Josh Walet

Bloemen en brieven ter nagedachtenis aan slachtoffer steekpartij

In de nacht van zaterdag op zondag vond er een steekincident plaats in een woning aan de Robijnstraat in Alphen. Hierbij is een 16-jarige jongen uit Amsterdam overleden. Ter nagedachtenis aan het slachtoffer zijn er bloemen en brieven neergelegd op het Topaasplantsoen.

Bij het steekincident viel één dode en raakten drie personen gewond. Een 18-jarige jongen uit Alphen is aangehouden als verdachte in de zaak. Hij werd rondom het plaats delict aangehouden en blijft nog minimaal twee weken vastzitten. De Alphenaar wordt verdacht van doodslag, twee keer poging tot doodslag en een poging tot zware mishandeling. Voor alsnog wijst het onderzoek van de recherche erop dat het plaatsvond in relationele sfeer. Waarschijnlijk gaat het om een zoon die zijn moeder en zijn twee neven neerstak.

Ter nagedachtenis aan het 16-jarige slachtoffer zijn nu bloemen neergelegd op het Topaasplantsoen in Alphen. Ook liggen er enkele brieven bij de bloemen met daarop teksten over hoe erg het slachtoffer gemist wordt. “Onverdraaglijk en onbegrijpelijk”, luidt één van de brieven. “We zullen je nooit maar dan ook nooit vergeten!”

Bloemen nagedachtenis steekincident brief.jpeg Bloemen nagedachtenis steekincident brief 2.jpeg


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Cultuur vandaag 13:05

ROMEINEN De kade

Het Romeinse castellum in Alphen aan den Rijn, Albaniana, is gebouwd langs de oever van de rivier de Rijn. In de Romeinse tijd was de Oude Rijn de snelstromende hoofdstroom in de delta van de machtige rivier.

Calamiteiten vandaag 12:27

Omgewaaide boom verspert rijbaan

Op zondagochtend 29 maart is er een boom omgewaaid op de Zegerbaan (N207) bij Alphen. De brandweer heeft de boom inmiddels opgeruimd. 

Overige vandaag 10:01

Luisterlijn Rijnwoude in het leven geroepen

Voor veel mensen betekenen de coronamaatregelen veel minder bewegingsvrijheid en veel minder bezoek. Dat is moeilijk, want je mist een kletspraatje of een luisterend oor. Onder het motto 'Elkaar ondersteunen, zo doen we dat in Rijnwoude' is vorige week de Luisterlijn Rijnwoude gestart.

Overige gisteren 15:10

Help Maarten naar huis

De afgelopen weken is de hele wereld in de ban geraakt van het coronavirus. Voor veel mensen staat de wereld even stil. Voor Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, was dit al even het geval. Hij liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk.

Coronavirus in Alphen gisteren 14:08

Nieuwe coronabesmettingen, totaal 35 in Alphen

Voor de vijfde dag op rij zijn er nieuwe coronabesmettingen gemeld in de gemeente Alphen. Het nieuwe aantal officieel gemelde besmettingen staat nu op 35.