Blog Opinie

Blog: wachtgeldwolven

Wachtgeldwethouders kosten onze gemeente 1,1 miljoen euro per jaar. Ook als ze zelf zijn opgestapt of verdacht worden van fraude kunnen ze zomaar drie jaar en twee maanden een godsvermogen op hun rekening gestort krijgen voor niets doen.      

Dat bedrag gaat groeien, want de wethouder die verantwoordelijk is voor het datalek waardoor uitkeringsgerechtigden ook de specificatie van anderen ontvingen, gaat zich natuurlijk bij het groepje handophouders voegen. Zou toch grappig zijn als je als bijstandsmoeder toevallig de specificatie van de wethouder in handen hebt gekregen en je ziet in plaats van pakweg € 900,= ineens een bedrag van ruim € 5.000,= staan? Dan krab je je toch even achter je oren.

Op de Argentiniësingel hoeft dat niet. Daar doen kraaien dat voor je en waan je je in de film Birds van Alfred Hitchcock. Na een volmaakte duikvlucht scheerden ze, tijdens mijn hardlooprondje, één voor één als ware Messerschmitts laag over en pikten ze de haren uit mijn kop. Toen ik voorbij de bomen was, stopte ik en met mijn handen in mijn zij bleef ik staan om de kamikazekraaien brutaal aan te kijken. De ettertjes namen buiten mijn bereik plaats op een tak en schreeuwden klagend naar me alsof ik één van hen zojuist had gevild, gebakken en opgevreten.

Over klagen gesproken. Er reden weer eens geen treinen tussen Alphen en Bodegraven en de NS zette ook geen bussen in. Dat was al de derde keer in twee weken tijd op hetzelfde traject. Dat gaat je baas natuurlijk niet meer geloven als je in zo’n korte tijd met steeds dezelfde te-laat-smoes aankomt. Dan kun je beter zeggen dat je voor de Alphense brug hebt staan wachten. Dat is geloofwaardiger. Want het is of de duvel ermee speelt; zodra ik de Castellumstraat in rijd, gaan de bellen rinkelen en sta ik zo een kwartier voor een rood-witte boom te wachten.

Wel leuk om naar die bootjesmensen te kijken trouwens. Ze staan er vaak een beetje bij zoals Sinterklaas, maar dan zonder te wuiven. Is ook logisch, de gemiddelde bootjesmens is ongeveer net zo oud als de Goedheiligman. Toch hebben die bootjesmensen het nog niet zo slecht met die hitte. Op het water had je het deze week het beste.

Dat had zwemmer Maarten ook goed bekeken. Die lag met die hitte 24/7 lekker te dobberen, terwijl wij op kantoor aan het afzien waren. Wel een onmenselijke prestatie trouwens, zeker na vorig jaar. En dat terwijl Henk Angenent nog tegen hem had gezegd: ‘De eerste keer is het makkelijkst, want dan weet je niet hoever het is.’ En Henk kan het weten, die zal altijd de laatste winnaar van de bevroren versie zijn.

In vier dagen tijd dobberde Maarten 3,9 miljoen euro bij elkaar voor KWF. Als onze wachtgeldwolfwethouders dat bedrag zien, krabben ze vast even achter hun oren.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Onderwijs vandaag 17:18

Dit zijn de geslaagde leerlingen van het Scala College

De vlaggen kunnen uit vandaag, op nationale slaagdag! Hier vind je alle geslaagde examenkandidaten van het Scala College (eerste tijdvak) in Alphen aan den Rijn. Van harte gefeliciteerd allemaal!

Evenementen vandaag 16:52

Zesde editie Triathlon Alphen blijft voorlopig doorgaan

Veel wedstrijden worden geannuleerd in verband met het coronavirus, maar de zesde editie van de Triathlon Alphen vindt voor alsnog gewoon doorgang op 20 september 2020. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang.

Advertorial Horeca vandaag 16:11

Genieten op het vernieuwde terras van Alfreds

Buiten genieten van een hapje en een drankje, het kan weer. Dat de terrassen weer open zijn is iets waar Alfreds zich enorm op had verheugd. Zo kunnen gasten eindelijk het totaal vernieuwde terras komen bewonderen!

Coronavirus in Alphen vandaag 15:38

Eindexamenleerling zijn in coronatijd, hoe is dat?

Vandaag, op nationale slaagdag, zetten we eindexamenleerlingen extra in het zonnetje. Hoe hebben eindexamenleerlingen dit jaar ervaren? Eindexamenleerlingen van het Ashram College delen hun verhaal.