Bibliotheek Rijn en Venen

Blik vooruit: Alphense gemeente opent loket voor circulair ondernemen

Al een langere periode werd er gesproken over een plek waar Alphense ondernemers terecht kunnen voor al hun vragen, met name over circulair ondernemen. Op dinsdag 14 maart werd het loket officieel geopend.

Volgens de gemeente hangen er rond ondernemers veel vragen over bijvoorbeeld circulair ondernemen. Zo zouden ondernemers vragen hebben over financiën, regelgeving en hebben zij een plek nodig waar samenwerking kan groeien. Na jaren brainstormen en overleg zal er nu een speciaal ondernemingsloket komen waar Alphense ondernemers antwoord kunnen krijgen op dat soort vragen.

Blik vooruit

Het loket krijgt de naam ‘Blik vooruit’ en is een samenwerking tussen de ondernemingsvereniging VOA, het Huis van Duurzaamheid van bibliotheek Rijn en Venen, de gemeente van Alphen aan den Rijn en de economische organisatie EBDA. Het loket heeft als voornaamste doel het helpen van ondernemers met circulair ondernemen.

“In de verandering van lineair naar circulair ondernemen weet je als ondernemer niet altijd waar je moet beginnen of hoe de volgende stap eruit zal zien. Blik vooruit helpt je verder”, begint de organisatie. Ze vervolgen: “Met kennis, het versterken van je netwerk en inspiratie om zelf aan de slag te gaan. Heb je een vraag of loop je ergens tegenaan? Wij bieden kosteloos hulp, zodat jij een stap verder bent met circulair ondernemen.”

Maar wat wordt er bedoeld met circulair ondernemen? Wanneer een bedrijf circulair is betekent dat, dat er geen afval bestaat en alle grondstoffen opnieuw worden gebruikt. Alle grondstoffen gaan als het ware in een cirkel, en blijven daarin. Hierdoor wordt ook bewuster omgegaan met materialen. Dit is een duurzame manier van ondernemen en is dus beter voor het klimaat.

Overhandiging plaquette

Dinsdagmiddag werd het loket officieel geopend na het overhandigen van een plaquette ‘kenniscentrum en ondernemersloket Circulaire economie’ door wethouder Gert van den Ham. Ook burgemeester Liesbeth Spies was daarbij aanwezig. Ze liet weten het enthousiasme van betrokkenen te waarderen en denkt dat juist dat enthousiasme andere ondernemers kan helpen. Verder gaf ze aan dat we hiermee de goede richting in gaan om de gemeente nog duurzamer te maken.

Het loket is te bezoeken in het ondernemershuis iFlow en de Alphense bibliotheek.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Politiek plein vandaag 14:32

Gebiedsplan als visitekaartje

Naar aanleiding van een motie van GroenLinks gaat het college van Alphen aan den Rijn aan de slag met een betere communicatie rond de gebiedsagenda’s. Een gebiedsagenda is een plan om de leefbaarheid van een wijken of dorp te verbeteren. Betere communicatie hierover is volgens GroenLinks essentieel voor het slagen van de plannen. De motie werd mede ingediend door de andere oppositiepartijen: PvdA, SP, CU, SGP, FvD, RGL en ONS.

Politiek vandaag 13:19

Erfgoedfonds Alphen aan den Rijn voor 2024 weer gevuld

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn heeft het Erfgoedfonds opnieuw gevuld. Vanuit dit fonds worden projecten op het gebied van beleving van erfgoed gesubsidieerd. Het gaat vooral om projecten die door groepen inwoners en kleine organisaties worden geïnitieerd.

Overige vandaag 10:53

Nieuwe voorzitter neemt het roer over bij Scouting Alphen

Op 28 maart heeft Dick Raaphorst, na meer dan 22 jaar voorzitterschap, het leiderschap van Scouting Alphen overgedragen aan Vincent Peters. Voor Vincent, een bekend gezicht op de vereniging, voelt deze nieuwe rol als een thuiskomst: "Ik ben zelf als welp op deze vereniging begonnen."

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.