Josh Walet

Bomen om fietsbrug bij Aarkanaal te realiseren zijn gekapt

De voorbereidingen voor de fietsbrug bij het Aarkanaal zijn sinds een paar weken aan de gang. De meeste voorbereidende werkzaamheden vinden plaats in het groen. De bomen zijn inmiddels gekapt.

De fiets- en voetgangersbrug over het Aarkanaal verbindt de Burgemeester Bruins Slotsingel in het Zegerslootgebied met de Nieuwkoopseweg en het polderlandschap aan de andere zijde. Het wordt een vaste hoge brug die niet open gaat. Met deze extra brugverbinding moet de natuur van Park Zegersloot beter verbonden worden met het polderlandschap. Zo wordt het eenvoudiger om vanuit Alphen te fietsen en wandelen richting Aarlanderveen en Nieuwkoop en omgekeerd.

Voorbereidende werkzaamheden

Om te voorkomen dat komend voorjaar broedvogels zich nestelen in het groen waardoor de komst van de fietsbrug vertraagd kan worden, wordt er deze winterperiode al gestart met voorbereidende werkzaamheden. De bomen en beplanting ten westen van de Burgemeester Bruins Slotsingel worden verwijderd, wat op de foto’s zichtbaar is. “Nadat de bomen gerooid zijn, wordt het terrein vlak gemaakt. Daardoor blijft het park veilig toegankelijk tot de aanleg van de brug start”, aldus de gemeente. De woning aan de Oostkanaalweg 2 zal ook gesloopt worden.

Tekst loopt door onder de foto

voorbereidingen fietsbrug aarkanaal gestart 2_josh.jpeg

Planning realiseren fietsbrug

De brug is al jaren een wens van de provincie, gemeente en fietsersbond. De gemeente voert het project uit. Zij werkt daarbij nauw samen met de provincie, die het grootste deel van de kosten betaalt. De gemeenteraad heeft in 2015 besloten dat de brug wordt aangelegd.

Het bestemmingsplan Fietsbrug Aarkanaal is in april 2020 door de gemeenteraad vastgesteld. Eén belanghebbende heeft hiertegen beroep ingesteld bij de Raad van State. De gemeente verwacht dat het bezwaar begin 2021 wordt behandeld. Ondertussen wordt een aannemer gezocht die het ontwerp verder gaat uitwerken. Als alles goed verloopt, kan de bouw van de brug halverwege 2021 van start gaan.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.