Bibliotheek Rijn en Venen

Blik vooruit: Alphense gemeente opent loket voor circulair ondernemen

Al een langere periode werd er gesproken over een plek waar Alphense ondernemers terecht kunnen voor al hun vragen, met name over circulair ondernemen. Op dinsdag 14 maart werd het loket officieel geopend.

Volgens de gemeente hangen er rond ondernemers veel vragen over bijvoorbeeld circulair ondernemen. Zo zouden ondernemers vragen hebben over financiën, regelgeving en hebben zij een plek nodig waar samenwerking kan groeien. Na jaren brainstormen en overleg zal er nu een speciaal ondernemingsloket komen waar Alphense ondernemers antwoord kunnen krijgen op dat soort vragen.

Blik vooruit

Het loket krijgt de naam ‘Blik vooruit’ en is een samenwerking tussen de ondernemingsvereniging VOA, het Huis van Duurzaamheid van bibliotheek Rijn en Venen, de gemeente van Alphen aan den Rijn en de economische organisatie EBDA. Het loket heeft als voornaamste doel het helpen van ondernemers met circulair ondernemen.

“In de verandering van lineair naar circulair ondernemen weet je als ondernemer niet altijd waar je moet beginnen of hoe de volgende stap eruit zal zien. Blik vooruit helpt je verder”, begint de organisatie. Ze vervolgen: “Met kennis, het versterken van je netwerk en inspiratie om zelf aan de slag te gaan. Heb je een vraag of loop je ergens tegenaan? Wij bieden kosteloos hulp, zodat jij een stap verder bent met circulair ondernemen.”

Maar wat wordt er bedoeld met circulair ondernemen? Wanneer een bedrijf circulair is betekent dat, dat er geen afval bestaat en alle grondstoffen opnieuw worden gebruikt. Alle grondstoffen gaan als het ware in een cirkel, en blijven daarin. Hierdoor wordt ook bewuster omgegaan met materialen. Dit is een duurzame manier van ondernemen en is dus beter voor het klimaat.

Overhandiging plaquette

Dinsdagmiddag werd het loket officieel geopend na het overhandigen van een plaquette ‘kenniscentrum en ondernemersloket Circulaire economie’ door wethouder Gert van den Ham. Ook burgemeester Liesbeth Spies was daarbij aanwezig. Ze liet weten het enthousiasme van betrokkenen te waarderen en denkt dat juist dat enthousiasme andere ondernemers kan helpen. Verder gaf ze aan dat we hiermee de goede richting in gaan om de gemeente nog duurzamer te maken.

Het loket is te bezoeken in het ondernemershuis iFlow en de Alphense bibliotheek.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Straatraadsels gisteren 13:56

Waar komt de naam van het ‘Rooie Dorp’ vandaan?

Het is misschien wel één van de meest bekende wijken in Alphen aan den Rijn: het Rode Dorp, in de volksmond ook wel ‘Rooie Dorp’ genoemd. Maar hoe komt deze Alphense wijk eigenlijk aan zijn naam?

De sfeer van het Zomerspektakel gisteren 12:31

Van Koninginnedag tot slot-act op het Zomerspektakel: het verhaal van Helemaal Top

In 2017 stond Helemaal Top voor het eerst op het podium van het Zomerspektakel aan het Meer, een hele eer voor het trio. Nu, zes jaar later, mag de band de zondagavond afsluiten. We spreken Toine Kremer over de essentie van Helemaal Top, hun optredens bij het Zomerspektakel en de voorbereiding op het komende festivalseizoen.

Advertorial Activiteiten voor kids gisteren 10:58

Ontmoet Bob de Bouwer bij winkelcentrum De Aarhof

Het succes van Bob de Bouwer kent geen grenzen en is razend populair bij kinderen zowel in Nederland als in de rest van Europa. Overal waar Bob de Bouwer verschijnt loopt het storm. De televisieheld zal ook in Alphen komen. Op 3 juni komt Bob de Bouwer naar winkelcentrum De Aarhof.