Blijf fit in de lockdown met Ren Rondom Alphen

Om ook in tijden van veel thuisblijven gemotiveerd te blijven om naar buiten te gaan, te bewegen en je eigen omgeving te verkennen, organiseren Alphen a/d Run en CAS Alphen: Ren Rondom Alphen 2021.

Je kunt kiezen uit vier afstanden: 5, 10, 21 en 42 km. Elke maand zullen er nieuwe routes worden bedacht om de variatie erin te houden, die je steeds op en langs andere plekken in en om Alphen leiden. Rennend, wandelend, fietsend of skatend; alleen, met je maatje, je gezin of je hond. Het kan allemaal, op jouw afstand, op jouw dag, op jouw tijd. Tijdens de lunch, in het weekend of als echte sportprestatie. ‘’Om ook in tijden dat we nog even geen grote evenementen kunnen organiseren of bezoeken toch een mooie uitdaging te bieden’’, laat Willem Debets namens de organisatie Alphen a/d Run weten.

Steeds ergens in of om Alphen, langs water en groen. Op mooie, steeds nieuwe parcoursen. Met zoveel mogelijk veilige fietspaden en voorrang en zo min mogelijk obstakels. Over oude jaagpaden en dijkjes, door natuurgebieden en weilanden, langs molens, parken, speeltuinen en sloten. De routes van Ren Rondom Alphen zitten er vol mee. Ook is er extra aandacht voor de mooie uitzichten, zodat je op een nieuwe manier kennismaakt met je eigen omgeving. ‘’Zo lopen we samen alle kanten van Alphen af. Ook in 2021.’’

‘’Met z’n allen doen we Alphen Sportstad 2021 eer aan’’, zegt Debets. ‘’En met Ren Rondom Alphen houden we je gemotiveerd, ook nu je het nog even alleen zult moeten doen! Onthoud je prestatie. Want ook daar gaan we wat leuks mee doen.’’ Daarover vertelt de organisatie je binnenkort meer op hun Facebookpagina (CAS Alphen en Alphen ad Run) en op www.casalphen.nl.

De routes van januari:

5 km https://www.afstandmeten.nl/index.php?id=2839090
10 km https://www.afstandmeten.nl/index.php?id=2838602
21,1 km https://www.afstandmeten.nl/index.php?id=2837870
42,2 km https://www.afstandmeten.nl/index.php?id=2666247

Foto album

Januari 5-7 km Noordwest[24175].JPG (foto: Ren Rondom Alphen)
Januari 42 km Noord[24178].JPG (foto: Ren Rondom Alphen)
Januari 21 km Halve van Alphen tegen de klok[24177].JPG (foto: Ren Rondom Alphen)
Januari 10 km Noordwest[24176].JPG (foto: Ren Rondom Alphen)


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 16:11

Het nieuwe lesseizoen bij TEAN gaat van start

We gaan weer naar de lente en dat betekent lekker buiten sporten. Altijd al een keer tennis uit willen proberen? Voor de jeugd organiseert TEAN gratis inlooplessen!

Dronefotografie vandaag 14:55

Alphen vanuit de lucht: De Stadspoort vormt de entree naar het centrum

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer De Stadspoort, gelegen aan de rand van het Alphense stadshart.

Calamiteiten vandaag 12:34

Man vermist vanaf de Zaalbergstraat

Er is een Burgernet bericht verspreid in Alphen vanwege een vermissing. Het gaat om een blanke man die vermist is geraakt vanaf de Zaalbergstraat in Alphen. 

Wist je dat? vandaag 12:03

Crossen in Alphen? Dat mag nergens

Op diverse locaties in Alphen komt het regelmatig voor dat er gecrost wordt, bijvoorbeeld op de Maatschapslaan in Alphen West. Maar wist je dat crossen volgens de Algemene Plaatselijke Verordening in de hele gemeente verboden is?

Advertorial Eten en drinken vandaag 10:45

Overheerlijke Foodboxen bestel je bij Ten Brink Food

Naast de dagelijkse benodigdheden in de supermarkt kan je bij Ten Brink Food ook terecht in het Foodcafé voor allerlei heerlijkheden voor de Bourgondische levensgenieter, zoals foodboxen voor iedere gelegenheid. Extra makkelijk is dat je het nu ook kunt bestellen via de webshop!