'Boathouse en nieuwe brug bij Zegerplas'

Er komt mogelijk een boathouse bij de t-steiger aan de Zegerplas in Alphen aan den Rijn. Dat zegt wethouder Kees van Velzen. Hij wil dat er meer toerisme en recreatie komt in Park Zegersloot. Een boathouse moet een van de trekpleisters worden.

'Ik zou graag steigers zien waar bootjes kunnen aanleggen en gezellig de Zegerplas op kunnen varen. Als er een boathouse komt kunnen mensen ook overnachten', stelt Van Velzen. Diverse ondernemers hebben volgens Van Velzen belangstelling getoond.

Op dit moment is Wet 'n Wild The Social Club de enige horecagelegenheid bij de Zegerplas. Dat moeten er meer worden. 'Mensen die lekker willen recreëren bij het strand, willen daar ook wat te doen hebben zoals op een terras zitten. En dat kan echt nog een stuk beter.'

Als boten over plas gaan varen, moet ook de brug aangepast worden. Onder de huidige stijle houten brug kunnen geen hogere boten door. Van Velzen wil dat daar een beweegbare brug komt. Ook komt er een fietsbrug over het Aarkanaal tussen Alphen en Aarlanderveen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:55

ROMEINEN Mansio

Een mansio is een Romeinse herberg die reizigers onderdak biedt. Niet zomaar iedere reiziger trouwens. In principe is een mansio bestemd voor de postbestellers van de oudheid die hier hun paarden wisselen, gebruik maken van een verversing en overnachten.

Advertorial Sport vandaag 10:06

Tijd voor Vitaliteit – maak kennis met 50+ sporten in Alphen

Nu de maatregelen rondom corona weer iets versoepelen, gaat ook het programma ‘Tijd voor Vitaliteit’ weer deels van start. In dit sportprogramma maken 50-plussers uit Alphen tegen een laag tarief kennis met vijf verschillende sporten.

Te zien op televisie vandaag 08:38

Tekening van Alphense kunstenares gekozen bij Sterren op het Doek

In de aflevering van het televisieprogramma Sterren op het Doek was zaterdagavond de Alphense kunstenares Yvette Bavelaar te zien. Samen met twee andere kunstenaars portretteerde zij Frank Boeijen. De tekening van Yvette bleek in de smaak te vallen, want de zanger koos uiteindelijk haar werk.

Politie gisteren 21:25

Jongens beroven vrouw (72) op straat met boksbeugel

Zaterdagmiddag reed een vrouw (72) op haar scootmobiel richting het centrum van Alphen toen zij door twee jongens op een scooter werd beroofd. Hierbij gebruikten zij een boksbeugel.