Josh Walet

Boeren protesteren bij Alphense gevangenis met tractoren

Bij de penitentiaire inrichting in Alphen aan den Rijn vindt maandagavond een demonstratie plaats. Meerdere boeren zijn aanwezig met hun tractoren op het parkeerterrein van de gevangenis.

Het gaat om een groep boeren die aanwezig is met ongeveer vijftien tractoren. De politie is ook ter plaatse bij de Alphense gevangenis om toezicht te houden. De boeren pleiten al toeterend voor het vrijlaten van de 60-jarige Johan uit de Alphense gevangenis. 

Johan, die ook wel de 'boer met de shovel' wordt genoemd, is aangehouden tijdens het boerenprotest in Den Haag afgelopen zaterdag. Hij doorbrak daar de afzetting van de politie.

Volgens de boeren is bij de aanhouding van Johan sprake geweest van ongepast geweld door de politie. Bekend is dat er twee agenten lichtgewond raakten. Het Openbaar Ministerie verdenkt de 60-jarige van vernieling, verzet met letsel, mishandeling en bedreiging. De demonstrerende boeren vinden dit onterecht.

Protest boeren gevangenis

Protest boeren gevangenis

Protest boeren gevangenis

Protest boeren gevangenis


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater vandaag 09:21

Speel mee in een professionele theaterproductie

Bos Theaterproducties, producent van de succesvolle Herman Groen-voorstellingen, is op zoek naar amateurs (m/v/x) die mee willen spelen in de gloednieuwe komedie Rust en Vreugd. Een ontroerende, herkenbare en vooral tenenkrommend grappige muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

Politiek gisteren 19:22

Alleen opvang voor Oekraïense vluchtelingen aan Steekterweg

Naar aanleiding van onrust tijdens een bewonersavond over opvang van Oekraïense vluchtelingen aan de Steekterweg zijn er behoorlijk wat indianenverhalen in omloop. Wethouders Schotanus en Van As en burgemeester Spies nemen de moeite om rustig uit te leggen hoe het écht zit.

Advertorial Evenementen gisteren 18:07

Zaterdag 22 juli Sama Sama Summer Party

Op veler verzoek wordt alsnog een Sama Sama Party georganiseerd! Zoals aangekondigd wordt dit jaar geen groot Sama Sama Festival georganiseerd. Naar aanleiding van vele verzoeken heeft het bestuur echter besloten toch een Sama Sama Summer Party te lanceren.

Maatschappelijk gisteren 17:00

Voorzitter Alphense Voedselbank fietst 825 kilometer voor sponsorgeld

Het nieuwe pand van de Voedselbank is al even in gebruik genomen en werd afgelopen weekend geopend. De afgelopen maanden heeft het team vrijwilligers gemerkt dat het toch erg warm wordt in de uitdeelruimte. Voorzitter Dirk van Kampen zal daarom ruim 800 kilometer fietsen om sponsorgeld op te halen.