Blog Opinie

Blog: wit voetje

Ik waarschuw u vast; de politie in Alphen aan den Rijn is massaal aan het inbreken. Dat doen ze om te zien of uw huis inbraakproef is. Als ze binnen zijn geweest, laten ze een papiertje in de vorm van een wit voetje achter om te laten zien hoe makkelijk het was om binnen te komen. Wel even goed kijken of alles er nog staat, de salarissen bij de politie zijn ook niet om over naar huis te schrijven namelijk.  

Best handig voor inbrekers ook, dat witte voetje. Als ze bij u binnenkomen, weten ze meteen dat er niemand thuis is, anders was het witte voetje wel weggehaald. En bang voor de politie hoeven ze niet te zijn, want die is al geweest. Kunnen ze rustig hun gang gaan en uw dure apparatuur onbeschadigd naar buiten brengen als u op vakantie bent. Nog handiger is het als die inbrekers achter de politie aanrijden, even wachten om te zien waar ze makkelijk naar binnen kunnen, nog even wachten tot de politie weg is en toeslaan. Scheelt een hoop voorbereiding, lijkt me. En dat is alleen maar prettig met die warmte.

Bij Teresia Mwelu thuis mogen ze gerust inbreken. Daar valt namelijk niets te halen. Geen dure apparatuur, geen televisie, zelfs geen tafel of bed. Eigenlijk helemaal niets. Tenzij die inbrekers tevreden zijn met een oude versleten deken. Het vijfjarig meisje woont met haar overgrootmoeder van dik in de tachtig in een hutje waar wij onze varkens niet eens naar binnen zouden laten gaan. Haar moeder, opa en oma zijn overleden en haar vader is onbekend. Oma is niet meer in staat om dagelijks te koken, als er überhaupt al wat te koken valt.

Onze stichting Circle4life bekommert zich om Teresia en om haar te steunen organiseren we een sponsordiner bij Maggie Blue op donderdag 26 september. Eigenaren Martin en Selina reageerden meteen enthousiast op het idee. ‘Nu nog iemand die belangeloos wil komen zingen,’ riep Ellen. Ik schudde mijn hoofd. ‘Die ga je niet vinden.’ Maar ik had het mis. Ze strikte dorpsgenoot Martin Luik, bekend van RTL4’s talentshow The Talent Project.

Met het geld gaan we het huisje van Teresia en haar oma opknappen, we zorgen dat ze naar school kan en we voorzien oma maandelijks van een voedselpakket.

Dus om een lang verhaal kort te maken; heeft de politie geen wit voetje bij u achter gelaten, dan kunt u er eentje bij ons halen door te reserveren.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige vandaag 15:52

Gek van Fietsen is jouw nieuwe Qwic dealer

Sinds 1 oktober 2019 heeft Alphen aan den Rijn een nieuwe Qwic dealer. Met de sluiting van GABO Mobiliteitshuis is het dealerschap overgedragen aan Gek van Fietsen. Ook het onderhoud en het verzekeringswerk is overgenomen door het familiebedrijf. Huidige Qwic berijders hoeven zich dus geen zorgen te maken! Nog geen Qwic, maar wel interesse? Deze week zal de nieuwe collectie Qwic e-bikes in de showroom van Gek van Fietsen te zien zijn.  

Horeca vandaag 14:46

Restaurantweek: Tijsterman

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Dit keer de beurt aan Tijsterman.

Overige vandaag 13:45

Mamacafé wint prijs

Donderdagavond 17 oktober was de prijsuitreiking van 'Fonds Alphen trakteert' vanwege hun 25 jarig bestaan. Het Mamacafé was één van de blijde genomineerden en heeft een bedrag van € 5000 mogen ontvangen.

Advertorial Overige vandaag 12:38

Verenigingen vieren hun winst met in totaal € 70.000

Woensdagavond 16 oktober heeft Rabobank Groene Hart Noord tijdens een feestelijke bijeenkomst in theater Castellum een totaalbedrag uitgekeerd van € 70.000 aan 80 verenigingen uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop, Zoeterwoude en kern Stompwijk.

Overige vandaag 11:46

Oudshoornse Kerk gaat verbouwen

De Oudshoornse Kerk gaat verbouwen. Fonds Alphen en omstreken steunt de verbouwing met € 15.000.