Alphen Beweegt organiseert wekelijks de activiteit ‘Senioren in beweging’. “Door de lessen van Alphen Beweegt ben ik fitter en zit ik lekkerder in m’n vel! En het is altijd gezellig”, vertelt een deelnemer van Senioren in Beweging.

‘Senioren in beweging’ is een belangrijke activiteit, want regelmatig bewegen zorgt voor meer zelfstandigheid en een fit gevoel bij senioren. “Bovendien is het gewoon erg leuk en stimuleert het ontmoetingen tussen leeftijdgenoten”, vertelt Nubia Eilander van Alphen Beweegt. “Wij verzorgen diverse oefeningen die het uithoudingsvermogen vergroten, de spieren sterker maken en zorgen voor lichamelijke ontspanning. De gebruikte spelvormen zijn afwisselend en uitdagend voor alle deelnemers.”

Door de coronacrisis kwamen deze lessen helaas helemaal stil te liggen, maar vanaf deze week kunnen de ouderen samen met de docenten gelukkig in kleine groepjes weer naar buiten. “Wij vinden het belangrijk om onze deelnemers ook de mogelijkheid te geven om thuis in beweging te blijven. Dit doen we door middel van online lessen met laagdrempelige en toegankelijke oefeningen. Zo blijven de senioren fit en vitaal!”

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan Senioren in Beweging? Meld u dan aan via Nubia Eilander op telefoonnummer 06-39 314 849, of stuur een e-mail naar n.eilander@alphenbeweegt.nl. De eerste les is altijd gratis en geheel vrijblijvend.