Blog Opinie

Blog: bloemkolen

De Van Gemertjes eten al twee weken koolhydraatarm. Dat betekent dat we in de supermarkt de meeste tijd doorbrengen tussen de radijzen, mango’s en spinazie in plaats van bij de stellingen met  Chardonnay en Sauvignon Blanc om een lekker slurpje voor het weekend uit te kiezen. Maar alles went, dus dit ook.  

Ik heb er even hevig tegen geprotesteerd, maar dat hielp niet. Ellen was vastberaden en als ik wat anders wilde eten, moest ik het zelf maar klaarmaken. Zij kent mijn kookkunsten beter dan wie dan ook, dus wist ze vooraf al wat mijn keuze zou zijn. Nu kopen we groenten waarvan ik niet weet hoe je het woord moet spellen en we eten meer Chinese kool dan alle Chinezen bij elkaar. Als ik de boodschappen haal, doe ik er anderhalf uur langer over dan normaal omdat ik me de blubber zoek naar Alfalfa, Kurkumapoeder en Paksoi. Ik weet niet eens wat het is, laat staan dat ik weet waar ik het, letterlijk en figuurlijk, moet zoeken.

Toverrijst en spaghetti mag niet meer, daarvoor in de plaats is bloemkoolrijst gekomen. BLOEMKOOLRIJST, welke vogelverschrikker heeft dat verzonnen?

Ik dacht dat het koolhydraatvrije gedoe me naar het hoofd was gestegen toen ik, onderweg naar Albert Heijn, in een bushokje een poster van een vrouw zag met twee grote bloemkolen op de plek van haar borsten. Even maakte ik me zorgen dat ik nu overal groenten en fruit zag waar iets anders hoort te zitten. Maar het bleek om een reclame te gaan van een bekende pizzabakker. Die had bedacht dat de bodem van de pizza ook uit bloemkool kon bestaan. Ik zag meteen mogelijkheden. Ik zou namelijk een moord doen voor een pizza, zelfs met bloemkoolbodem. Maar Ellen schudde zwijgend en zuchtend haar hoofd toen ik het voorstelde.

Veel mensen keuren de bloemkoolreclame af. Te vrouwonvriendelijk en ethisch onverantwoord. Ik vond het eerlijk gezegd wel meevallen. Stel je voor dat er bloemkoolrijst op de plek van de bloemkolen had gezeten. Dan wat het pas seksistisch geweest. En hoe je het ook went of keert, de pizzabakker had wel aandacht voor zijn pizza’s. Niet dat ik er iets aan had, want pizza eten staat bij ons thuis gelijk aan vreemdgaan. Ik vroeg me wel af wat voor foto ze zouden gebruiken als de pizzabodem uit courgettes of wortelen zou bestaan.

Daar weet ik trouwens nog een heel lekker koolhydraatarm gerecht bij. Met bloemkoolrijst.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige vandaag 15:52

Gek van Fietsen is jouw nieuwe Qwic dealer

Sinds 1 oktober 2019 heeft Alphen aan den Rijn een nieuwe Qwic dealer. Met de sluiting van GABO Mobiliteitshuis is het dealerschap overgedragen aan Gek van Fietsen. Ook het onderhoud en het verzekeringswerk is overgenomen door het familiebedrijf. Huidige Qwic berijders hoeven zich dus geen zorgen te maken! Nog geen Qwic, maar wel interesse? Deze week zal de nieuwe collectie Qwic e-bikes in de showroom van Gek van Fietsen te zien zijn.  

Horeca vandaag 14:46

Restaurantweek: Tijsterman

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Dit keer de beurt aan Tijsterman.

Overige vandaag 13:45

Mamacafé wint prijs

Donderdagavond 17 oktober was de prijsuitreiking van 'Fonds Alphen trakteert' vanwege hun 25 jarig bestaan. Het Mamacafé was één van de blijde genomineerden en heeft een bedrag van € 5000 mogen ontvangen.

Advertorial Overige vandaag 12:38

Verenigingen vieren hun winst met in totaal € 70.000

Woensdagavond 16 oktober heeft Rabobank Groene Hart Noord tijdens een feestelijke bijeenkomst in theater Castellum een totaalbedrag uitgekeerd van € 70.000 aan 80 verenigingen uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop, Zoeterwoude en kern Stompwijk.

Overige vandaag 11:46

Oudshoornse Kerk gaat verbouwen

De Oudshoornse Kerk gaat verbouwen. Fonds Alphen en omstreken steunt de verbouwing met € 15.000.