Blog Opinie

Blog: geldzorgen

Sommige dorpsgenoten reageerden nogal onbenullig op een bericht waarin de Jeugdzorg en het geld waar daaraan uitgegeven wordt ter sprake kwam. Maar is het niet zo dat je aan de zorg van kinderen nooit genoeg geld kunt geven?  

Sinds tweeënhalf jaar zorgen Ellen en ik voor “Poppie”, een pleegkindje dat na de geboorte niet naar huis kon. Hierdoor zijn we noodgedwongen in contact gekomen met allerlei verschillende instanties die zich vanuit diverse invalshoeken met ons “geval” bemoeiden. De grootste uitdaging bleek om ze goed met elkaar te laten communiceren. Het uiteindelijke doel (een kind dat veilig en onbezorgd kan opgroeien) wordt in de praktijk nogal eens uit het oog verloren. Gelukkig worden we vanuit Horizon Alphen aan den Rijn goed en vakkundig begeleid. Er gebeurt namelijk nogal wat met alle mensen die binnen dit proces betrokken zijn. Wat dacht je van de moeder die haar kind meteen na de geboorte af moest staan. En het kind zelf dat, eenmaal gehecht aan ons, langzaam terug gaat naar haar ouders en daar weer opnieuw moet hechten. Of de andere kinderen in het gezin die niet zo goed snappen waarom hun kleine zusje niet thuis woont. En om eerlijk te zijn; om langzaam afscheid te nemen van zo’n meisje waar je tweeënhalf jaar voor hebt gezorgd en waar je van houdt alsof het van jezelf is, is ook niet altijd even makkelijk. Het is eigenlijk continue zoeken naar de juiste balans.

Zoeken deed de brandweer ook. Maar dan naar de baby van een Galloway-koe. De zwangere moeder zocht verkoeling en heel even dacht men dat ze bevallen was en dus zocht de brandweer in het water naar de baby. Gelukkig bleek het loos alarm. Ik fiets dagelijks langs die koeien. Ze kijken je altijd aan alsof ze zojuist een jointje hebben opgestoken en de wereld voor een doedelzak aanzien.

Dat moet één van de automobilisten die aangehouden werd tijdens een alcoholcontrole op de Hoorn ook gedaan hebben. Hij was onder invloed van cocaïne, THC en amfetamine. Op zich al een hele prestatie dat hij aan de goede kant van de auto zat en nog wist hoe hij het raampje open moest doen. Daar werd hij niet voor beloond, want hij kreeg een forse boete.

En hij was niet de enige dit weekend. Ook bij de Zegerplas regende het bekeuringen. Voor twee motorrijders die voetgangers als pylonen gebruikten om er tussendoor te slalommen, voor de bestuurder van een boot die dacht dat hij de Max Verstappen van de Zegerplas was en maandag voor een flink aantal jongeren omdat ze fietsend op hun mobiel keken. En voor dat laatste was nog zo gewaarschuwd. Maar dat hebben ze natuurlijk nooit gehoord, want ze hebben altijd oortjes in.

Is het misschien een idee om dat geld van die bekeuringen in Jeugdzorg te stoppen?


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.