Blog Opinie

Blog: wit voetje

Ik waarschuw u vast; de politie in Alphen aan den Rijn is massaal aan het inbreken. Dat doen ze om te zien of uw huis inbraakproef is. Als ze binnen zijn geweest, laten ze een papiertje in de vorm van een wit voetje achter om te laten zien hoe makkelijk het was om binnen te komen. Wel even goed kijken of alles er nog staat, de salarissen bij de politie zijn ook niet om over naar huis te schrijven namelijk.  

Best handig voor inbrekers ook, dat witte voetje. Als ze bij u binnenkomen, weten ze meteen dat er niemand thuis is, anders was het witte voetje wel weggehaald. En bang voor de politie hoeven ze niet te zijn, want die is al geweest. Kunnen ze rustig hun gang gaan en uw dure apparatuur onbeschadigd naar buiten brengen als u op vakantie bent. Nog handiger is het als die inbrekers achter de politie aanrijden, even wachten om te zien waar ze makkelijk naar binnen kunnen, nog even wachten tot de politie weg is en toeslaan. Scheelt een hoop voorbereiding, lijkt me. En dat is alleen maar prettig met die warmte.

Bij Teresia Mwelu thuis mogen ze gerust inbreken. Daar valt namelijk niets te halen. Geen dure apparatuur, geen televisie, zelfs geen tafel of bed. Eigenlijk helemaal niets. Tenzij die inbrekers tevreden zijn met een oude versleten deken. Het vijfjarig meisje woont met haar overgrootmoeder van dik in de tachtig in een hutje waar wij onze varkens niet eens naar binnen zouden laten gaan. Haar moeder, opa en oma zijn overleden en haar vader is onbekend. Oma is niet meer in staat om dagelijks te koken, als er überhaupt al wat te koken valt.

Onze stichting Circle4life bekommert zich om Teresia en om haar te steunen organiseren we een sponsordiner bij Maggie Blue op donderdag 26 september. Eigenaren Martin en Selina reageerden meteen enthousiast op het idee. ‘Nu nog iemand die belangeloos wil komen zingen,’ riep Ellen. Ik schudde mijn hoofd. ‘Die ga je niet vinden.’ Maar ik had het mis. Ze strikte dorpsgenoot Martin Luik, bekend van RTL4’s talentshow The Talent Project.

Met het geld gaan we het huisje van Teresia en haar oma opknappen, we zorgen dat ze naar school kan en we voorzien oma maandelijks van een voedselpakket.

Dus om een lang verhaal kort te maken; heeft de politie geen wit voetje bij u achter gelaten, dan kunt u er eentje bij ons halen door te reserveren.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 16:05

Eerste gedetineerde fietst volgende week naar zijn werk

In augustus is de pilot op de Beperkt Beveiligde Afdeling van start gegaan in Penitentiaire Inrichting (PI) Alphen. Gedetineerden die in aanmerking komen voor re-integratieverlof, mogen ‘buiten de muren’ arbeid verrichten. Volgende week fietst de eerste gedetineerde uit PI Alphen naar zijn werk.

Coronavirus in Alphen vandaag 15:16

‘Lightversie’ van bron- en contactonderzoek door veel nauwe contacten

Personen die besmet zijn met het coronavirus, hebben steeds meer nauwe sociale contacten, zo meldt GGD Hollands Midden. Het nabellen van tientallen contacten kost veel tijd. Daarom zal er in sommige gevallen gekozen worden voor een ‘lightversie’ van het bron- en contactonderzoek.

Alphens Restaurantweek vandaag 14:29

Nog een week tot de Alphens Restaurantweek

Over precies een week gaat de zomereditie van de Alphens Restaurantweek van start. Van Italiaanse pizza en Argentijns vlees tot bourgondisch dineren en steengrillen, tijdens de Alphens Restaurantweek kan het allemaal!

Calamiteiten vandaag 13:52

Vermiste man is weer terecht

Sinds woensdagavond 12 augustus wordt een dementerende man vermist vanaf de Zonnedauw in Alphen. Zijn familie hoopt dat hij snel gevonden wordt, omdat hij dringend zijn medicatie nodig heeft.

Wonen en bouwen vandaag 13:17

Informatiemarkt om vergroenen voortuinen te stimuleren

Begin augustus vond er een informatiemarkt plaats op de Lauwers in Alphen. Het thema? Operatie Steenbreek, een landelijk initiatief om het vergroenen van particuliere voortuinen te stimuleren.