Dierenambulance

Blauwalg zorg voor veel dieren in nood

Zondagmiddag heeft de dierenambulance samen met de brandweer een overleden zwaan opgehaald. Dit gebeurde op de Bloemhofstraat. De zwaan was vergiftigd door blauwalg en is opgehaald. 

De dierenambulance heeft al eerder aangegeven dat het blauwalg veel slachtoffers maakt. “De vogels hebben het erg zwaar dit jaar”, aldus de dierenambulance. 

Ook is de dierenambulance op de Aarkade geweest. Zij hebben daar nog drie jonge zwanen gevangen en meegenomen. In het water bij de Aarkade zwommen nog twee oude zwanen samen met twee jonge zwanen. Zij zijn achtergebleven in het water. 

De gevangen jonge zwanen krijgen medische verzorging. De dierenambulance gaat er alles aan doen om de vogels te redden. “We hopen dat de zwanenpuppies het gaan redden en de rest van de familie gezond blijft. We blijven ze in de gaten houden”, aldus de dierenambulance.  


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 15:57

Voor de zomer meer duidelijkheid over nieuwe locatie TV Nieuwe Sloot

Eerder deze maand kreeg Tennisvereniging Nieuwe Sloot slecht nieuws: het racketcentrum kon niet vernieuwd worden. Sinds vorige week kan de vereniging weer wat optimistischer naar de toekomst kijken. Voor de zomer komt namelijk meer duidelijkheid over een nieuwe locatie.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 13:45

Afronding Klimaatbos uitgesteld vanwege regenval

De afgelopen maanden is langs de N11 hard gewerkt aan het Alphense Klimaatbos. Hoewel de werkzaamheden op 28 maart afgerond hadden moeten zijn, is het Klimaatbos nog niet af. Dit vanwege weeromstandigheden.

Overige gisteren 11:32

Zuid-Holland overweegt centrumlinkse coalitie

Met Fred Teeven als verkenner en de grote winnaar van de verkiezingen, BoerBurgerBeweging, worden de verschillende mogelijke coalities voor een nieuw college in Zuid-Holland onderzocht. Woensdag maakte de verkenner bekend welke partijen als eerst met elkaar om de tafel gaan.