Woonforte

Blije eerste huurders in De Barones

Maandag 18 september ontvingen de eerste huurders van De Barones de sleutel van hun nieuwe sociale huurwoning. Woonforte verhuurt hier 131 studio's, twee-en driekamerwoningen aan onder andere jongeren tot en met 27 jaar en herstarters (gescheiden) met kinderen.

Deze groepen hebben nu veel moeite om een woning te vinden. Met de transformatie van dit kantoorpand draagt Woonforte bij aan het oplossen van de wooncrisis. Alle woningen zijn verhuurd.  Een blije, nieuwe huurder vertelt: “Ik had nooit verwacht een plek te krijgen in De Barones en sprong een gat in de lucht. Ik woon namelijk al een aantal jaar tijdelijk bij mijn schoonmoeder. Heel fijn maar geen ideale situatie. Daarom ben ik nu zo blij dat ik ingeloot ben en ik met mijn kinderen opnieuw kan beginnen.” 

Van kantoor naar woningen 

In 2019 kocht Woonforte het kantoorpand aan de Prinses Margrietlaan in Alphen aan den Rijn. In 2022 startte de grote verbouwing. Aannemersbedrijf Vergeer Bouw begon met het slopen van alle binnenwanden en bouwden de woningen weer een voor een op. Dat was passen en meten en daardoor is geen woning hetzelfde. Ook de buitenkant van het gebouw is significant veranderd. De zwarte glazen ronde gevel heeft nu een houtlook en de meeste woningen zijn voorzien van een balkon.  

Nieuwe huurders 

Begin dit jaar organiseerde Woonforte een informatiedag over de nieuwe woningen in De Barones. Er was veel belangstelling voor de 58 studio's, 46 tweekamerwoningen en 27 driekamerwoningen. Met ruim 3.000 reacties op de verhuuradvertenties zijn de woningen erg populair. De toewijzing ging net even iets anders dan op de reguliere markt. De toewijzing verliep via een loting en iedere kandidaat huurder heeft intakegesprek gehad. Daarnaast zijn 13 studio's zijn toegewezen aan statushouders.  

De oplevering duurt de hele maand september en dan zijn alle woningen van De Barones bewoond.  


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Politiek plein gisteren 20:34

Minister Van Gennip en CDA-lijsttrekker Berendsen spreken op avond in Hazerswoude-Dorp

Met de verkiezingen voor het Europees Parlement voor de deur (op 6 juni aanstaande) organiseren de gezamenlijke CDA-afdelingen in het Groene Hart een verkiezingsavond op dinsdag 21 mei met lijsttrekker Tom Berendsen en een aantal kandidaten. Ook minister van Sociale zaken en werkgelegenheid Karien van Gennip zal tijdens de avond spreken, evenals de nieuwe regionale voorzitter van LTO, Kees Captein.

Advertorial Overige gisteren 14:16

De kracht van frequentie bij het SamenhuiS

Kanker kan je leven flink op z’n kop zetten. Het is onzeker wat je te wachten staat, hoe je toekomst eruit ziet. Door de hele rollercoaster kan je jezelf en het vertrouwen in je lichaam behoorlijk kwijt raken. Alles staat op ‘overleven’. Wat helpt jou om je beter te voelen?

Advertorial Evenement gisteren 09:54

Bestel snel je pre-order ticket voor Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni wordt het tijd voor een heerlijk Hollands feestje met topartiesten! Kom gezellig langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets vliegen de deur uit! Voor de vroege vogels is er een echte Hollandse deal voor slechts €14,95! Sla snel je kaartjes in, want hierna zijn alleen nog de early bird tickets beschikbaar voor €22,50.

Advertorial Winactie Actie 19 mei 2024 16:24

Win een zes weken afvalprogramma ter waarde van €330

Sport-zorg geeft aan twee gelukkige mensen de kans om een zes weken durend afvalprogramma te volgen ter waarde van €330! Lees hieronder wat je moet doen om kans te maken.

Romeinen 19 mei 2024 13:15

De Romeinse limesweg ligt nog altijd onder de grond

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft veel Romeinse voorwerpen opgegraven. Er is echter geen enkele ruïne te zien. Maar, er is wel een Romeinse weg die onder de grond nog altijd gewoon bestaat. Het is deze limesweg die langs de Oude Rijn regelmatig tevoorschijn komt als er aan een modern bouwproject wordt begonnen.