Buurthuis AquaRijn
Advertorial Evenementen

Boordevolle agenda in Buurthuis AquaRijn

Buurthuis AquaRijn, dé huiskamer van Ridderveld, heeft voor November weer een boordevolle agenda. Naast de reguliere activiteiten zoals inloop koffiemorgens, de donderdagmiddaglunch en de schildermiddag zijn er een paar nieuwe activiteiten toegevoegd aan de agenda. Een heerlijk vooruitzicht voor eenieder die gezelligheid en bezigheden zoekt.

Op maandag 6 november start Buurthuis AquaRijn met een nieuwe activiteit: papierkunst. Elke maandag tussen 14:00 tot 15:30 uur worden er bijzondere twee- en driedimensionale objecten of kaarten gemaakt. Er worden allerlei soorten (bestaand) papier hergebruikt, van overbodig geworden boekpagina’s en inpakpapier tot theezakjes. Nadat er iets gecreëerd is, kan het nog gekleurd, geverfd of geïllustreerd worden met borduursel. De fantasie wordt aan het werk gezet! De materialen dienen zelf meegebracht te worden of men kan de materialen van Joyce Joha gebruiken. Uw deelname kost niets en het eerste kopje koffie of thee is ook gratis.

Het socratische gesprek  

Op woensdag 15 november om 19:30 uur start het buurthuis met een serie lezingen en presentaties. De eerste, over het socratische gesprek wordt gegeven door Ton Vendel. Ton was in zijn werkzame leven docent Engels en Filosofie in het voortgezet onderwijs. Voor het Alphense Gilde begeleidt hij sinds enige jaren socratische gesprekken.

Socrates was een filosoof op de straten en pleinen van Athene. Hij wilde de mensen tot juiste inzichten brengen. Hij werd daardoor echter gestraft met de gifbeker. Zijn leerling Plato had echter weer een eigen agenda….. Als wij tegenwoordig socratische gesprekken voeren, hebben we ook andere doelen voor ogen dan Socrates in zijn tijd had. Geïnteresseerd? Deelname is gratis.

Klankschalensessie 

Zin in heerlijke ont-spanning? Ont-stressen? Kom dan naar onze eerste Klankschalensessie op maandag 20 november om 15:30 uur in het Buurthuis AquaRijn. Bij voldoende animo is er elke maandag een sessie. De mooie rustgevende klanken van de klankschalen verplaatsen uw aandacht van het denken naar het voelen van uw lichaam. U kunt deze sessie zittend of liggend bijwonen. Bent u rolstoel afhankelijk? Dat is geen enkel probleem. Iedereen kan en mag mee doen! Breng eventueel zelf een yogamatje of/of hoofdkussentje mee. De bijdrage is slechts € 3,- contant per bijeenkomst.

Heeft u zin in speculaas? Kom dichten voor Sinterklaas!

Het Buurthuis is er trots op dat Lars Ferwerda, stadsdichter van Alphen aan den Rijn, en Lisa Veldkamp, voormalig stadsdichter van onze stad deze workshop leiden. Zij helpen u deze avond aan een origineel sinterklaasrijm, dat u zelf maakt, zonder online hulp. Plus tips en trucs zodat u er zelf nog meer kunt maken. Kom op maandagavond 20 november van 19.30 tot 21.00 uur uw eigen rijm maken. Bijdrage voor drankjes en natuurlijk iets lekkers: € 3,50. 

Het volledige programma van het buurthuis vindt u op de website en op Facebook. Informatie vragen of aanmelden voor bovenstaande of andere activiteiten kan via email:  buurthuis@dethermen2.nl

 


Meer nieuws

Politiek vandaag 15:50

Burgemeester en wethouders teleurgesteld in houding Rijksoverheid

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn is niet blij met de Nederlandse politiek. De Rijksoverheid blijft vasthouden aan bezuinigingen op het Gemeentefonds. Daarom moeten alle gemeenten fors bezuinigen. Vanuit het Alphense college wordt geprobeerd om, samen met andere gemeenten, druk uit te oefenen op het Rijk om meer geld beschikbaar te stellen.

Politiek vandaag 14:34

Bezuinigen op sporthallen en zwembad

In de bezuinigingsplannen van het Alphense college van burgemeester en wethouders zit ook een aantal maatregelen voor de sportvoorzieningen. Er wordt vooralsnog maar één binnenhal aan De Bijlen gebouwd en zwembad De Hoorn wordt waarschijnlijk afgestoten.

Advertorial Muziek vandaag 13:18

Een tribute aan Steely Dan zoals nooit tevoren

In de wereld van Steely Dan-liefhebbers staat The Royal Dutch Scam hoog aangeschreven, zowel nationaal als internationaal. Met een tienkoppige band van topmuzikanten, onder leiding van frontman Lo van Gorp, weten ze de magie van Steely Dan's legendarische studio-albums zoals 'Gaucho' en 'Aja' moeiteloos tot leven te brengen op het podium.

Politiek vandaag 12:06

Gratis anderhalf uur parkeren in Alphens centrum wordt afgeschaft

De eerste anderhalf uur gratis parkeren in de grote parkeergarages, achter de slagboom, wordt afgeschaft. Voortaan is het eerste halfuur gratis en het uur erna kost 1 euro. Het algemene parkeertarief gaat na deze anderhalf uur met vijftig cent per uur omhoog naar 3 euro.

Overige vandaag 10:49

Veilig met de fiets de weg op

Alphen Vitaal organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, fietsservice Totaal en een fysiotherapeut Djim Kromhout een tweedaagse fietscursus speciaal voor volwassenen en senioren die zich onzeker voelen op de fiets.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 09:23

The Center of Beauty Institute wint prestigieuze Beauty Award

Na een ondernemersreis van bijna acht maanden heeft The Center of Beauty Institute de prestigieuze Beauty Award 2024 gewonnen voor Dé Beste Schoonheidssalon van Nederland. "Ik kan het bijna niet geloven. Wat begon als een droom, werd een plan en uiteindelijk een doel," aldus eigenaresse Carmen. "Het doel om mee te doen met de Beauty Award was om ervan te leren, mezelf verder te ontwikkelen en mijn bedrijf eens goed onder de loep te nemen."