Blog Opinie

Blog: bloemkolen

De Van Gemertjes eten al twee weken koolhydraatarm. Dat betekent dat we in de supermarkt de meeste tijd doorbrengen tussen de radijzen, mango’s en spinazie in plaats van bij de stellingen met  Chardonnay en Sauvignon Blanc om een lekker slurpje voor het weekend uit te kiezen. Maar alles went, dus dit ook.  

Ik heb er even hevig tegen geprotesteerd, maar dat hielp niet. Ellen was vastberaden en als ik wat anders wilde eten, moest ik het zelf maar klaarmaken. Zij kent mijn kookkunsten beter dan wie dan ook, dus wist ze vooraf al wat mijn keuze zou zijn. Nu kopen we groenten waarvan ik niet weet hoe je het woord moet spellen en we eten meer Chinese kool dan alle Chinezen bij elkaar. Als ik de boodschappen haal, doe ik er anderhalf uur langer over dan normaal omdat ik me de blubber zoek naar Alfalfa, Kurkumapoeder en Paksoi. Ik weet niet eens wat het is, laat staan dat ik weet waar ik het, letterlijk en figuurlijk, moet zoeken.

Toverrijst en spaghetti mag niet meer, daarvoor in de plaats is bloemkoolrijst gekomen. BLOEMKOOLRIJST, welke vogelverschrikker heeft dat verzonnen?

Ik dacht dat het koolhydraatvrije gedoe me naar het hoofd was gestegen toen ik, onderweg naar Albert Heijn, in een bushokje een poster van een vrouw zag met twee grote bloemkolen op de plek van haar borsten. Even maakte ik me zorgen dat ik nu overal groenten en fruit zag waar iets anders hoort te zitten. Maar het bleek om een reclame te gaan van een bekende pizzabakker. Die had bedacht dat de bodem van de pizza ook uit bloemkool kon bestaan. Ik zag meteen mogelijkheden. Ik zou namelijk een moord doen voor een pizza, zelfs met bloemkoolbodem. Maar Ellen schudde zwijgend en zuchtend haar hoofd toen ik het voorstelde.

Veel mensen keuren de bloemkoolreclame af. Te vrouwonvriendelijk en ethisch onverantwoord. Ik vond het eerlijk gezegd wel meevallen. Stel je voor dat er bloemkoolrijst op de plek van de bloemkolen had gezeten. Dan wat het pas seksistisch geweest. En hoe je het ook went of keert, de pizzabakker had wel aandacht voor zijn pizza’s. Niet dat ik er iets aan had, want pizza eten staat bij ons thuis gelijk aan vreemdgaan. Ik vroeg me wel af wat voor foto ze zouden gebruiken als de pizzabodem uit courgettes of wortelen zou bestaan.

Daar weet ik trouwens nog een heel lekker koolhydraatarm gerecht bij. Met bloemkoolrijst.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 16:05

Eerste gedetineerde fietst volgende week naar zijn werk

In augustus is de pilot op de Beperkt Beveiligde Afdeling van start gegaan in Penitentiaire Inrichting (PI) Alphen. Gedetineerden die in aanmerking komen voor re-integratieverlof, mogen ‘buiten de muren’ arbeid verrichten. Volgende week fietst de eerste gedetineerde uit PI Alphen naar zijn werk.

Coronavirus in Alphen vandaag 15:16

‘Lightversie’ van bron- en contactonderzoek door veel nauwe contacten

Personen die besmet zijn met het coronavirus, hebben steeds meer nauwe sociale contacten, zo meldt GGD Hollands Midden. Het nabellen van tientallen contacten kost veel tijd. Daarom zal er in sommige gevallen gekozen worden voor een ‘lightversie’ van het bron- en contactonderzoek.

Alphens Restaurantweek vandaag 14:29

Nog een week tot de Alphens Restaurantweek

Over precies een week gaat de zomereditie van de Alphens Restaurantweek van start. Van Italiaanse pizza en Argentijns vlees tot bourgondisch dineren en steengrillen, tijdens de Alphens Restaurantweek kan het allemaal!

Calamiteiten vandaag 13:52

Vermiste man is weer terecht

Sinds woensdagavond 12 augustus wordt een dementerende man vermist vanaf de Zonnedauw in Alphen. Zijn familie hoopt dat hij snel gevonden wordt, omdat hij dringend zijn medicatie nodig heeft.

Wonen en bouwen vandaag 13:17

Informatiemarkt om vergroenen voortuinen te stimuleren

Begin augustus vond er een informatiemarkt plaats op de Lauwers in Alphen. Het thema? Operatie Steenbreek, een landelijk initiatief om het vergroenen van particuliere voortuinen te stimuleren.