Blog: Spektakel

Tussen wildvreemden staan pissen in een grote pisbak verbroedert. ‘Jeetje, dat is een kleine,’ zei de knul naast me. Ik vond het wel meevallen, maar bij nader inzien had hij het over het biertje dat zijn vriend hem aanreikte. Maar niet iedereen voelt die verbroedering.

Op vrijdag besloten we pas naar de Zegerplas te fietsen toen de regen gestopt was. Het kwam mij wel goed uit. Volgens mijn berekening kwamen we dan net het terrein oplopen als Level 42 het podium verliet. Helaas waren ze, vanwege de regen, iets later begonnen. Het zit zo: zij waren de oorzaak van mijn eerste liefdesverdriet. Mijn eerste vriendinnetje was fan van Level 42 en ik niet. Zij ging er met een schoolvriend vandoor die wel alle LP’s had en alle nummers mee kon zingen. Ze zijn getrouwd op de tonen van Lessons in Love, maar misschien hadden ze er nog vaker naar moeten luisteren. Het huwelijk strandde al binnen een jaar. Karma is a bitch.

Naarmate de avond vorderde, raakte de kwaliteit van de muziek ondergeschikt aan de gezelligheid. Kraantje Pappie had met nummers als Feesttent en Liefde in de lucht de juiste onderwerpen te pakken. Vlak voor Guus Meeuwis begon, ging ik bier halen en daar ging het bijna mis. Het was druk en niet iedereen stond meer even stevig op de benen. Ik had vier plastic glazen in mijn handen en koos een route om met zoveel mogelijk bier in de glazen weer terug te komen. Een giechelende brunette stootte mij echter van achteren aan en een sloot bier vloog vanuit de glazen door de lucht op de rug van een stevig gebouwde man. Hij schrok, draaide zich met een ruk om en keek vanuit de hoogte op mij neer. ‘Rustig Fred,’ zei iemand achter hem, wat meteen ook zijn reputatie verried.

Kijk, ik weet dat het op de foto hierboven lijkt of ik een enorme spierbundel ben, maar dat is echt een vertekend beeld. Wel ben ik ruim 1.90m hoog dus dat zegt ook iets over de lengte van de man-met-reputatie-en-mijn-bier-op-zijn-rug. ‘Kun je niet uitkijken?’ bromde hij terwijl hij zijn vuisten balde. ‘Ikke…,’ stotterde ik, ‘werd vanachter geduwd.’ Aan de blik in zijn ogen was te zien dat dat hem niet zoveel kon schelen. Hij deed een stap in mijn richting. Ik zocht naar woorden die hem zouden afschrikken. ‘Pas op Fred,’ flapte ik eruit, ‘anders, uhm…… schrijf ik een column over je. En die worden door 23.350 volgers gelezen.’

Hij kneep zijn ogen een beetje dicht, zette die vier hersencellen aan het werk en deed een stapje opzij.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 13:46

Speeddaten voor ouderen

Op woensdag 5 februari organiseert Tom in de buurt een middag speeddaten voor senioren die op zoek zijn naar een nieuwe vriend(in) of liefde. Zin in nieuwe contacten? Wilt u uw kring vergroten? Meld u nu aan!

Sport vandaag 13:18

Waterpoloërs AZC door naar halve finale beker

Met de bekerwinst in de heenwedstrijd van vorige week al in handen (14-12 uit in Leiden), bleek het zaterdag 25 januari in het matig gevulde zwembad AquaRijn nog geen 'walk in the park' voor de waterpoloërs van het Alphense AZC. De uiteindelijke eindstand van 11-9 doet wellicht vermoeden dat AZC het makkelijk had, maar niks was minder waar.

Sport vandaag 12:15

Quinty Keijzer tweede op NK veldrijden

Zaterdag 25 januari werd in Moergestel het NK veldrijden voor de jeugd georganiseerd. Bij de 9-jarige meisjes stond namens WV Avanti Quinty Keijzer aan de start. Zij wist de tweede plek te veroveren.

Algemeen vandaag 11:25

Handtekeningen verzamelen om HAP ’s nachts open te houden

Politiek betrokkenen en belangstellenden verzamelden zich zaterdagmiddag 25 januari bij de winkel van zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid in de Julianastraat in Alphen. In een uur tijd zijn er ruim 100 handtekeningen gezet op een reusachtige witte ‘pil’ om de huisartsenpost (HAP) in Alphen ’s nachts open te houden.  

Advertorial Overige vandaag 10:45

Van Ekris Toyota Alphen enige Hofleverancier onder autodealers in Nederland

Van Ekris Toyota, met drie vestigingen waaronder de locatie Alphen aan den Rijn, is als enige Hofleverancier onder de autodealers. Ze waren al de enige Toyota-dealer in Nederland maar ze zijn ook echt de enige autodealer in Nederland die zich zo mag noemen. Van Ekris bestaat al meer dan 109 jaar en is nog een echt familie bedrijf waarbij de 4e generatie aan het roer staat.