Blog Opinie

Blog: geldzorgen

Sommige dorpsgenoten reageerden nogal onbenullig op een bericht waarin de Jeugdzorg en het geld waar daaraan uitgegeven wordt ter sprake kwam. Maar is het niet zo dat je aan de zorg van kinderen nooit genoeg geld kunt geven?  

Sinds tweeënhalf jaar zorgen Ellen en ik voor “Poppie”, een pleegkindje dat na de geboorte niet naar huis kon. Hierdoor zijn we noodgedwongen in contact gekomen met allerlei verschillende instanties die zich vanuit diverse invalshoeken met ons “geval” bemoeiden. De grootste uitdaging bleek om ze goed met elkaar te laten communiceren. Het uiteindelijke doel (een kind dat veilig en onbezorgd kan opgroeien) wordt in de praktijk nogal eens uit het oog verloren. Gelukkig worden we vanuit Horizon Alphen aan den Rijn goed en vakkundig begeleid. Er gebeurt namelijk nogal wat met alle mensen die binnen dit proces betrokken zijn. Wat dacht je van de moeder die haar kind meteen na de geboorte af moest staan. En het kind zelf dat, eenmaal gehecht aan ons, langzaam terug gaat naar haar ouders en daar weer opnieuw moet hechten. Of de andere kinderen in het gezin die niet zo goed snappen waarom hun kleine zusje niet thuis woont. En om eerlijk te zijn; om langzaam afscheid te nemen van zo’n meisje waar je tweeënhalf jaar voor hebt gezorgd en waar je van houdt alsof het van jezelf is, is ook niet altijd even makkelijk. Het is eigenlijk continue zoeken naar de juiste balans.

Zoeken deed de brandweer ook. Maar dan naar de baby van een Galloway-koe. De zwangere moeder zocht verkoeling en heel even dacht men dat ze bevallen was en dus zocht de brandweer in het water naar de baby. Gelukkig bleek het loos alarm. Ik fiets dagelijks langs die koeien. Ze kijken je altijd aan alsof ze zojuist een jointje hebben opgestoken en de wereld voor een doedelzak aanzien.

Dat moet één van de automobilisten die aangehouden werd tijdens een alcoholcontrole op de Hoorn ook gedaan hebben. Hij was onder invloed van cocaïne, THC en amfetamine. Op zich al een hele prestatie dat hij aan de goede kant van de auto zat en nog wist hoe hij het raampje open moest doen. Daar werd hij niet voor beloond, want hij kreeg een forse boete.

En hij was niet de enige dit weekend. Ook bij de Zegerplas regende het bekeuringen. Voor twee motorrijders die voetgangers als pylonen gebruikten om er tussendoor te slalommen, voor de bestuurder van een boot die dacht dat hij de Max Verstappen van de Zegerplas was en maandag voor een flink aantal jongeren omdat ze fietsend op hun mobiel keken. En voor dat laatste was nog zo gewaarschuwd. Maar dat hebben ze natuurlijk nooit gehoord, want ze hebben altijd oortjes in.

Is het misschien een idee om dat geld van die bekeuringen in Jeugdzorg te stoppen?


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 21:08

Geen nieuwe sociale huurwoningen in centrum van Alphen-Stad

In de plannen voor nieuwbouwwoningen in het centrumgebied aan de Lage Zijde is geen plaats voor nog meer sociale huurwoningen. Van de vijfhonderd geplande woningen zijn er namelijk al tweehonderd gebouwd in de sociale huursector.

Advertorial Overige gisteren 19:31

Geld inzamelen voor KiKa

Op zaterdag 21 september wordt er een benefietavond gehouden in Bar Amsterdam om geld in te zamelen voor KiKa. Iedereen is van harte welkom om de avond bij te wonen!  

Politiek gisteren 16:06

Bouwactiviteiten Aarkadekwartier stand van zaken

De nieuwbouw op en bij het Aarplein en De Vest in het stadshart van Alphen aan den Rijn verloopt voorspoedig. Naar verwachting worden de woningen in fase 1 en 2 begin volgend jaar opgeleverd.

Sport gisteren 15:52

Open Alphens Zaalvoetbalkampioenschap

Het Scala College organiseert in samenwerking met Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek op woensdagmiddag 9 oktober het Open Alphens Zaalvoetbalkampioenschap.  

Advertorial Overige gisteren 15:07

Jaarmarkt bij Soos aan den Rijn

Natuurlijk doet Soos aan den Rijn iets leuks voor al hun bezoekers tijdens de Jaarmarkt op woensdag 18 september!