Boksen en breakdance op basisschool Het Palet

De B staat voor Boksen en Breakdance, twee stoere sporten. Alle leerlingen van Het Palet hebben de afgelopen weken onder schooltijd met veel plezier de boks- en breakdancelessen gevolgd. De lessen zijn gegeven in het kader van B@School.

Op basisschool Het Palet werden lessen boksen en breakdance gegeven aan kinderen uit de groepen 3 tot en met 8. Acht weken lang kregen zij onder schooltijd vier bokslessen en vier breakdancelessen, naast de gewone gymuren. Na acht weken sloten de kinderen de lessencyclus van B@School af met een Battle.  Boksen en breakdance zijn voor kinderen relatief onbekende sporten, dat maakte het extra uitdagend.

B@School
Met B@School ervaren kinderen dat sporten leuk is, Het is belangrijk dat kinderen lid zijn van een sportvereniging. Sporten is gezond, maar ook goed voor de sociale ontwikkeling. Het project B@School, is een initiatief van De Vos Danscentrum en de Boksschool Teus de Kruyf Institute en wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Alphen aan den Rijn, ZonMw en het Jeugddeelnamefonds Alphen aan den Rijn. B@School loopt tot september volgend jaar.

Proeflidmaatschap
Alle kinderen die niet lid zijn van een sportvereniging krijgen na afloop van het project op school de gelegenheid om een drie maanden proeflidmaatschap aan te gaan bij een sportclub. Naast boksen of breakdance kan dat zijn atletiek bij AAV’36, voetbal bij ARC of zwemsport bij AZC.
Voor sommige kinderen is zit een lidmaatschap voor een sportvereniging er niet in, om dat het te duur is, B@School maakt het in samenwerking met het Jeugddeelnamefonds voor deze kinderen mogelijk. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 10:53

Nieuwe voorzitter neemt het roer over bij Scouting Alphen

Op 28 maart heeft Dick Raaphorst, na meer dan 22 jaar voorzitterschap, het leiderschap van Scouting Alphen overgedragen aan Vincent Peters. Voor Vincent, een bekend gezicht op de vereniging, voelt deze nieuwe rol als een thuiskomst: "Ik ben zelf als welp op deze vereniging begonnen."

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige gisteren 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek gisteren 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.