Alphens EV

BIZ Alphens Stadshart met vijf jaar verlengd

De bestaande Bedrijven Investerings Zone (BIZ) in het Alphense centrumgebied is verlengd. “Dat ging niet zonder slag of stoot”, meldt Gerard van der Klaauw, voorzitter van het centrummanagement. Ondanks de afgelopen moeilijke jaren is 95 procent van de ondernemers toch akkoord met de verlenging van de bestaande BIZ met vijf jaar.

De overweldigende meerderheid waarmee de Stadshart-ondernemers voor een nieuwe BIZ stemmen, is dus niet representatief voor de gevoelens. Iedere winkelier had het de afgelopen coronajaren moeilijk. Aan een BIZ moeten zij allemaal financieel bijdragen, maar vooraf weten ze niet wat de BIZ gaat brengen.

Voorzitter van de winkeliersvereniging (VOC) in het stadshart is Kees van Keeken. Hij is blij met het grote draagvlak en met de politieke steun: "Hoewel de weg er naar toe niet eenvoudig was door een ‘dweilen met de kraan open’ gevoel, is het toch gelukt om vrijwel iedereen op een lijn te krijgen. We moesten er hard voor werken. De afgelopen twee jaar lag de BIZ bij iedereen onderaan de stapel."

De vastgoedeigenaren in het Stadshart, verenigd in CVCA met als voorzitter John Vermeer, ondersteunen de BIZ graag. "We zijn veel van plan de komende jaren en daarvoor is een BIZ gewoon nodig. Het centrum kan alleen vooruit als we stappen maken, dat moeten we samen doen."
De plannen hebben te maken met vergaande vergroening, doortrekken van de Kromme Aar naar de Zegerplas, meer woningen boven winkels en werken met licht. Dit laatste betekent dat er meer verlichting komt in het Alphense centrum zodat hieromheen evenementen kunnen worden georganiseerd en zodat het gevoel van veiligheid omhoog gaat.

Wethouder Gerard van As ziet voor het centrumgebied een functie bij het verbeteren van de aantrekkelijkheid van de hele gemeente Alphen aan den Rijn: "Met een goed Stadshart kan de gemeente haar functie als centrum voor watersport en recreatie verder versterken. De stad ligt centraal in het Groene Hart met een groot plassengebied en veel historische steden. De BIZ in het centrumgebied is een onderdeel van een compleet plaatje."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Doekje voor het bloeden

De menstruatiemotie heeft het natuurlijk gehaald in de Alphense gemeenteraad. Oftewel er komt een pilot op middelbare scholen om gratis maandverband en tampons te verstrekken.

Politiek gisteren 17:26

Algemene Beschouwingen deze keer niet erg spannend

Voor het vaststellen van de begroting voor het komende jaar hebben de Alphense politieke partijen hun mening gegeven in de Algemene Beschouwingen. Donderdag 30 juni hebben de meeste fractievoorzitters hun mening gegeven.

Advertorial JA in de Horeca gisteren 17:13

Julia (19) zegt JA in de Horeca: “Wijn is mijn nieuwe passie geworden”

Al een jaar vind je Julia (19) in de bediening bij Wijnbar&Zo. Met veel plezier laat zij gasten kennismaken met de lekkerste wijnen. “Eigenlijk ben ik een soort personal assistant, want ik sta altijd klaar voor de gasten. Ik voel aan wat ze nodig hebben en bezorg ze een gezellige tijd. Het leukste is als ik ze kan verrassen!”

Blog Fase 2, lees je mee?! gisteren 16:41

Brick by brick

Steen voor steen is het laatste huis in het rijtje gesloopt. Afgepeld als een ui. Tijdens de sloop van het laatste huis heb ik de hele dag in de stress gezeten omdat ik aan het werk was (dus niet thuis). Gelukkig is alles goed gegaan.

Politiek plein gisteren 15:58

Toekomstvisie voor De Werf als broedplaats

Dit jaar nog komt er een toekomstvisie voor De Werf, waarin het uitgangspunt is opgenomen dat de locatie de functie van creatieve broedplaats moet hebben. Dat was de strekking van de overgenomen motie van GroenLinks tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn op 30 juni.