waar hun interesse en mogelijkheden liggen. Via mboRijnland mogen ze de eenjarige entreeopleiding naar een diploma volgen. Vervolgens stromen zij door naar een baan als buschauffeur, monteur, medewerker beveiliging, facilitaire zaken of schoonmaak. Dit kan bij Arriva of bij één van haar samenwerkingspartners.

“Ik ben erg trots op alle betrokken partijen die hun nek uitsteken zodat werkzoekenden een mooie en passende baan vinden. Tijdens het leerwerktraject bij Arriva ontdekken de deelnemers wat bij hen past en kunnen zij zich verder ontwikkelen”, vertelt wethouder Han de Jager van de gemeente Alphen aan den Rijn. Ardjan de Zwart, UWV regiomanager Holland Rijnland, vult aan: “Iedereen verdient een plek op de arbeidsmarkt. Daar zet UWV zich voor in. Dat kunnen we niet alleen. Daarom zijn we erg blij met de samenwerking met Arriva, mboRijnland en Rijnvicus.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Muziek vandaag 10:35

Oud Alphenaar Reinier Zonneveld wint Edison voor Beste Dance Album

De oud-Alphense techno-dj Reinier Zonneveld heeft een Edison Award gewonnen voor Beste Dance Album. De bekendmaking vond plaats in het AFAS Theater in Leusden, waar Zonneveld de voorkeur kreeg boven de gerenommeerde viervoudig Edison-winnaar Tiësto.

Advertorial Evenement vandaag 09:29

Inspiratiemiddag jongeren sterker door creativiteit

Op 19 maart organiseren Parkvilla en Khabbaz een middag vol inspiratie voor zorg- en/of welzijnsprofessionals met als thema: hoe kun je met creativiteit jongeren helpen steviger in hun schoenen te staan.

Milieu en duurzaamheid gisteren 16:41

Gemeente Alphen aan den Rijn stelt hybride lichtmasten op proef

In een stap naar duurzaamheid en energie-efficiëntie heeft de Gemeente Alphen aan den Rijn aangekondigd dat ze een proef zullen starten met hybride lichtmasten op meerdere locaties binnen de stad. De gebieden aan de Hoorn, de Genielaan en het gemeenteterrein van Langeroode aan de Genielaan zullen fungeren als proefterreinen voor deze technologische vooruitgang.

Advertorial Actie gisteren 15:26

Sim Only actie in maart bij The GSM Store!

Vanaf 29 februari 2024 krijgen nieuwe klanten die een 2-jarig Sim Only abonnement afsluiten 3 maanden 50% korting op hun abonnement. Ook betaald u geen aansluitkosten t.w.v. €15,-. Deze promotie loopt tot en met 2 april 2024. 

Overige gisteren 14:18

Deadline aanmelding stadsdichtersverkiezing verlengd

Op zondag 17 maart vindt in het Oude Raadhuis de stadsdichtersverkiezing plaats. Tijdens de verkiezing wordt bepaald wie voor de komende twee jaar de stadsdichter wordt van Alphen aan den Rijn.

Sport gisteren 13:09

13-jarige Serena pakt winst in Thailand na intensieve trainingsperiode

Alphense Serena heeft recentelijk de overwinning behaald tijdens haar trainingskamp in Thailand. Afgelopen januari begon Serena haar reis met een exclusieve 1-op-1 training met de wereldkampioen van One Championship, Superbon. Vervolgens zette ze haar trainingsinspanningen voort bij Tiger Muay Thai in Phuket, waar haar eigen trainer Phet haar met open armen ontving.