Woonforte

Blije eerste huurders in De Barones

Maandag 18 september ontvingen de eerste huurders van De Barones de sleutel van hun nieuwe sociale huurwoning. Woonforte verhuurt hier 131 studio's, twee-en driekamerwoningen aan onder andere jongeren tot en met 27 jaar en herstarters (gescheiden) met kinderen.

Deze groepen hebben nu veel moeite om een woning te vinden. Met de transformatie van dit kantoorpand draagt Woonforte bij aan het oplossen van de wooncrisis. Alle woningen zijn verhuurd.  Een blije, nieuwe huurder vertelt: “Ik had nooit verwacht een plek te krijgen in De Barones en sprong een gat in de lucht. Ik woon namelijk al een aantal jaar tijdelijk bij mijn schoonmoeder. Heel fijn maar geen ideale situatie. Daarom ben ik nu zo blij dat ik ingeloot ben en ik met mijn kinderen opnieuw kan beginnen.” 

Van kantoor naar woningen 

In 2019 kocht Woonforte het kantoorpand aan de Prinses Margrietlaan in Alphen aan den Rijn. In 2022 startte de grote verbouwing. Aannemersbedrijf Vergeer Bouw begon met het slopen van alle binnenwanden en bouwden de woningen weer een voor een op. Dat was passen en meten en daardoor is geen woning hetzelfde. Ook de buitenkant van het gebouw is significant veranderd. De zwarte glazen ronde gevel heeft nu een houtlook en de meeste woningen zijn voorzien van een balkon.  

Nieuwe huurders 

Begin dit jaar organiseerde Woonforte een informatiedag over de nieuwe woningen in De Barones. Er was veel belangstelling voor de 58 studio's, 46 tweekamerwoningen en 27 driekamerwoningen. Met ruim 3.000 reacties op de verhuuradvertenties zijn de woningen erg populair. De toewijzing ging net even iets anders dan op de reguliere markt. De toewijzing verliep via een loting en iedere kandidaat huurder heeft intakegesprek gehad. Daarnaast zijn 13 studio's zijn toegewezen aan statushouders.  

De oplevering duurt de hele maand september en dan zijn alle woningen van De Barones bewoond.  


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken vandaag 11:45

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 39

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Voorkeuren van bezoeker vandaag 09:11

Dansen: "Quality time" voor twee!

Dansen is plezier voor twee was jarenlang de slogan van de Nederlandse dansscholen. Het was in een tijd dat werkelijk iedereen wekelijks danslessen bezocht bij zo'n 500 dansscholen in het hele land, het was in een tijd dat de discomuziek letterlijk uit de radio schalde en dat je op vrijdagmiddag de Top-40 volgde voor de belangrijkste verschuivingen in de hitparade. Platen (vinyl) in singles en lp's gingen grif over de toonbank want je wilde die muziek ook echt graag in huis hebben.

Blog Opinie gisteren 20:34

MINERVA Ongehinderd

Volgende week is er een evenement in het Alphense Stadshart. Op het Thorbeckeplein is een hindernisbaan ingericht met obstakels om het mensen die slecht zien, in rolstoelen zitten of met rollators lopen moeilijk te maken. Iedereen mag de uitdaging aangaan op donderdagmiddag 5 oktober.