Blog Opinie

Blog: Geweld

Ze duwt haar oor tegen de oude transistorradio. Ze durft hem niet te hard te zetten omdat ze bang is dat hij het anders hoort. Het kan nog alle kanten op, zegt de commentator. De spanning doet haar ademhaling versnellen. Nooit gedacht dat ze een voetbalwedstrijd zo spannend zou kunnen vinden.

Beneden hoort ze hem schelden. Hij zou in de kroeg gaan kijken, maar het regende te hard. Daar ging haar rustige avondje. Ze houdt het niet meer, want ze weet dat het bij uitschakeling de hel op aarde wordt. Nagelbijtend volgt ze de wedstrijd. Zijn favoriete club dringt aan. Ze hoopt dat het goed komt, want de kans dat hij door het lint gaat, is bij een nederlaag aanzienlijk groter dan wanneer ze winnen. Alleen al daarom hoopt ze dat ze de volgende ronde halen.

Ze kan de spanning niet meer aan. Op haar tenen sluipt ze naar het kleine kamertje en opent voorzichtig de deur. Ze loopt naar het bedje en gaat op de rand zitten. Liefde duwt voor even de angst uit haar lijf als ze haar vingers door het bezwete haar van haar kleine meisje haalt. Liefdevol drapeert ze het lakentje over het tengere lijfje. Als hij haar vanavond maar met rust laat, denkt ze. Morgen moet ze weer naar de kinderopvang en de leidster had al een keer gezegd dat ze vond dat ze zich de laatste tijd wel heel vaak ergens aan stoot. Zuchtend staat ze op en na nog een verliefde blik verlaat ze het kamertje. Zachtjes doet ze de deur achter zich dicht.

‘Bier,’ hoort ze hem schreeuwen. Ze doet even haar ogen dicht en haalt diep adem. Alles in haar verzet zich, maar toch geeft ze toe. Het verstand wint het van het gevoel. Terwijl ze de trap afloopt, hoort ze hem ongecontroleerd juichen. Ze loopt direct door naar de keuken. Van de twintig biertjes liggen er nog acht in de koelkast. Ze pakt er een, opent hem en zwijgend zet ze het flesje voor hem op tafel. Terwijl ze de kamer weer verlaat ziet ze dat het 2-1 staat. Het vergroot de hoop op een goede afloop en een rustige avond en nacht. Niet lang daarna hoort ze hem nog een keer juichen. ‘De volgende ronde is gehaald,’ hoort ze de commentator op de radio zeggen en ze haalt opgelucht adem.

Na belangrijke voetbalwedstrijden neemt het aantal officiële meldingen van huiselijk geweld toe. Veertig procent bij een nederlaag. Elf procent bij een overwinning.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 19:50

Nieuw: Maggie goes Bananas!

Maggie Blue vond dat het tijd was voor wat nieuws in Alphen, en heeft iets ondeugends gedaan… Namelijk het hele concept omgegooid! Wacht, wat?

Alphens Restaurantweek gisteren 18:38

Alphens Restaurantweek: Een beregoed menu van De Beren

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 Augustus kun je genieten van de lekkerste meergangenmenu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan restaurant De Beren.

Overige gisteren 16:46

Nieuw in de Raadhuisstraat: Fab Hair

Waar je de kapsalon voorheen kon vinden boven Gaaf in de Julianastraat, verwelkomen eigenaressen van Fab Hair, Michelle en Pascale, je vanaf 1 september graag in de Raadhuisstraat!

Advertorial Overige gisteren 15:01

Feestje? Sebastiaan ijs komt bij je scheppen!

Veel mensen kennen als de weg naar Sebastiaan ijs. Maar… ze kennen daar ook de weg naar jou! Deze zomer heeft ijssalon Sebastiaan namelijk een zomerse actie met de ijs Tuk Tuk: de Schep & Go-actie!

De Heerlijkheid van Alfen gisteren 13:42

Feestelijke presentatie ‘De Heerlijkheid van Alfen’

Op zondag 6 september van 13.00 tot 16.00 uur worden de beleefroutes van ‘De Heerlijkheid van Alfen’ gepresenteerd tijdens een historisch feestje in Cultuurcentrum Parkvilla en Park Rijnstroom. 

Verkeer en vervoer gisteren 12:57

Verbreden fietspad Prins Bernhardlaan Alphen aan den Rijn

Het fietspad langs de Prins Bernhardlaan, tussen de Albert Schweitzerbrug en de Prinses Irenelaan in Alphen aan den Rijn wordt verbreed. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd vanuit het actieplan “Fiets” om tweerichtingsfietspaden langs de hoofdwegen aan te leggen en/of te verbeteren.