Archieffoto

Boekhandel Haasbeek Herenhof maakt zich zorgen over voortbestaan boekhandel

Voor veel ondernemers zijn het zware tijden. Ook Boekhandel Haasbeek in winkelcentrum De Herenhof maakt zich zorgen. Niet alleen over ieders gezondheid, maar ook over de boekhandel. “De vraag is allang niet meer of we moeten sluiten, de vraag is wanneer we moeten sluiten.”

Ik weet niet hoe het met jullie water is, maar wij voelen er van alles aan. De vraag is allang niet meer of we moeten sluiten, de vraag is wanneer we moeten sluiten. Een vraag om te huilen. Letterlijk, de tranen staan in de ogen tijdens dit berichtje”, schrijft de boekhandel op Facebook.

Als niet-essentiële winkels de deuren moeten sluiten, vreest Haasbeek Herenhof voor het voortbestaan van de boekhandel. “We maken ons zorgen. Om de gezondheid van onze dierbaren en daarmee dus ook om die van jullie. Maar ook om de boekhandel. Nóg een feestmaand dicht, we zouden niet weten hoe we dat nog moeten volhouden. We lopen nu al op ons tandvlees en zetten elke dag ons beste beentje voor.”

Oproep: koop lokaal

Haasbeek Herenhof: “We bestellen onze boeken tussen hoop en vrees. Tussen een tekort aan boeken wegens kartonschaarste en een mogelijke sluiting wegens oplopende cijfers. Ondernemer zijn staat synoniem voor slapeloze nachten, dat staat vast.”

Blij met hun klanten zijn ze wel. “We boffen met jullie, echt waar. Jullie vrolijkheid leidt tot onze vrolijkheid. Jullie pret leidt tot onze pret. Jullie zijn de enige reden dat wij nog steeds vrolijk door de boekhandel huppelen. Wat zouden we zonder jullie moeten.”

Wel doen ze een oproep: koop lokaal. Bestel cadeautjes voor Sinterklaas en kerst niet online, maar nu het nog kan ‘gewoon’ in de winkel of online bij een lokale winkel.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 14:49

Kerstlichtje voor Alphenaren

Na de zeer geslaagde actie vorig jaar organiseert Tom in de Buurt dit jaar opnieuw weer een Kerstlichtje-nominatie. Welke Alphenaar verdient volgens jou een kerstlichtje?

Werken gisteren 13:04

Het nieuwe vacature aanbod van week 47

Op zoek naar baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je vacatures in diverse soorten branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Sport gisteren 09:36

Mooie opbrengst Spinning Marathon Alphen

Begin deze maand werd de Spinning Marathon Alphen gehouden bij Jawi Fitness Club Nederland. En dat heeft een mooie opbrengst opgeleverd. 

Calamiteiten 27 nov. 2021 18:30

Auto belandt in de sloot na botsing

Op de N11 nabij Zwammerdam heeft zaterdag aan het einde van de middag een ongeval plaatsgevonden. Een auto is daarbij in de sloot beland.

Advertorial Wonen en bouwen 27 nov. 2021 15:56

Eerste sleutel voor huis Housing First in Alphen aan den Rijn

Iedereen verdient een kans en soms is er meer dan één kans nodig. Als je geen netwerk hebt om op terug te vallen of als het allemaal niet lukt omdat je niet in het 'juiste' hokje past, dan is het zo lastig om terug te komen van een tegenslag. En die tegenslag kan ons echt allemaal overkomen. Woonforte is daarom blij dat ze hier een bijdrage aan kunnen leveren.