Gemeente Alphen aan den Rijn

Boodschap van de burgemeester voor Alphenaren: “Hoe moeilijk het ook is, hou vol”

Om te voorkomen dat we terug moeten naar de situatie zoals aan het begin van de coronacrisis, is het belangrijk dat we ons aan de coronamaatregelen houden. Als reactie op de aangescherpte coronamaatregelen die deze week bekend werden gemaakt, vraagt burgemeester Liestbeth Spies inwoners van Alphen om nog even vol te houden.

In de afgelopen weken en dagen loopt het aantal coronabesmettingen hard op, ook in de gemeente Alphen aan den Rijn. Dat is slecht nieuws voor iedereen. Niemand wil terug naar de situatie van begin dit jaar. Om dat te voorkomen, is het belangrijk dat we ons aan de bekende maatregelen houden. We weten allemaal hoe moeilijk dat soms is, maar laten we het tóch doen, juist nu. Alleen met elkaars hulp en oplettendheid kunnen we de zorg, de economie en het onderwijs overeind houden.

Na de zomer hoopten we met z’n allen dat het misschien wel zou meevallen. Voorzichtig pakten we de draad weer op, blij met iedere kleine stap die we konden zetten. Ik zag hoe inwoners, jong en oud, echt hun stinkende best deden om afstand te houden, maar ook hoe lastig dat op sommige momenten was. Zelf voel ik dat ook. Het is zo verleidelijk om het gewone leven te leiden met alle contacten die daarbij horen. Om mijn ouders of onze uitwonende dochters een knuffel te geven. Om toch dat feestje te vieren dat al zo lang is uitgesteld. Alleen: het kán nu niet. We moeten alert blijven op die anderhalve meter, ook al voelt die afstand soms zo groot dat je ‘m liever vergeet.

Maar hoe begrijpelijk ons ongeduld ook is, laten we er niet aan toegeven. Laten we juist nu alert blijven, zodat de mensen in de zorg hun belangrijke werk kunnen blijven doen. Laten we volhouden, zodat de scholen, de verenigingen en de horeca open kunnen blijven. Laten we thuiswerken, hoezeer we onze collega’s ook missen, en zo de bedrijven steunen die knokken voor hun voortbestaan. En laten we vooral voorzichtig zijn, voor onszelf en voor elkaar, zodat het grote verdriet van zovelen voor anderen bespaard kan blijven.

De coronacrisis raakt iedereen. Dat is bij deze tweede golf niet anders dan bij de eerste. Door nu vol te houden, kunnen we erger voorkomen. Ik hoop meer dan ooit dat die boodschap bij u binnenkomt. De einddatum is nog niet in zicht, maar laten we elkaar blijven steunen, zolang als het duurt. Ik reken op u, zoals u op mij en mijn collega’s mag rekenen.

Namens het college van burgemeester en wethouders,

Burgemeester Liesbeth Spies


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Van 0 naar 20 vandaag 18:41

Van 0 naar 20: het weer

Tja, kijk naar buiten en je weet het eigenlijk al. Het is herfst. En dat betekent regen, wind en lage temperaturen. Maar ja, dat schema blijft roepen. En omdat de 20 van Alphen al in maart gelopen gaat worden, zullen Stefan en Mitchell toch moeten blijven trainen. Motivatie vinden dus!

Advertorial Economie vandaag 17:15

Wouter Sjerp: hét juiste advies voor jouw hypotheek

Voor vele Alphenaren zal dit gezicht of deze naam wel bekend klinken. De goedlachse Wouter, geboren en getogen in Alphen aan den Rijn, heeft menig dorpsgenoot al voorzien van juist advies qua hypotheek. En nu pakt hij dat nog beter aan. Hij is dé hypotheekspecialist van Alphen.

Blog Op reis met Naomi vandaag 15:26

Op reis met Naomi: Unleash the Power Within

Deze week ben ik even wat later, wat komt door mijn 4-daagse online evenement ‘UPW’ (Unleash the Power Within) van Tony Robbins, waarin ik vier dagen volledig ondergedompeld ben in persoonlijke ontwikkeling. Concrete handvatten, bijzondere en leerzame verhalen, mooie meditaties, diepe inzichten, vele realisaties, verbinding; met mijzelf en met andere deelnemers (11.000 uit maar liefst 139 landen!).