Josh Walet

Boeren demonstreren opnieuw voor vrijlating boer Johan (60)

Dinsdagavond heeft opnieuw een protest plaatsgevonden bij de penitentiaire inrichting in Alphen aan den Rijn. Dit omdat, volgens demonstranten, een 60-jarige boer onterecht vastzit.

Ook maandagavond werd gedemonstreerd. Toen kwamen boeren met ongeveer vijftien toeterende tractoren aan bij de PI in Alphen. De protesten worden gehouden voor de vrijlating van de ‘boer met de shovel’. Boer Johan is 11 maart aangehouden bij het boeren protest en zit sindsdien in de Alphense gevangenis. Het Openbaar Ministerie verdenkt de 60-jarige van vernieling, verzet met letsel, mishandeling en bedreiging. De demonstrerende boeren vinden dit onterecht.

In plaats van tractoren kwamen de boeren dinsdagavond enkel met vlaggen opdagen. Op social media werd massaal opgeroepen naar de PI Alphen te komen. Ook vragen mensen hem brieven te sturen. “Als Johan ons niet kan zien, dan laten we maar van ons horen! Net zo lang tot deze man, vader en opa weer thuis is. laat hem weten dat deze strijder niet alleen staat”, aldus iemand op social media.

Boerenprotesten PI

boerenprotesten PI

boerenprotesten PI

boerenprotesten PI

boerenprotesten PI


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 13:38

Opkoopbescherming is juridische uitdaging voor gemeente

De Alphense gemeenteraad heeft eerder besloten een tijdelijke regeling  opkoopbescherming voor woningen in te voeren. Naar nu blijkt zitten hier haken en ogen aan. Er is namelijk twijfel over het nut van een opkoopbescherming.

Politiek vandaag 12:31

Alpherium stapelt containers definitief vier hoog

Het Alpherium, de Alphense overslagterminal, zal definitief containers vier hoog plaatsen. Er loopt al geruime tijd een proef waarvan de resultaten voldoen. De gemeenteraad gaat akkoord, maar heeft wel een verzoek neergelegd voor een ruimere groenvoorziening rond het complex.

Gezondheid en welzijn vandaag 10:19

Hecht GGD Hollands Midden ‘on tour’: HPV-prikbus bij treinstation Alphen aan den Rijn

Hecht GGD Hollands Midden gaat komende week op pad met een speciale HPV-prikbus. Van 5 tot en met 9 juni staat de duidelijk herkenbare blauwpaarse bus afwisselend bij treinstations Alphen aan den Rijn en Gouda. Dit in het kader van de ‘Mis ‘m niet’-campagne waarvoor staatssecretaris Van Ooijen op 31 mei het startschot gaf.