Josh Walet

Boer (60) die vastzit in PI Alphen verschijnt vrijdag opnieuw voor de politierechter

Maandagavond vond bij de Alphense gevangenis een demonstratie plaats waarbij meerdere boeren aanwezig waren. Dit omdat zij vinden dat boer Johan (60) onterecht in de gevangenis zit. Aankomende vrijdag zal de man opnieuw voor de politierechter verschijnen.

Johan, die ook wel de 'boer met de shovel' wordt genoemd, is aangehouden tijdens het boerenprotest in Den Haag op zaterdag 11 maart. Hij doorbrak daar de afzetting van de politie met een shovel. Vervolgens heeft hij zich verzet tegen zijn aanhouding waarbij twee agenten lichtgewond raakten. Het Openbaar Ministerie verdenkt de 60-jarige van vernieling, verzet met letsel, mishandeling en bedreiging.

Wrakingsverzoek

Afgelopen vrijdag stond de verdachte terecht en vroeg hij om een andere rechter omdat hij gelooft in een samenzweringstheorie waarin het gezag van de overheid niet wordt erkend. Verder wilde de 60-jarige man een schadevergoeding van € 100.000 omdat bij zijn aanhouding ‘buitensporig geweld’ zou zijn gebruikt en zou zijn ontvoerd door de politie.

Het wrakingsverzoek is afgewezen omdat de rechtbank vond dat de boer dit niet goed genoeg onderbouwd had. Op vrijdag 24 maart om 14:00 uur zal de ‘boer met de shovel’ opnieuw voor de politierechter verschijnen. De man zal tot die tijd in de Alphense gevangenis blijven. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de man misbruik gemaakt van het wrakingsinstrument. Daarom zal een eventuele volgende wraking niet in behandeling worden genomen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Gemeente gisteren 17:30

Gespannen sfeer bij bijeenkomst tijdelijke huisvesting Steekterweg

Woensdagavond vond een informatiebijeenkomst over tijdelijke opvang voor Oekraïners aan de Steekterweg plaats. Dit omdat er onder bewoners onrust heerst over de locatie en de aantallen die opgevangen zullen worden. Het werd een verhitte avond.

Evenementen gisteren 16:23

Kaartverkoop Zomerspektakel gesloten: vrijdagavond volledig uitverkocht

Nog heel even en dan is het weer zover: het Zomerspektakel aan het Meer. Met elk jaar zo’n 70.000 bezoekers in één weekend belooft het ook dit jaar een knallende editie te worden. Dat Alphenaren er zin in hebben blijkt uit de kaartverkoop; de tickets voor de vrijdagavond zijn volledig uitverkocht.

Advertorial Sport gisteren 14:03

Padellen met jouw sportvereniging bij Sunset Padel

Het sportseizoen zit er voor veel sportclubs (bijna) op. Stilzitten doe je natuurlijk niet, dus probeer eens een andere toffe sport en blijf lekker fit. Kom padellen bij Sunset Padel met je teamgenoten! Sportverenigingen kunnen nu tot 1 juli gebruik maken van een speciale actie. 

Calamiteiten gisteren 12:52

Ambulancedienst waarschuwt voor valse meldingen: “Besef welke gevolgen het heeft”

Afgelopen weekend kreeg de ambulancedienst een melding van een vermeende reanimatie. Eenmaal aangekomen bij de desbetreffende woning bleek het om een valse melding te gaan. De ambulancedienst neemt je mee in hun belevenis van die dag. “Besef jij welke gevolgen het heeft als je denkt een grapje met iemand uit te halen?”

Evenementen gisteren 11:41

Alles wat je moet weten voordat je naar het Zomerspektakel aan het Meer gaat

Het Zomerspektakel aan het Meer staat voor de deur. De laatste 100 kaarten zijn gisteren in de verkoop gegaan en de organisatie verwacht vandaag uit te kopen. Om ervoor te zorgen dat jij goed voorbereid naar het festival kunt gaan, hebben we alle essentiële informatie voor je op een rijtje gezet.