Economie

BOBS haalt 3.000 euro op voor bouwreis Malawi

Het fundraising dinner van het Alphense bouwreisteam Joining Hands in restaurant BOBS Tex Mex bracht 26 maart ruimt 3.000 euro op. Joining Hands bestaat uit 13 vrouwen uit Alphen die in oktober als vrijwilliger voor Habitat for Humanity in Malawi een huis gaan bouwen voor een weesgezin.

BOBS ‘verkocht’ zijn stoelen aan zestig supporters van het bouwreisteam. Bob Huikeshoven (eigenaar van BOBS) over het speciale diner: “Een geweldige actie van deze vrouwen. Mooi dat de opbrengst de verwachtingen ver heeft overtroffen.” Zijn moeder Astrid is één van hen. Ervaring met bouwen hebben de vrouwen niet. Onder begeleiding van lokale bouwvakkers en een begeleider van Habitat gaan ze beton storten, metselen etc.

Sinds de oprichting in 1976 heeft Habitat 22 miljoen mensen voorzien van een solide dak boven hun hoofd. Malawi is één van de 70 landen waar de organisatie actief is.

Wil je ook meebouwen met dit Alphense bouwteam? Ga naar bouwmee.habitat.nl en doneer.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Polderen
Blog Opinie gisteren 19:55

MINERVA Polderen

De provincie Zuid-Holland heeft dan eindelijk ook een nieuwe coalitie. Als een van de laatste in Nederland. Net als elders zijn hier een paar kunststukjes uitgehaald om Forum voor Democratie eruit te houden.