Josh Walet

Boeren protesteren bij Alphense gevangenis met tractoren

Bij de penitentiaire inrichting in Alphen aan den Rijn vindt maandagavond een demonstratie plaats. Meerdere boeren zijn aanwezig met hun tractoren op het parkeerterrein van de gevangenis.

Het gaat om een groep boeren die aanwezig is met ongeveer vijftien tractoren. De politie is ook ter plaatse bij de Alphense gevangenis om toezicht te houden. De boeren pleiten al toeterend voor het vrijlaten van de 60-jarige Johan uit de Alphense gevangenis. 

Johan, die ook wel de 'boer met de shovel' wordt genoemd, is aangehouden tijdens het boerenprotest in Den Haag afgelopen zaterdag. Hij doorbrak daar de afzetting van de politie.

Volgens de boeren is bij de aanhouding van Johan sprake geweest van ongepast geweld door de politie. Bekend is dat er twee agenten lichtgewond raakten. Het Openbaar Ministerie verdenkt de 60-jarige van vernieling, verzet met letsel, mishandeling en bedreiging. De demonstrerende boeren vinden dit onterecht.

Protest boeren gevangenis

Protest boeren gevangenis

Protest boeren gevangenis

Protest boeren gevangenis


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.