Blog Opinie

Blog: geldzorgen

Sommige dorpsgenoten reageerden nogal onbenullig op een bericht waarin de Jeugdzorg en het geld waar daaraan uitgegeven wordt ter sprake kwam. Maar is het niet zo dat je aan de zorg van kinderen nooit genoeg geld kunt geven?  

Sinds tweeënhalf jaar zorgen Ellen en ik voor “Poppie”, een pleegkindje dat na de geboorte niet naar huis kon. Hierdoor zijn we noodgedwongen in contact gekomen met allerlei verschillende instanties die zich vanuit diverse invalshoeken met ons “geval” bemoeiden. De grootste uitdaging bleek om ze goed met elkaar te laten communiceren. Het uiteindelijke doel (een kind dat veilig en onbezorgd kan opgroeien) wordt in de praktijk nogal eens uit het oog verloren. Gelukkig worden we vanuit Horizon Alphen aan den Rijn goed en vakkundig begeleid. Er gebeurt namelijk nogal wat met alle mensen die binnen dit proces betrokken zijn. Wat dacht je van de moeder die haar kind meteen na de geboorte af moest staan. En het kind zelf dat, eenmaal gehecht aan ons, langzaam terug gaat naar haar ouders en daar weer opnieuw moet hechten. Of de andere kinderen in het gezin die niet zo goed snappen waarom hun kleine zusje niet thuis woont. En om eerlijk te zijn; om langzaam afscheid te nemen van zo’n meisje waar je tweeënhalf jaar voor hebt gezorgd en waar je van houdt alsof het van jezelf is, is ook niet altijd even makkelijk. Het is eigenlijk continue zoeken naar de juiste balans.

Zoeken deed de brandweer ook. Maar dan naar de baby van een Galloway-koe. De zwangere moeder zocht verkoeling en heel even dacht men dat ze bevallen was en dus zocht de brandweer in het water naar de baby. Gelukkig bleek het loos alarm. Ik fiets dagelijks langs die koeien. Ze kijken je altijd aan alsof ze zojuist een jointje hebben opgestoken en de wereld voor een doedelzak aanzien.

Dat moet één van de automobilisten die aangehouden werd tijdens een alcoholcontrole op de Hoorn ook gedaan hebben. Hij was onder invloed van cocaïne, THC en amfetamine. Op zich al een hele prestatie dat hij aan de goede kant van de auto zat en nog wist hoe hij het raampje open moest doen. Daar werd hij niet voor beloond, want hij kreeg een forse boete.

En hij was niet de enige dit weekend. Ook bij de Zegerplas regende het bekeuringen. Voor twee motorrijders die voetgangers als pylonen gebruikten om er tussendoor te slalommen, voor de bestuurder van een boot die dacht dat hij de Max Verstappen van de Zegerplas was en maandag voor een flink aantal jongeren omdat ze fietsend op hun mobiel keken. En voor dat laatste was nog zo gewaarschuwd. Maar dat hebben ze natuurlijk nooit gehoord, want ze hebben altijd oortjes in.

Is het misschien een idee om dat geld van die bekeuringen in Jeugdzorg te stoppen?


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 12:03

Jan Zeeman (78) overleden

Jan Zeeman, oprichter van textielketen Zeeman, is op 78-jarige leeftijd overleden. Dat meldde een woordvoerder van de familie. Hij overleed op 2 juni. De familie zal in besloten kring afscheid nemen.

Overige vandaag 11:39

Een verrassingsdefilé voor 25-jarig bestaan De Vos Danscentrum

Compleet verrast waren Ronald en Mieke de Vos op maandag 1 juni toen zij plotseling een enorme optocht van cursisten door de straat aan zagen komen. Het was een verrassingsdefilé ter ere van het 25-jarig jubileum van De Vos Danscentrum. “We werden er helemaal emotioneel van”, vertelt Ronald de Vos.

Gemeente vandaag 09:54

Vraag nu een subsidie voor groenblauwe maatregelen aan

Vanaf 3 juni kun je een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw tuin, of het opvangen en vasthouden van regenwater. Daarmee help je onze gemeente klimaatbestendig te maken en wateroverlast tegen te gaan.​

Coronavirus in Alphen vandaag 09:08

Iedereen kan getest worden, maar hoe werkt dat?

Iedereen kan getest worden vanaf 1 juni, maar hoe gaat dat nu in zijn werk? Waar kunnen Alphenaren zich laten testen? En hoe verloopt het bron- en contactonderzoek als iemand besmet blijkt te zijn? GGD Hollands Midden legt het uit.

Coronavirus in Alphen gisteren 17:29

Corona-proof naar school: de middelbare scholen zijn weer open

Uitgestippelde looproutes, pauzes in lokalen, kleine klassen en ‘terugkomdagen’. Er ging veel voorbereiding aan vooraf, maar de middelbare scholen in Alphen zijn er helemaal klaar voor om weer leerlingen te ontvangen.  

Natuur en recreatie gisteren 16:49

Babynieuws vanuit Avifauna

Hoera! Afgelopen weekend zijn er vier vogels geboren in Vogelpark Avifauna. De jonge dieren kun je bewonderen in de Tropenhal.