Bomen, fietsers en overlast zorg bij Steekterbrug

De Alphense gemeenteraad is blij met het ontwerp voor de nieuwe Steekterbrug. De zorgen gaan over hoge bomen en een eventuele lokale weg. Maar, vooral is er bezorgdheid over de te verwachten overlast van de nieuwbouw die in 2020 en 2021 plaatsvindt

De Steekterbrug is in 2022 aan het einde van haar technische levensduur. De provincie Zuid-Holland is dan ook al een aantal jaren bezig met het plan om de brug te vervangen. De nieuwe brug wordt een verbetering ten opzichte van de huidige brug. In het plan zit ook een lokale weg die in een later stadium kan worden aangelegd om de bereikbaarheid tussen de wijk Kerk en Zanen en Alphen-centrum te verbeteren.

De gemeente Alphen aan den Rijn moet voor de aanleg van de brug het bestemmingsplan aanpassen. Daarvoor is inmiddels een aantal procedures doorlopen. De Alphense gemeenteraad zal in de komende raadsvergadering op 21 februari het bestemmingsplan goedkeuren. De provincie kan dan verder met de aanbestedingsprocedure voor het vinden van een aannemer.

De zorgen van de fracties gaan over de impact van het vernieuwen van de Steekterbrug. Het is wel de bedoeling dat de impressie, die is voorzien van hoge bomen naast de brug, ook echt zo mooi wordt. Het is fijn dat op deze brug goed voor de fietsers is gezorgd, maar het is gewenst dat de aansluiting van de fietspaden naar de Hefbrug verbeterd.

Verkeershinder
De grootste zorg is echter die van overlast tijdens de bouw. Het bouwen van een nieuwe brug duurt lang en geeft geluidsoverlast en ernstige verkeershinder. De N207 is de doorgaande route tussen Leimuiden (A4) en Gouda (A12). Er is veel woon-werkverkeer en de verwachting is dan ook dat in de spits grote files rond de brug ontstaan. Ook wordt veel overlast voorzien op de alternatieve route door Alphen-Stad van de Zegerbaan over de Albert Schweitzerbrug naar de N11 via de Hoorn en de Leidse Schouw.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige gisteren 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek gisteren 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten gisteren 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.