Blog: Driesterrenniveau

Als liefhebber van lekker eten heb ik altijd nog de droom om nog eens te mogen eten in een restaurant met drie Michelinsterren. Je bent daar zeker van absolute topkwaliteit op alle gebied. Bij binnenkomst straalt de klasse er al vanaf; alles is tot in de puntjes geregeld en het niveau van datgene wat je krijgt is niet te evenaren. Je wilt dat gewoon een keer meemaken. Het is een absoluut feest!

Wat ook een feest is om mee te maken en wat je als jong voetballertje echt moet ervaren is deelnemen aan het ARC Heitingatoernooi. De beleving van zo’n dag kent zijn weerga niet. Je kijkt er al lang tevoren naar uit en de ervaring van een ‘dagje ARC Heitingatoernooi’ van aankomst tot prijsuitreiking is iets dat je altijd bijblijft. Dat is eten in een ‘driesterren ’restaurant ook en dus is een vergelijking best op zijn plaats.

Een heerlijk menu begint met een goede organisatie en van tevoren een perfecte ‘mise en place’. Voor de gasten komen staat alles klaar zodat alle aandacht van het al personeel (dat zijn er bij het ARC Heitingatoernooi heel erg veel) bij de maaltijd zelf uit kan gaan naar de uitvoering. Bij het ARC Heitingatoernooi is dat dik in orde. Na een lange gedegen voorbereiding met elke jaar weer innovaties wordt op de avond voorafgaande en ’s morgens heel vroeg alles keurig in gereedheid gebracht. Zegersloot ziet er Hemelvaartsmorgen ‘om te smullen’ uit en iedereen is er klaar voor. Bij aankomst staat al het personeel (waaronder de voltallige ARC A selectie) vriendelijk klaar om alle deelnemers hartelijk te ontvangen. Alles loopt soepel en deelnemers kijken hun ogen uit. Een programmaboekje is deze jaargang niet meer nodig om te kijken waar gespeeld. Het menu staat in de Heitinga-app en datzelfde programma en de standen verschijnen in de ‘entree’ op prachtige televisieschermen.

Vlak voor half tien klinkt de stem van de ‘gerant’ en wordt iedereen welkom geheten. Daarna start datgene waar het allemaal om gaat: ‘de voetbalmaaltijd’. Een dag vol verschillende ‘gerechtjes’ in de vorm van wedstrijden. Tussendoor zijn er tal van mogelijkheden om te ontspannen. Je kan op de foto; er is een geweldig uitdagend ‘funpark’ en natuurlijk wordt er zoals elk jaar heerlijk gegeten in de lunchtent. De beleving bij alle deelnemers is geweldig. Ook de vele toeschouwers genieten met volle teugen. Ook deze 14e editie ARC Heitingatoernooi smaakt naar meer.

Aan alles komt een eind. Op een gegeven moment is alles op. Als toetje is er de geweldige prijsuitreiking waarop de vertrouwde hymne van de Champions League klinkt. Prachtig om mee te maken. Voor iedereen is er het tasje (een soort ‘doggybag’) met leuke hebbedingetjes als herinnering aan een geweldige voetbaldag bij ARC die je nooit zal vergeten. Voldaan verlaten dan ook alle deelnemers met een glimlach op het gezicht het complex. De enige vergelijking die niet met een Michelin restaurant opgaat is de prijs. Voor een maaltijd daar moet je diep in de buidel tasten, terwijl het ARC Heitinga toernooi gratis is. Ook dit jaar is het weer een toernooi op driesterrenniveau. Wat jammer dat het ARC Heitinga restaurant maar drie dagen per jaar open is.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport vandaag 16:11

Alphense Boksgala op 30 november

Op zaterdag 30 november vindt het Alphense Boksgala plaats in de Rijnstreekhal in Alphen. Er zullen 10 amateurpartijen en 3 profpartijen worden gebokst.

Calamiteiten vandaag 15:35

OM eist 3 jaar voor steekpartij

Op 29 mei vond er een steekpartij plaats op een bouwplaats aan de Dr. J.M. den Uylensingel in Alphen. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tijdens de zitting op donderdag 14 november een celstraf van 3 jaar geëist voor de 41-jarige verdachte.

Verkeer en vervoer vandaag 15:01

Verlaging maximumsnelheid, wat verandert er rondom Alphen aan den Rijn?

De kogel is door de kerk: de maximumsnelheid gaat op alle snelwegen omlaag. Tussen 6:00 en 19:00 uur mag je nergens in Nederland harder dan 100 kilometer per uur rijden. Tussen 19:00 en 06:00 uur mag nog wel 120 of 130 worden gereden, waar dit nu overdag ook al mag. De snelheidsverlaging wordt binnen enkele maanden door het hele land doorgevoerd, en blijft waarschijnlijk voor een langere tijd van kracht. Dat heeft het kabinet woensdag 13 november naar buiten gebracht.

Calamiteiten vandaag 13:29

Verdachte in onderzoek Kelvin Maynard vrijgelaten

Op donderdag 14 november heeft de recherche een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de dood van Kelvin Maynard, ex-voetballer van Alphense Boys. De verdachte is op vrijdag 15 november vrijgelaten.