Alphen Beweegt

Blijf in Beweging met #HeelAlphenBeweegt

Alphen Beweegt organiseert wekelijks de activiteit ‘Senioren in beweging’. “Door de lessen van Alphen Beweegt ben ik fitter en zit ik lekkerder in m’n vel! En het is altijd gezellig”, vertelt een deelnemer van Senioren in Beweging.

‘Senioren in beweging’ is een belangrijke activiteit, want regelmatig bewegen zorgt voor meer zelfstandigheid en een fit gevoel bij senioren. “Bovendien is het gewoon erg leuk en stimuleert het ontmoetingen tussen leeftijdgenoten”, vertelt Nubia Eilander van Alphen Beweegt. “Wij verzorgen diverse oefeningen die het uithoudingsvermogen vergroten, de spieren sterker maken en zorgen voor lichamelijke ontspanning. De gebruikte spelvormen zijn afwisselend en uitdagend voor alle deelnemers.”

Door de coronacrisis kwamen deze lessen helaas helemaal stil te liggen, maar vanaf deze week kunnen de ouderen samen met de docenten gelukkig in kleine groepjes weer naar buiten. “Wij vinden het belangrijk om onze deelnemers ook de mogelijkheid te geven om thuis in beweging te blijven. Dit doen we door middel van online lessen met laagdrempelige en toegankelijke oefeningen. Zo blijven de senioren fit en vitaal!”

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan Senioren in Beweging? Meld u dan aan via Nubia Eilander op telefoonnummer 06-39 314 849, of stuur een e-mail naar n.eilander@alphenbeweegt.nl. De eerste les is altijd gratis en geheel vrijblijvend.

banner heel alphen beweegt.jpg


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 17:44

Dronken horecagast misdraagt zich en krijgt flinke boete

Het aantal bezoekers dat aanwezig is bij horecagelegenheden is een stuk lager dan normaal in de weekenden door de coronacrisis. Daarnaast zijn veel horecagelegenheden slechts beperkt open. Toch weet niet iedereen zich te gedragen.

Overige vandaag 17:12

Picnic start op 22 juli met bezorgen in Alphen

Alphenaren hebben er iets langer op moeten wachten dan gepland, maar vanaf woensdag 22 juli is het zo ver. Dan start websuper Picnic met bezorgen in Alphen aan den Rijn.

Gezondheid en welzijn vandaag 15:31

Op deze plekken in Alphen is een tekort aan AED’s

Nederland heeft over het algemeen een dekkend AED-netwerk. Hiermee is de kans groot dat als je in Nederland een hartstilstand krijgt, er binnen 500 meter aan AED te vinden is. Maar op 1775 plekken in Nederland is dat niet het geval, waaronder ook op een aantal plekken in Alphen.