Advertorial Cultuur

Boeiend kunstcollege over David Hockney in Parkvilla

Nieuwsgierig naar de verborgen betekenissen in de schilderijen of waar de kunstenaar zijn inspiratie vandaan haalde? Kom naar de toelichtende lezing van kunsthistorica Karin Braamhorst over David Hockney op dinsdag 7 mei om 20.15 uur in Parkvilla.

De Britse kunstenaar David Hockney is de 80 jaar gepasseerd en schildert nog elke dag. Hij is een van de bekendste kunstenaars van deze tijd. Hockney herkent zich in het werk van Vincent van Gogh. Allebei de kunstenaars vinden het onder andere bijzonder dat de natuur tijdens elk seizoen verandert.

Ontdek door dit college nog meer parallellen tussen de twee kunstenaars in de tentoonstelling ‘The Joy of Nature’ in het Van Gogh Museum. Karin Braamhorst geeft u aan de hand van beelden en verhalen een boeiend college, waardoor je met meer kennis door het museum loopt. De tentoonstelling in het Van Gogh museum is tot en met 26 mei.

Kaartjes zijn te koop via de website www.parkvilla.nl


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport vandaag 16:11

Alphense Boksgala op 30 november

Op zaterdag 30 november vindt het Alphense Boksgala plaats in de Rijnstreekhal in Alphen. Er zullen 10 amateurpartijen en 3 profpartijen worden gebokst.

Calamiteiten vandaag 15:35

OM eist 3 jaar voor steekpartij

Op 29 mei vond er een steekpartij plaats op een bouwplaats aan de Dr. J.M. den Uylensingel in Alphen. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tijdens de zitting op donderdag 14 november een celstraf van 3 jaar geëist voor de 41-jarige verdachte.

Verkeer en vervoer vandaag 15:01

Verlaging maximumsnelheid, wat verandert er rondom Alphen aan den Rijn?

De kogel is door de kerk: de maximumsnelheid gaat op alle snelwegen omlaag. Tussen 6:00 en 19:00 uur mag je nergens in Nederland harder dan 100 kilometer per uur rijden. Tussen 19:00 en 06:00 uur mag nog wel 120 of 130 worden gereden, waar dit nu overdag ook al mag. De snelheidsverlaging wordt binnen enkele maanden door het hele land doorgevoerd, en blijft waarschijnlijk voor een langere tijd van kracht. Dat heeft het kabinet woensdag 13 november naar buiten gebracht.

Calamiteiten vandaag 13:29

Verdachte in onderzoek Kelvin Maynard vrijgelaten

Op donderdag 14 november heeft de recherche een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de dood van Kelvin Maynard, ex-voetballer van Alphense Boys. De verdachte is op vrijdag 15 november vrijgelaten.