Handhaving Alphen aan den Rijn

Boa’s controleren op loslopende honden vanwege overlast

Bijna overal in onze gemeente is het verplicht om je hond aan de riem te doen bij het uitlaten. Loslopen mag op de daarvoor aangewezen gebieden. Toch ontvangt de gemeente regelmatig meldingen omtrent overlast van honden.

Er komen regelmatig meldingen binnen van mensen die overlast ervaren door honden die loslopen. Daarom controleren de boa’s hierop. Mocht je hond niet aangelijnd zijn op locaties waar dat verplicht is, dan riskeer je een boete van € 95. Als je een hond in een gebied laat lopen waar dat niet mag, zoals openbare kinderspeelplaatsen, ligweiden en begraafplaatsen, dan kost dat ook € 95.

Honden mogen alleen loslopen in de daarvoor aangewezen gebieden. Deze gebieden herken je aan de paaltjes met het symbool van een hond en het woord ‘losloopgebied’. Een overzicht van alle plekken waar honden los mogen lopen, vind je hier. De losloopgebieden staan ook op een kaart, die kun je hier bekijken.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 16:10

Inwoners van deze Alphense buurten krijgen een warmtescan

In het kader van energiebesparing stimuleert de gemeente woningeigenaren om hun energierekening terug te dringen. Zo’n 3000 koopwoningen in de wijk Ridderveld krijgen een gratis warmtescan met bijbehorend advies over de isolatie. Welke buurten hiervoor in aanmerking komen, lees je hier. 

Advertorial Sport vandaag 15:22

Ontdekkingsreis golf bij golfclub Liemeer

Fred Schröder, bestuurslid, zegt: “Wij vragen ons regelmatig af: wat willen potentiële golfers en wat kunnen wij vanuit onze club bieden om hen eens goed met golf kennis te laten maken en zo voor lessen en eventueel een passend lidmaatschap te interesseren?’’

Coronavirus in Alphen vandaag 14:27

Prikken in Alphen begint vermoedelijk pas vanaf 1 maart

De verwachting was eerst dat op 1 februari de eerste vaccins toegediend konden worden in Alphen, maar de startdatum is nu opgeschoven naar 1 maart. Een woordvoerder van de GGD laat weten dat dit allemaal afhangt van de beschikbaarheid van de vaccins.