Bibliotheek Rijn en Venen

Blik vooruit: Alphense gemeente opent loket voor circulair ondernemen

Al een langere periode werd er gesproken over een plek waar Alphense ondernemers terecht kunnen voor al hun vragen, met name over circulair ondernemen. Op dinsdag 14 maart werd het loket officieel geopend.

Volgens de gemeente hangen er rond ondernemers veel vragen over bijvoorbeeld circulair ondernemen. Zo zouden ondernemers vragen hebben over financiën, regelgeving en hebben zij een plek nodig waar samenwerking kan groeien. Na jaren brainstormen en overleg zal er nu een speciaal ondernemingsloket komen waar Alphense ondernemers antwoord kunnen krijgen op dat soort vragen.

Blik vooruit

Het loket krijgt de naam ‘Blik vooruit’ en is een samenwerking tussen de ondernemingsvereniging VOA, het Huis van Duurzaamheid van bibliotheek Rijn en Venen, de gemeente van Alphen aan den Rijn en de economische organisatie EBDA. Het loket heeft als voornaamste doel het helpen van ondernemers met circulair ondernemen.

“In de verandering van lineair naar circulair ondernemen weet je als ondernemer niet altijd waar je moet beginnen of hoe de volgende stap eruit zal zien. Blik vooruit helpt je verder”, begint de organisatie. Ze vervolgen: “Met kennis, het versterken van je netwerk en inspiratie om zelf aan de slag te gaan. Heb je een vraag of loop je ergens tegenaan? Wij bieden kosteloos hulp, zodat jij een stap verder bent met circulair ondernemen.”

Maar wat wordt er bedoeld met circulair ondernemen? Wanneer een bedrijf circulair is betekent dat, dat er geen afval bestaat en alle grondstoffen opnieuw worden gebruikt. Alle grondstoffen gaan als het ware in een cirkel, en blijven daarin. Hierdoor wordt ook bewuster omgegaan met materialen. Dit is een duurzame manier van ondernemen en is dus beter voor het klimaat.

Overhandiging plaquette

Dinsdagmiddag werd het loket officieel geopend na het overhandigen van een plaquette ‘kenniscentrum en ondernemersloket Circulaire economie’ door wethouder Gert van den Ham. Ook burgemeester Liesbeth Spies was daarbij aanwezig. Ze liet weten het enthousiasme van betrokkenen te waarderen en denkt dat juist dat enthousiasme andere ondernemers kan helpen. Verder gaf ze aan dat we hiermee de goede richting in gaan om de gemeente nog duurzamer te maken.

Het loket is te bezoeken in het ondernemershuis iFlow en de Alphense bibliotheek.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek vandaag 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige vandaag 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport vandaag 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek vandaag 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.