Boezemvriendinnen Nieuwkoop nu ook actief in Alphen aan den Rijn

Boezemvriendinnen is een goed doel dat beha’s inzamelt voor vrouwen die geen geld hebben voor een goede beha. Een goede beha is duur en als je krap bij kas zit gaat het geld vanzelfsprekend naar urgentere boodschappen. Maar elke vrouw verdient een goede beha en daar zorgt Boezemvriendinnen voor. 

De armoede neemt toe nu de prijzen stijgen en de inkomsten niet in hetzelfde tempo omhoog gaan. Veel mensen schamen zich ervoor dat ze weinig geld hebben. We begrijpen heel goed dat een goede beha kopen voor jezelf niet de hoogste prioriteit heeft als je met moeite de eindjes aan elkaar kunt knopen.

Boezemvriendinnen Nieuwkoop zamelt beha’s in van donateurs. Dat kunnen particulieren en winkels zijn. De beha’s worden uitgesorteerd en er wordt gecontroleerd of ze nog in goede staat zijn. Vrouwen die (tijdelijk) geen beha kunnen betalen kunnen tijdens een pasparty gratis twee goede beha’s laten aanmeten door een professional. Is de juiste maat niet op voorraad, dan regelt Boezemvriendinnen dat die maat later alsnog wordt afgeleverd.

Pasparty

Op maandag 29 januari van 09:00 en 12:30 uur vindt in buurthuis Buurten & Zo in De Jozef aan de Hoflaan 11 in Alphen aan den Rijn een pasparty plaats. Deelname is gratis, maar de organisatie vraagt vrouwen wel om zich aan te melden. Zo kunnen ze voor iedereen voldoende tijd inplannen. Aanmelden kan tot en met vrijdag 26 januari door een e-mail te sturen naar boezemvriendinanja@gmail.com.

Ook breidt het aantal locaties waar je goede, tweedehands beha’s in kunt leveren uit. Zo kunnen vrouwen nu ook hun beha inleveren bij lingerie speciaalzaak Dessous in de Julianastraat in Alphen aan den Rijn. Tijdens openingstijden van de zaak kun je je beha(‘s) doneren in de speciale inlevercontainer. 

Meer informatie over het initiatief Boezemvriendinnen is te vinden op de site!


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.

Werkzaamheden Raadhuisstraat 21 jun. 2024 15:12

Werkzaamheden en bereikbaarheid Raadhuisstraat

Deze week zijn de werkzaamheden aan de aanleg van de riolering en het straatwerk in de Raadhuisstraat verdergegaan. Het nieuwe straatwerk is inmiddels volledig vernieuwd van gevel tot gevel tot aan Dirty Harry Tattoos. Lees hieronder een overzicht van de werkzaamheden die volgende week (week 26) zullen plaatsvinden: