Gemeente Alphen aan den Rijn

Bladkorven terug in de straten

In de herfst kunnen vallende bladeren van gemeentelijke bomen voor ongemak zorgen. De gemeente plaatst weer bladkorven in de straten, waarin je deze bladeren kunt verzamelen.

Vallen er veel bladeren in jouw straat, dan kun je vanaf maandag 21 september een bladkorf aanvragen. De bladkorven worden vanaf 28 september geplaatst.

Je mag er geen takken, snoeiafval of ander groen in kwijt. Bladeren uit jouw eigen tuin kun je in jouw gft-container kwijt of gratis aanbieden bij Ecopark De Limes. Het gevallen blad doe je los in de korf. De korf wordt drie maal per week geleegd. Is de korf toch vol? Dan mag het te veel blad los (niet in vuilniszakken) naast de bladkorf geplaatst worden.

De gemeente beschikt over een beperkt aantal bladkorven. Die worden zo goed als mogelijk gelijk verdeeld over de dorpen en wijken. Het is dus mogelijk dat de bladkorven op zijn.

Bladkorf aanvragen


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 14:01

Achttiende editie Midwinter Fair in Archeon afgelast vanwege corona

Diverse bands op podia verspreid door het park, leerzame workshops, een overdekte markt met unieke waren en ander entertainment. Dat is het recept voor de Midwinter Fair die jaarlijks plaatsvindt in Archeon. Maar door de coronamaatregelen kan het evenement dit jaar niet doorgaan.

Advertorial Horeca vandaag 13:15

Maggie Blue bezorgt de lekkerste maaltijden bij jou thuis

From THURSDAY on, Maggie will stop at your door! In deze gekke tijden kan je dan wel niet terecht in het restaurant, maar je kunt er thuis wel een mooi feestje van maken met al het heerlijke eten van Maggie Blue.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 10:43

Maskne is in opmars: “Acne door het gebruik van mondkapjes komt steeds vaker voor”

Op dit moment verandert er een hoop in ons leven door het coronavirus, zo is het advies om zo veel mogelijk thuis te blijven en wordt iedereen in openbare ruimtes gevraagd een mondkapje te dragen. Bij dat laatste kan het probleem van Maskne ontstaan. Bij Complete Skincare weten ze als geen ander hoe ze dat kunnen verhelpen.